Ania-Sonia Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 Bodziulka napisał(a):to chodź ze mna na capoeirę :cool3: To chyba bym tylko szybciej się w proch rozsypała :evil_lol: Ty sobie nie zdajesz sprawy z jak niesprawną ruchową osobą masz do czynienia! Ale ciekawa jestem, jaki jest przedział wiekowy adeptów :cool3: Imbir1 napisał(a):bleeeeeee, nie dobra jesteś:eviltong: Bodziulka jak zwykle terroryzuje, a ja myślałam, że zrobiłaś postanowienie noworoczne, że będziesz dla nas lepsiejsza :eviltong: Quote
Bodziulka Posted January 6, 2007 Author Posted January 6, 2007 [quote name='Ania-Sonia']To chyba bym tylko szybciej się w proch rozsypała :evil_lol: Ty sobie nie zdajesz sprawy z jak niesprawną ruchową osobą masz do czynienia! Ale ciekawa jestem, jaki jest przedział wiekowy adeptów :cool3: tam chodzą takie ofiary losu niektóre, aż sie dziwię, że jeszcze się nie połamały ;) Ania, już na spacerkach z pieskami złapałaś trochę kondychy, teraz trza ją rozwinąć ;) przedział wiekowy - mniej więcej od 6 do 45 lat... chociaż zdarzają się starsi :razz: jednak najwięcej osób jest tak koło 30 i studentów Bodziulka jak zwykle terroryzuje, a ja myślałam, że zrobiłaś postanowienie noworoczne, że będziesz dla nas lepsiejsza :eviltong: ponieważ jedyna rzacz, na jakiej nauczylam się grać, to nerwy :evil_lol: to muszę czasami pochwalić się talentem ;) chyba, że ktoś mnie nauczy grać na czymś innym ;) a tak poważnie - próbuję je wsadzić, ale photobucket o tej porze działa z tempem pdzacej dżdżownicy :roll: Quote
Ania-Sonia Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 Bodziulka napisał(a):przedział wiekowy - mniej więcej od 6 do 45 lat... chociaż zdarzają się starsi :razz: jednak najwięcej osób jest tak koło 30 i studentów To się jeszcze mieszczę :diabloti: No ale, jakbym się zdecydowała (żartuję :eviltong: ) to chyba byśmy nie były w tej samej grupie, jest jakaś grupa dla początkujących, czy wszyscy razem szaleją? :hmmmm: Opisz mi jeszcze obowiązujący strój :cool3: Quote
Bodziulka Posted January 6, 2007 Author Posted January 6, 2007 Trening składa się z 3 części: rogrzewka (taka sama dla wszystkich), ćwiczenia na określonym poziomie (jestem w grupie początkującej ;)) - wszystkie grupy ćwiczą na jednej sali, i na koniec Roda (stajemy w kółku z instrumentami, do środka wchodzą 2 osoby i grają, czyli pokazjuą, czego się nauczyły). Ogólnie ćwiczysz w czym chcesz, na początek zazwyczaj ludzie przychodzą w dresie, koszulce itp (np ja :p), a po jakimś czasie (kilka miesięcy) kupuje się abady (takie białe spodnie) i w nich ćwiczy lub chodzi na pokazy itp ;) p.s. tam nikt o wiek nie pyta, wszyscy są równi, nawet stary trener z takimi 6-letnimi szczawiami ;) Quote
Bodziulka Posted January 6, 2007 Author Posted January 6, 2007 dzisiejsze grymas znudzenie "Śpieeeeewwwwaaaććććććććć kaaaaaaaażżżżżżżżżzdyyyyyyy moooooożżżżżeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..." - z dedykacją dla Cioci Ani z nadzieją na warsztaty wokalne ;) :evil_lol: wy,yślcie tytuł dla tej foty, to ją na konkurs styczniowy zgłoszę ;) a tak Bodziuś się wykręca, jak się go za uszkiem drapoli Quote
Bodziulka Posted January 6, 2007 Author Posted January 6, 2007 i pozostałości na oknach z sylwka ;) Quote
Ania-Sonia Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 Bodziulka napisał(a):(stajemy w kółku z instrumentami, do środka wchodzą 2 osoby i grają, czyli pokazjuą, czego się nauczyły). Grać na jakimś instrumencie to mogę, ale czy to pokazywanie w środku jest obowiązkowe, czy tylko chętni. Bo jak np. ktoś się niczego nie nauczył albo nie lubi skupiać na sobie uwagi... :oops: :diabloti: Bodziulka napisał(a): p.s. tam nikt o wiek nie pyta, wszyscy są równi, nawet stary trener z takimi 6-letnimi szczawiami ;) To prawie tak jak na dogo :p Bodziulka napisał(a):i pozostałości na oknach z sylwka ;) Ciekawa kompozycja :razz: Tylko to dmuchanie niefajne, co? Quote
