Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mam fajną kampanię społeczną:

Świetna kampania "A dog is not a toy" (czyli pies nie jest zabawką) - o traktowaniu zwierząt jak zabawki dla dzieci i wyrzucaniu ich, gdy się "popsują"...

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No tak - tylko, że mam obawy, czy ta kampania nie jest szokująca jedynie dla takich jak my - czy do ludzi, którzy kupują szczeniaczki dzieciom do zabawy albo wiążą psy na łańcuchach na całe ich życie - to w ogóle przemawia..?

A z lżejszych tematów -
zbudowałam dzisiaj karmnik dla ptaków (drugi - bo jeden już mam na balkonie, ale mały, sikorki się w nim tuczą ;), a ten jest dla większych ptaków) i poprosiłam TZa żeby zawiesił go na słupie przed naszą posesją (na terenie nie chciałam, bo nasz Benio uwielbia pieczywo i nie chciałam go dręczyć zapachem chleba, którego nie może dosięgnąć :evil_lol:) - no więc TZ zrobił to o co go poprosiłam

i wrócił ze słowami: "powiesiłem ci tą kapliczkę, ale mam nadzieję, że nam się tu w maju baby nie zlezą śpiewać..." :cool3:
- i co Wy na to..? :razz:
:lol:

Posted

13 finałów WOŚP temu, czyli podczas 3 finału (1994 rok) byliśmy z Boxem na spacerze na starówce. Box miał serduszko naklejone na głowę (a co, niech se chłop ma ). Szło sobie dwóch ludzi z kamerą tvp i kręcili ludzi, wolontariuszy itp. Jeden popatrzył na Boxa i powiedział do drugiego, żeby przestał kręcić ludzi, bo tu ma psa...
W Wiadomościach pierwszym newsem oczywiście w takim dniu były informacje o WOŚP. Prezenterka zaczęła mniej więcej takim tekstem: W tym roku kwestowali nie tylko ludzie, ale również zwierzęta...
i wtedy pokazali Bodzia główkę
Był chyba pierwszym psem pokazanym podzas finałów, bo potem to już ich coraz więcej było, i wyścigi zaprzęgów, i psy ratownicy itp...
Tak jakoś to dzisiaj wspominaliśmy

Posted

To przynajmniej masz co wspominać :lol:
Ja pamietam wydarzenie jak to sprowadziliśmy sobie Cargiem naszego jamnika do Stanów. Sensację na lotnisku wzbudził piesek wychodzący z klatki transportowej przewidzianej dla doga :evil_lol: A przedtem nikt nie mógł podejść do tej klatki, bo tak bronił jej swoim szczekaniem

Posted

Biedna Bodziulka - wszyscy się tu nad Tobą użalamy, że nie masz faflunka do przytulania :-(

Może coś na poprawę humoru?
Religia w szkole wcale nie musi być nudna:
http://www.youtube.com/watch?v=8YC7glx90_g&feature=related
tym bardziej, że dla ateistów to czas np. na sport i rekreację:
http://www.youtube.com/watch?v=qrg6yonXGyI&feature=related

PS. A propos szkoły - Bodziulka - szperaczu internetowy - czemu Cię jeszcze nie ma na portalu nasza-klasa? Teraz po tej akcji z bombą już chyba pół Polski tam odnajduje różnych swoich znajomych ;)

Posted

.....i pewnego dnia spotkają się dwie pary oczu - jak najbardziej faflastego i tej zafaflunionej....zaiskrzy....i nawet wbrew bezwzględnej :crazyeye: Moderatorki ogniska domowego, nawet z banem na TV :evil_lol:....wieczorem szczęśliwe złożą główki na wspólnej poduszce...... mmmmmmmmm :p

Posted

...i chociaż on zafafluni ją całą, a potem zmąci ciszę chrapaniem - ona i tak nie będzie mogła spać oszołomiona absolutem szczęścia...
:loveu:

Posted

Marka napisał(a):
...i chociaż on zafafluni ją całą, a potem zmąci ciszę chrapaniem - ona i tak nie będzie mogła spać oszołomiona absolutem szczęścia...
:loveu:

A jak już zaśnie to i tak we śnie widzieć będzię te obglucone fafle. I wreszcie poczuje piasek na prześcieradle :loveu:

Posted

[quote name='Marka']
PS. A propos szkoły - Bodziulka - szperaczu internetowy - czemu Cię jeszcze nie ma na portalu nasza-klasa? Teraz po tej akcji z bombą już chyba pół Polski tam odnajduje różnych swoich znajomych ;)

jestem tak od jaaakiegoś czasu :diabloti: oj, kiepsko szukasz, kiepsko :evil_lol:

Posted

[quote name='Menrzuś'].....i pewnego dnia spotkają się dwie pary oczu - jak najbardziej faflastego i tej zafaflunionej....zaiskrzy....i nawet wbrew bezwzględnej :crazyeye: Moderatorki ogniska domowego, nawet z banem na TV :evil_lol:....wieczorem szczęśliwe złożą główki na wspólnej poduszce...... mmmmmmmmm :p

ja tam tv w sumie nie oglądam ;)

a widzieliście :placz:http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=103903 Marka to już widziała :shake:

Posted

Menrzuś napisał(a):
A jak już zaśnie to i tak we śnie widzieć będzię te obglucone fafle. I wreszcie poczuje piasek na prześcieradle :loveu:

A rano żywy budzik zaszczeka, zaciągnie na spacer i puści na wykłady, pozostawiając na spodniach gluta, żeby pamiętała, że ma do kogo wracać...

Jutro Bodziuś by miał 15 lat :-(

Posted

Bodziulka napisał(a):
A rano żywy budzik zaszczeka, zaciągnie na spacer i puści na wykłady, pozostawiając na spodniach gluta, żeby pamiętała, że ma do kogo wracać...

Jutro Bodziuś by miał 15 lat :-(

Dobra - siódma część będzie Twoja :razz:

Wiem.....dlatego ten esej :oops:....myślałem, że nie będziesz przypominać

Posted

Menrzuś napisał(a):

Wiem.....dlatego ten esej :oops:....myślałem, że nie będziesz przypominać

:placz: ten tydzień mam w ogóle jakiś z doopy, juto 15, 6 zaliczeń, wczoraj przyjechał chudzielec Skuter... ehhh... a do Kiłi nadal nie doszla paczka 1 12 grudnia :angryy:

Posted

Bodziulka napisał(a):
:placz: ten tydzień mam w ogóle jakiś z doopy, juto 15, 6 zaliczeń, wczoraj przyjechał chudzielec Skuter... ehhh... a do Kiłi nadal nie doszla paczka 1 12 grudnia :angryy:

to weź zamknij tego kompa.....przeglądnij trochę papierów i idź spać. O jutro się nie martw - wszystko załatwione :p

Posted

Bodziulka napisał(a):

...ale ona i tak będzie o tym pamiętała, bo kiedy tylko na chwilę spuści powieki, przed oczami będzie miała te piękne oczy, wilgotny nos i miękkie fafelki - i na ten obraz za każdym razem gdzieś tam w środku będzie jej się zapalało ciepłe światełko miłości...
;-) :loveu:

Posted

Bodziulka napisał(a):
jestem tak od jaaakiegoś czasu :diabloti: oj, kiepsko szukasz, kiepsko :evil_lol:

no to Ty mnie znajdź - bo ja Ciebie nie potrafię :oops: