Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeszcze dwa tygodnie temu, w schronisku myśleli że jestem normalnym radosnym szczeniaczkiem z troszke większą główką ala bokser....
Cieszyłem się, biegałem za przybraną mamusią....

Ciocia Marka powiedziała ciotce doddy o mnie i już niedługo przy pomocy ciotki Bodziulki zamieszkałem w Warszawie.
W dniu, kiedy się przeprowadzałem - weterynarz oznajmił podejrzenie wodogłowia. Drugi wet potwierdził diagnozę.

Ponieważ przypadłem ciotce doddy do serca ciotka nie chciała mnie od razu uśpić. Chciała dokładnego potwierdzenia diagnozy.

I tak dziś pojechaliśmy do neurologa. Przez dziurki w mojej główce, Doktorzy zrobili USG. Potwierdziło się, że mam wodogłowie.
Brzmiało to jak wyrok.....

Ponieważ jednak na codzień jestem normalnym, radosnym psem, bez objawów neurologicznych, Doktor widzi szanse na lepszy los dla mnie.

Chce mi wstawić zastawkę. By jednak to zrobić, musze podrosnać jeszcze z miesiąc i mieć tomografię.

Trzymajcie za mnie kciuki, ciocie i wujkowie...

• 2 weeks later...
Posted

:lying: :lying: :lying:
takie maleństwo cudne i takie perypetie smutne. :-(
3mam kciuki z calego serducha.:thumbs:
Oglądałam ostatnio historie o szczeniaczku z wodogłowiem w policji dla zwierząt, tamtego niestety postanowiono uśpić gdyż u ludzi podłącza się jakiś dren odsączający zbierajacy się płyn, a u zwierząt niestety tego sie nie robi, nawet tam.
Mam nadzieje, że ten piekny maluszek nie podzieli jego losu i weci zrobią wszystko co w ich mocy! Cioteczki cudownie że o niego walczycie, popieramy na całej lini! i z niecierpliwoscia czekamy na dobre wiesci!:sadCyber:
Dinusiu zdrowiej i walcz!!

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Toska napisał(a):
doddy , jak słodziak ? rośnie ? rozrabia ?
a może zdjęcia by się jakieś znalazły ?
ucałowania dla chłopka w cudny nochal :loveu:

doddy -czekamy na wieści o piesuniu :loveu: