Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam, mam 2 letniego onka..
Jest bardzo wyrośnięty, bo 75cmw kłępie ale jest po prostu chudy.. nie mogę powiedzieć ile waży bo nie wiem, ale mam z nim kłopot....
Otóż, nie przyzwycziłam go od małego do suchej karmy a do gotowanej i nie wiem jak go przestawic na suchą .. bo on ją tylko dla zabawy zje.. np . kula smakula. A inaczej to żeby 3 dni nie jadł to nie tknie.
Nie lubi gotowanego kurczaka, a wołowe gotowane czasem zje czasem nie.
I mam z nim problem, osstatnio je odparzoną wątróbkę i serce wołowe .. ale już widze ze kręci na to nosem ...
najbardziej lubi surowe kości karkowe.. i to mógłby jesć non stop , ale przecież tym nie mogę go karmić ...
Nie wiem co mam z nim zrobić, czy powinnam próbowac po kolei różnych karm suchych w nadzieję ze spróbuję którejś?

Posted

ja mam takiego ksieciunia tez:roll: .ogolnie to wszystko jest w sumie bleee i nie ma absolutnie rzeczy ktora by wsunal z miski bez kwekania i modlenia sie nad nia[znaczy sie miska].wiec mu dosmaczam granulat.dostaje albo z rybkami z puszki[sardynki,szprotki,tunczyk] albo z mielonym mieskiem.plus troszku oleju.najgorzej jak mu algi dam-uo matko.:evil_lol: .strajk glodowy.ale w koncu zje.musisz kombinowac i zbytnio sie nie przejmowac jesli pies jest zdrowy.widzocznie to taki typ anorektyka:roll: :evil_lol:

Posted

Razdwatrzy, a jesteś pewna, że pies jest zdrowy?
Ja na twoim miejscu pewnie poleciałabym do weterynarza i porobiła badania: krew - morfologia, bichemia, kał - na obecnośc pasożytów i na aktywnośc trypsyny (trzustka).
Ale ja to panikara jestem ;)

Posted

Od dokłądnie dwóch lat jesteśmy pod stalą opieką dobrego weta..
A eto jest zdrowy, w ubiegłym roku miał dwa razy zabieg bo krwiaka sobie nabil jak uparł sie że przelzie przez bramkę...
I od tamtej chwili nie spuszczam go z oka..
jest systematycznie odrobaczany .. wet mówi że po prostu to jest onek, a onki zwykle są szczupłe.. tylko że Eto to własnie niejadek...