Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

to, co lubię najbardziej, tj biegający pies:

coś tam sobie gryzę po bieganku:

no i warowanie przed każdym psem, ktoś mi powie, co to w ogóle znaczy? ona mi się tak kładzie nawet na środku chodnika, bez znaczenia czy pies jest duży, czy mały... nie robi tak tylko przed mopsem Baronem, którego dobrze zna

• Replies 9.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

witamy witamy!
dziś spotkałyśmy 2 bulteriery, niestety odeszłyśmy, były zainteresowane wyłącznie sobą i Etna po prostu świrowała, uszy mogły pęknąć od jej natarczywego szczeku ;)

ale jestem zła na swojego faceta, ostatnio on z nią głównie wychodził i... pies teraz tak strasznie ciągnie na smyczy, że szok. wcześniej może i nie chodziła cudownie, ale nie urywała mi rąk, a dziś odwaliła taki taniec na smyczy na środku przejścia, że mało nie wyszłam z siebie. po prostu, wiadomo, facet ma więcej siły, i w nosie ma to, że ona ciągnie, bo i tak ją utrzyma, a potem luzuje smycz, więc Etna sobie wydumała, że trochę pociągnie a potem hejaa do przodu. i jeszcze mało mnie nie wywaliła na schodach, tak szarpnęła do ptaka... eh. a jak z nią staję, gdy ciągnie, to ta piszczy i szczeka i skacze i piruety w szelach robi

Posted

Etna jest przerozkosznym cudakiem :lol:
Wrzucaj więcej zdjęć.

Co do chodzenia na smyczy - miałam podobny problem. Każdy mój postęp w tym temacie był niwelowany przez mojego aż nadto wyluzowanego chłopca ;)
Dopiero kiedy pies prawie wywlókł mnie pod samochód, wróciłam do domu, postawiłam wszystkich na baczność :diabloti: :mad:, wyrzuciłam flexi (do tej pory sobie pluję w brodę, że w ogóle ją kupiłam) i wytłumaczyłam dosadnie jak się z psem spaceruje. Od tej pory (opukać ;) ) jest całkiem nieźle ;)

Posted

chyba też tak zrobię :D tylko jakoś tak mi się wydaje, że Etnie dobrze jest na automatycznej, i że na zwykłej będzie zbyt blisko mnie, ale może po prostu moja skórzana smycz jest taka krótka

dziś słońce wyszło to porobimy zdjęcia:)

Posted

Nie lubię flexi, wolę kupić dłuższą normalną smycz ^^
Ale masz fajną ferajnę, byle pies nie zaczął z szylem rywalizować o to, kto lepiej gryzie kable :evil_lol:
A wiem coś o łataniu pogryzionych kabli, winowajca mojego doświadczenia śpi smacznie w klatce metr dalej i ma szarą zniewalająco podobną mordkę do Twojego szyla. xD
Będziem wpadać, bo miło tu.

Posted

z pół roku ma :)

co zaś do belga, to kilka razy słyszałam już, że przypomina :D ale ma taką belgijską koleżankę, i są jednak zupełnie różne, tylko obie wysokie;)

Posted

na początek obiecane zdjęcie z Coffee, stałą koleżanką Etny:

jakoś wyleciało mi z głowy, że mam przy sobie aparat i dopiero pod koniec zabawy zrobiłam zdjęcie :D

a potem na wybiegu, z obecną już tu Pandzią i dwoma innymi pieskami:

niestety zaszło już wtedy słońce, więc warunki były kiepskie, to i zdjęcia takie sobie i mało :)

Posted

ale Wam fajnie ze macie wybieg dla psow i Etna ma mozliwosc zabawy z innymi psami... Moj Nero jedynie z naszymi onkami moze sie pobawic (ewentualnie z psem sasiadow)... Ale u nas do konca czerwca ponoc maja powstaw wybiegi dla psow :loveu: ale psy maja w kagancach biegac :roll: