Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bodziulka napisał(a):
Pomyślcie troszkę: jak mama w pracy, zamiast pracować, będzie opowiadać Wam historyjki, to kto zapracuje na opłacenie internetu w domu :diabloti: :evil_lol:

Nie wymyślaj! Jest jeszcze tata do zagospodarowania! ;) Ewidentnie nie chesz dopuścić tutaj Mamy :mad: :shake:

Posted

oj dziadziuś Box zmęczony wczesną zimą ;)
hmmm co do zasiadania mam na necie to u mnie w domu wojna:evil_lol::evil_lol::evil_lol:komp jeden a potrzebujących go 2;), piszących na dogo 1 oglądających 2 ...syn na swoje forum mi zaglądać nie pozwala:mad:

Posted

Dynek wczoraj został exmitowany - jakiś tak... skurczony się zrobił :evil_lol:

Czy ktoś mi może wytłumaczyć po polskiemu, co to są zyski zatrzymane? Bo ja tego ni hu hu nie rozumiem :evil_lol:

Posted

Bodziulka napisał(a):
Dynek wczoraj został exmitowany - jakiś tak... skurczony się zrobił :evil_lol:

Biedny, wypalił się od środka?:cool3::evil_lol:
Bodziulka napisał(a):

Czy ktoś mi może wytłumaczyć po polskiemu, co to są zyski zatrzymane? Bo ja tego ni hu hu nie rozumiem :evil_lol:

Sumienia nie masz kobieto:cool3:, nie wiem:diabloti:

Posted

No już dobrze, dobrze:evil_lol:
w skrócie
Zyski zatrzymane to zyski (lub straty) biznesu, które nie zostały wypłacone właścicielom. (np. zgromadzenie wspólników podejmuje uchwałę aby zysk przeznaczyć na wypłatę dywidendy. przedsiębiostwo ma wtedy określony czas na wypłatę tych pieniędzy i np nie robi tego, albo opóźnia wypłątę:cool3:)

Posted

Dzięki! :loveu:
A jeżeli firma ma tego dużo w pasywach (tzn duży udział tych zysków w całkowitych pasywach), to znaczy, że sobie olewają dywidendy? Albo inaczej, łamą jakieś uchwały (co do terminu), czyli postępują bezprawie?

Posted

czasami niektórzy udziałowcy czekają aż wartość akcji wzrośnie i może więcej wtedy wyciągną:cool3: .

...
są to środki akcjonariuszy, którzy postanowili pozostawić je w przedsiębiorstwie, licząc na satysfakcjonująca stopę zwrotu w przyszłości.

Ogólnie jest problem z opodatkowaniem takiego zysku i tu wkracza chyba 1 dyrektywa MSSF.
Zaraz wyśle ci na skrzynke kilka rzeczy (troche jest tam bałagan ale nie mam czasu tego wszystkiego porządkować:cool3: )

A masz coś o Publick Relations?

Posted

[quote name='Imbir1']

A masz coś o Publick Relations?

Ogólnie o PR czy konkretnie ich? Bo ogólnie to mam dużo, a o ich to bym musiała poszukać ;)
Ale tak z grubsza już "czaję bazę" :evil_lol:

Pychol wycałowany :loveu:

Posted

Bodziulka napisał(a):
Ogólnie o PR czy konkretnie ich? Bo ogólnie to mam dużo, a o ich to bym musiała poszukać ;)
Ale tak z grubsza już "czaję bazę" :evil_lol:

ogólnie wystraczy, zbieram materiały dla znajomego policjanta:evil_lol::cool3:, ma pisać o PR w Policji - załamka:cool3:
Bodziulka napisał(a):
Pychol wycałowany :loveu:

Myślałam, że mój:diabloti::cool3:

Posted

[quote name='Imbir1']ogólnie wystraczy, zbieram materiały dla znajomego policjanta:evil_lol::cool3:, ma pisać o PR w Policji - załamka:cool3:

Ołmajgad! A oni w ogóle mają PR :evil_lol: :lol: ;)

Myślałam, że mój:diabloti::cool3:

Twój też mogę :diabloti: Ale nie wiem, czy tego chcesz, bo przed chwilą wcinałam czosnek :razz: