Bodziulka Posted November 3, 2006 Author Posted November 3, 2006 nieźle to sobie wykombinowałaś :evil_lol: ale wiesz - ja siedząc w domu mam bardziej aktualne informacje o sierściuchu ;) niż mama w pracy :evil_lol: Quote
Imbirka Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 mama może nam poopowiadać historyjki z Boxowego życia:diabloti: Quote
Ania-Sonia Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 Proponuję następujący podział ról: mama postuje z pracy i opowiada historie z życia Boxa, a Bodziulka z domu dostarcza najświeższe newsy i fotki! :multi: Quote
Bodziulka Posted November 3, 2006 Author Posted November 3, 2006 Pomyślcie troszkę: jak mama w pracy, zamiast pracować, będzie opowiadać Wam historyjki, to kto zapracuje na opłacenie internetu w domu :diabloti: :evil_lol: Quote
Ania-Sonia Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 Bodziulka napisał(a):Pomyślcie troszkę: jak mama w pracy, zamiast pracować, będzie opowiadać Wam historyjki, to kto zapracuje na opłacenie internetu w domu :diabloti: :evil_lol: Nie wymyślaj! Jest jeszcze tata do zagospodarowania! ;) Ewidentnie nie chesz dopuścić tutaj Mamy :mad: :shake: Quote
Imbirka Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 Popieram, zaborcza jest Bodziulka:evil_lol:no przecież jakiś podział musi być:diabloti: Quote
Ania-Sonia Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 Myślę, że Mama Bodziulki powinna wykorzystać, że jej zaborcze dziecko jest aktualnie na uczelni i ciuchutko się teraz zalogować :evil_lol: Quote
Bodziulka Posted November 4, 2006 Author Posted November 4, 2006 Już wróciłam :diabloti: Oj, kombinujecie, obywatelki, kombinujecie!! :evil_lol: Mama to chyba by miała dużo problemów technicznych z zalogowaniem :lol: Quote
Bodziulka Posted November 4, 2006 Author Posted November 4, 2006 A tak w ogóle to zajeb*ło świat na biało :angryy: :placz: bleh... wróciłam cała mokra i niezadowolona :shake: nie lubię śniegu :roll: Quote
Ania-Sonia Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 Spaaaaaaaaaaaać ...:evil_lol: :loveu: Quote
Alicja Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 oj dziadziuś Box zmęczony wczesną zimą ;) hmmm co do zasiadania mam na necie to u mnie w domu wojna:evil_lol::evil_lol::evil_lol:komp jeden a potrzebujących go 2;), piszących na dogo 1 oglądających 2 ...syn na swoje forum mi zaglądać nie pozwala:mad: Quote
Bodziulka Posted November 4, 2006 Author Posted November 4, 2006 Ania-Sonia napisał(a): Spaaaaaaaaaaaać ...:evil_lol: :loveu: Naprawdę? :evil_lol: Nie może być :lol: No właśnie - za dużo ludzi przypada na jednego kompa ;) Quote
Imbirka Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 hehe, a ja mam dla siebie komputerek:evil_lol: Quote
Medorowa Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 Imbir1 napisał(a):hehe, a ja mam dla siebie komputerek:evil_lol: Ja też ,choć nie zawsze:roll: :lol: :lol: :lol: Quote
Bodziulka Posted November 5, 2006 Author Posted November 5, 2006 Dynek wczoraj został exmitowany - jakiś tak... skurczony się zrobił :evil_lol: Czy ktoś mi może wytłumaczyć po polskiemu, co to są zyski zatrzymane? Bo ja tego ni hu hu nie rozumiem :evil_lol: Quote
Imbirka Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 Bodziulka napisał(a):Dynek wczoraj został exmitowany - jakiś tak... skurczony się zrobił :evil_lol: Biedny, wypalił się od środka?:cool3::evil_lol: Bodziulka napisał(a): Czy ktoś mi może wytłumaczyć po polskiemu, co to są zyski zatrzymane? Bo ja tego ni hu hu nie rozumiem :evil_lol: Sumienia nie masz kobieto:cool3:, nie wiem:diabloti: Quote
Bodziulka Posted November 5, 2006 Author Posted November 5, 2006 Tia.... Dynek stracił swoje właściwości wizualne :evil_lol: Jak to nie wiesz? :mad: Tłumasz mi się tutaj natychmiast :lol: :evil_lol: Quote
Imbirka Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 No już dobrze, dobrze:evil_lol: w skrócie Zyski zatrzymane to zyski (lub straty) biznesu, które nie zostały wypłacone właścicielom. (np. zgromadzenie wspólników podejmuje uchwałę aby zysk przeznaczyć na wypłatę dywidendy. przedsiębiostwo ma wtedy określony czas na wypłatę tych pieniędzy i np nie robi tego, albo opóźnia wypłątę:cool3:) Quote
Bodziulka Posted November 5, 2006 Author Posted November 5, 2006 Dzięki! :loveu: A jeżeli firma ma tego dużo w pasywach (tzn duży udział tych zysków w całkowitych pasywach), to znaczy, że sobie olewają dywidendy? Albo inaczej, łamą jakieś uchwały (co do terminu), czyli postępują bezprawie? Quote
Imbirka Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 czasami niektórzy udziałowcy czekają aż wartość akcji wzrośnie i może więcej wtedy wyciągną:cool3: . ... są to środki akcjonariuszy, którzy postanowili pozostawić je w przedsiębiorstwie, licząc na satysfakcjonująca stopę zwrotu w przyszłości. Ogólnie jest problem z opodatkowaniem takiego zysku i tu wkracza chyba 1 dyrektywa MSSF. Zaraz wyśle ci na skrzynke kilka rzeczy (troche jest tam bałagan ale nie mam czasu tego wszystkiego porządkować:cool3: ) A masz coś o Publick Relations? Quote
e.v.a Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 muuułaaa wielki buziak w tego mokrego nocha:loveu: Quote
Bodziulka Posted November 5, 2006 Author Posted November 5, 2006 [quote name='Imbir1'] A masz coś o Publick Relations? Ogólnie o PR czy konkretnie ich? Bo ogólnie to mam dużo, a o ich to bym musiała poszukać ;) Ale tak z grubsza już "czaję bazę" :evil_lol: Pychol wycałowany :loveu: Quote
Imbirka Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 Bodziulka napisał(a):Ogólnie o PR czy konkretnie ich? Bo ogólnie to mam dużo, a o ich to bym musiała poszukać ;) Ale tak z grubsza już "czaję bazę" :evil_lol: ogólnie wystraczy, zbieram materiały dla znajomego policjanta:evil_lol::cool3:, ma pisać o PR w Policji - załamka:cool3: Bodziulka napisał(a): Pychol wycałowany :loveu: Myślałam, że mój:diabloti::cool3: Quote
Bodziulka Posted November 5, 2006 Author Posted November 5, 2006 [quote name='Imbir1']ogólnie wystraczy, zbieram materiały dla znajomego policjanta:evil_lol::cool3:, ma pisać o PR w Policji - załamka:cool3: Ołmajgad! A oni w ogóle mają PR :evil_lol: :lol: ;) Myślałam, że mój:diabloti::cool3: Twój też mogę :diabloti: Ale nie wiem, czy tego chcesz, bo przed chwilą wcinałam czosnek :razz: Quote
Recommended Posts