Bodziulka Posted January 6, 2007 Author Posted January 6, 2007 Ania-Sonia napisał(a):Grać na jakimś instrumencie to mogę, ale czy to pokazywanie w środku jest obowiązkowe, czy tylko chętni. Bo jak np. ktoś się niczego nie nauczył albo nie lubi skupiać na sobie uwagi... :oops: :diabloti: no jak umiesz grać na berimbau to super :cool3: to już połowa sukcesu, bo berimbau jest najważniejszą rzeczą w capoeirze - wyznacza rytm w sumie grają ze 4 osoby na instrumentach ;) na początek nie zmuszają, ale w sumie w Rodzie też się uczysz... Ciekawa kompozycja :razz: Tylko to dmuchanie niefajne, co? ja nigdy w balonik nie dmuchałam - to nie moja robota ;) Quote
Ania-Sonia Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 Bodziulka napisał(a): "Śpieeeeewwwwaaaććććććććć kaaaaaaaażżżżżżżżżzdyyyyyyy moooooożżżżżeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..." - z dedykacją dla Cioci Ani z nadzieją na warsztaty wokalne ;) :evil_lol: wy,yślcie tytuł dla tej foty, to ją na konkurs styczniowy zgłoszę ;) Jakie to piękne i z dedykacją dla mnie!!!! :buzi: Może właśnie "Śpiewać kaaaaaaaaażdy moooooooże.." :loveu: Quote
Bodziulka Posted January 6, 2007 Author Posted January 6, 2007 o berimbau to taki wygięty łuk ;) a tak wygląda Roda a tak chrapie Box ;) Quote
Ania-Sonia Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 Ale słodko chrapie! :evil_lol: Moja Bruńcia tak głośno chrapała, że nas budziła w nocy. A te dwie małe nic a nic! :roll: Będę musiała się przyjrzeć temu berimbau, pociąga się po tej strunie jakimś patyczkiem chyba? A czy można przyjść na trening w charakterze "gapia", żeby się zorientować jak to wygląda, czy od razu do ćwiczeń gonią? PS. Śliczny masz avatarek! :loveu: Quote
Bodziulka Posted January 7, 2007 Author Posted January 7, 2007 Ania-Sonia napisał(a): Będę musiała się przyjrzeć temu berimbau, pociąga się po tej strunie jakimś patyczkiem chyba? Pod strunę podkłada się kamyk i po strunie wali czymś podobnym do pałeczki perkusowej A czy można przyjść na trening w charakterze "gapia", żeby się zorientować jak to wygląda, czy od razu do ćwiczeń gonią? Ania, pierwsze zajęcia są darmowe - więc nic na tym nie stracisz, w sumie każdy kto przychodzi pierwszy raz, to ćwiczy, nie widziałam jeszcze "gapiów" ;) zapodam potem jeszcze jakies filmiki i fotki :lol: PS. Śliczny masz avatarek! :loveu: wiem ;) mi też się baaardzo podoba :loveu: Quote
Bodziulka Posted January 8, 2007 Author Posted January 8, 2007 Box miał tylko jednego pręgowanego brata i mieszkał u nas na ulicy ;) ale kto wiem, może jacyś krewniacy są :cool3: Quote
Bodziulka Posted January 8, 2007 Author Posted January 8, 2007 a to jeszcze trochę capoeiry :evil_lol: Quote
AśkaK Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 A to pewnie ty Bodziulka?!:lol: :lol: :lol: Quote
Imbirka Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 Ratunku, Bodziulka, przecież to się tylko połamać można, ja chyba za stara jestem na takie wygibasy:cool3: :evil_lol: Quote
Bodziulka Posted January 9, 2007 Author Posted January 9, 2007 AśkaK napisał(a):A to pewnie ty Bodziulka?!:lol: :lol: :lol: nie - jak był ten pokaz, to ja jeszcze tam nie chodziłam ;) Julia, starsi od Ciebie też ćwiczą :evil_lol: Quote
Imbirka Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 Bodziulka napisał(a): Julia, starsi od Ciebie też ćwiczą :evil_lol: może są bardziej wygimnastykowani:evil_lol:, nakręć nam filmik z ćwiczeń dla początkujących to może się przekonam:lol: Quote
Imbirka Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 pomyśl, pomyśl, bo ja się robię ciekawa:p Quote
Bodziulka Posted January 9, 2007 Author Posted January 9, 2007 wiesz, ja tam raczej ćwiczę a nie po kątach z kamerą siedzę, ale mogę Ci kilka linków podesłać z trochę bardziej zaawansowanymi osobami ;) :cool3: Quote
Imbirka Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 zaawansowane ćwiczenia mnie przerazają:cool3:, ja bym chciała zobaczyć, czy się nie połamię na pierwszych zajęciach:evil_lol: Quote
Bodziulka Posted January 9, 2007 Author Posted January 9, 2007 jeżeli ja jeszcze żyję, to innym raczej nic się nie stanie ;) na początku ćwiczy się podstawowe rucy, przejścia itp - inna sprawa, że tak średnio przez miesiąc nic nie dociera :evil_lol: Quote
Recommended Posts