Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bodziulka napisał(a):
to chodź ze mna na capoeirę :cool3:

To chyba bym tylko szybciej się w proch rozsypała :evil_lol: Ty sobie nie zdajesz sprawy z jak niesprawną ruchową osobą masz do czynienia! Ale ciekawa jestem, jaki jest przedział wiekowy adeptów :cool3:

Imbir1 napisał(a):
bleeeeeee, nie dobra jesteś:eviltong:

Bodziulka jak zwykle terroryzuje, a ja myślałam, że zrobiłaś postanowienie noworoczne, że będziesz dla nas lepsiejsza :eviltong:

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ania-Sonia']To chyba bym tylko szybciej się w proch rozsypała :evil_lol: Ty sobie nie zdajesz sprawy z jak niesprawną ruchową osobą masz do czynienia! Ale ciekawa jestem, jaki jest przedział wiekowy adeptów :cool3:

tam chodzą takie ofiary losu niektóre, aż sie dziwię, że jeszcze się nie połamały ;) Ania, już na spacerkach z pieskami złapałaś trochę kondychy, teraz trza ją rozwinąć ;)

przedział wiekowy - mniej więcej od 6 do 45 lat... chociaż zdarzają się starsi :razz: jednak najwięcej osób jest tak koło 30 i studentów

Bodziulka jak zwykle terroryzuje, a ja myślałam, że zrobiłaś postanowienie noworoczne, że będziesz dla nas lepsiejsza :eviltong:

ponieważ jedyna rzacz, na jakiej nauczylam się grać, to nerwy :evil_lol: to muszę czasami pochwalić się talentem ;) chyba, że ktoś mnie nauczy grać na czymś innym ;)

a tak poważnie - próbuję je wsadzić, ale photobucket o tej porze działa z tempem pdzacej dżdżownicy :roll:

Posted

Bodziulka napisał(a):
przedział wiekowy - mniej więcej od 6 do 45 lat... chociaż zdarzają się starsi :razz: jednak najwięcej osób jest tak koło 30 i studentów

To się jeszcze mieszczę :diabloti: No ale, jakbym się zdecydowała (żartuję :eviltong: ) to chyba byśmy nie były w tej samej grupie, jest jakaś grupa dla początkujących, czy wszyscy razem szaleją? :hmmmm:
Opisz mi jeszcze obowiązujący strój :cool3:

Posted

Trening składa się z 3 części: rogrzewka (taka sama dla wszystkich), ćwiczenia na określonym poziomie (jestem w grupie początkującej ;)) - wszystkie grupy ćwiczą na jednej sali, i na koniec Roda (stajemy w kółku z instrumentami, do środka wchodzą 2 osoby i grają, czyli pokazjuą, czego się nauczyły). Ogólnie ćwiczysz w czym chcesz, na początek zazwyczaj ludzie przychodzą w dresie, koszulce itp (np ja :p), a po jakimś czasie (kilka miesięcy) kupuje się abady (takie białe spodnie) i w nich ćwiczy lub chodzi na pokazy itp ;)

p.s. tam nikt o wiek nie pyta, wszyscy są równi, nawet stary trener z takimi 6-letnimi szczawiami ;)

Posted

dzisiejsze

grymas

znudzenie

"Śpieeeeewwwwaaaććććććććć kaaaaaaaażżżżżżżżżzdyyyyyyy moooooożżżżżeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..." - z dedykacją dla Cioci Ani z nadzieją na warsztaty wokalne ;) :evil_lol:

wy,yślcie tytuł dla tej foty, to ją na konkurs styczniowy zgłoszę ;)

a tak Bodziuś się wykręca, jak się go za uszkiem drapoli

Posted

Bodziulka napisał(a):
(stajemy w kółku z instrumentami, do środka wchodzą 2 osoby i grają, czyli pokazjuą, czego się nauczyły).

Grać na jakimś instrumencie to mogę, ale czy to pokazywanie w środku jest obowiązkowe, czy tylko chętni. Bo jak np. ktoś się niczego nie nauczył albo nie lubi skupiać na sobie uwagi... :oops: :diabloti:

Bodziulka napisał(a):

p.s. tam nikt o wiek nie pyta, wszyscy są równi, nawet stary trener z takimi 6-letnimi szczawiami ;)

To prawie tak jak na dogo :p

Bodziulka napisał(a):
i pozostałości na oknach z sylwka ;)

Ciekawa kompozycja :razz: Tylko to dmuchanie niefajne, co?

Posted

Ania-Sonia napisał(a):
Grać na jakimś instrumencie to mogę, ale czy to pokazywanie w środku jest obowiązkowe, czy tylko chętni. Bo jak np. ktoś się niczego nie nauczył albo nie lubi skupiać na sobie uwagi... :oops: :diabloti:

no jak umiesz grać na berimbau to super :cool3: to już połowa sukcesu, bo berimbau jest najważniejszą rzeczą w capoeirze - wyznacza rytm w sumie grają ze 4 osoby na instrumentach ;) na początek nie zmuszają, ale w sumie w Rodzie też się uczysz...

Ciekawa kompozycja :razz: Tylko to dmuchanie niefajne, co?

ja nigdy w balonik nie dmuchałam - to nie moja robota ;)

Posted

Bodziulka napisał(a):

"Śpieeeeewwwwaaaććććććććć kaaaaaaaażżżżżżżżżzdyyyyyyy moooooożżżżżeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..." - z dedykacją dla Cioci Ani z nadzieją na warsztaty wokalne ;) :evil_lol:

wy,yślcie tytuł dla tej foty, to ją na konkurs styczniowy zgłoszę ;)

Jakie to piękne i z dedykacją dla mnie!!!! :buzi:
Może właśnie "Śpiewać kaaaaaaaaażdy moooooooże.." :loveu:

Posted

Ale słodko chrapie! :evil_lol: Moja Bruńcia tak głośno chrapała, że nas budziła w nocy. A te dwie małe nic a nic! :roll:
Będę musiała się przyjrzeć temu berimbau, pociąga się po tej strunie jakimś patyczkiem chyba?
A czy można przyjść na trening w charakterze "gapia", żeby się zorientować jak to wygląda, czy od razu do ćwiczeń gonią?

PS. Śliczny masz avatarek! :loveu:

Posted

Ania-Sonia napisał(a):

Będę musiała się przyjrzeć temu berimbau, pociąga się po tej strunie jakimś patyczkiem chyba?

Pod strunę podkłada się kamyk i po strunie wali czymś podobnym do pałeczki perkusowej

A czy można przyjść na trening w charakterze "gapia", żeby się zorientować jak to wygląda, czy od razu do ćwiczeń gonią?

Ania, pierwsze zajęcia są darmowe - więc nic na tym nie stracisz, w sumie każdy kto przychodzi pierwszy raz, to ćwiczy, nie widziałam jeszcze "gapiów" ;) zapodam potem jeszcze jakies filmiki i fotki :lol:

PS. Śliczny masz avatarek! :loveu:

wiem ;) mi też się baaardzo podoba :loveu:

Posted

Bodziulka napisał(a):

Julia, starsi od Ciebie też ćwiczą :evil_lol:

może są bardziej wygimnastykowani:evil_lol:, nakręć nam filmik z ćwiczeń dla początkujących to może się przekonam:lol:

Posted

jeżeli ja jeszcze żyję, to innym raczej nic się nie stanie ;)
na początku ćwiczy się podstawowe rucy, przejścia itp - inna sprawa, że tak średnio przez miesiąc nic nie dociera :evil_lol: