Bodziulka Posted January 9, 2008 Author Posted January 9, 2008 mam fajną kampanię społeczną: Świetna kampania "A dog is not a toy" (czyli pies nie jest zabawką) - o traktowaniu zwierząt jak zabawki dla dzieci i wyrzucaniu ich, gdy się "popsują"... Quote
AśkaK Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 Szczerze powiem że...szokujące! I o to chodzi!:multi: Quote
Aganiok Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 znakomite!!!!! szokujące jak diabli ale znakomite Quote
Bodziulka Posted January 10, 2008 Author Posted January 10, 2008 i o to chodzi, zeby szokować, bo to uwagę ściąga Quote
Marka Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 No tak - tylko, że mam obawy, czy ta kampania nie jest szokująca jedynie dla takich jak my - czy do ludzi, którzy kupują szczeniaczki dzieciom do zabawy albo wiążą psy na łańcuchach na całe ich życie - to w ogóle przemawia..? A z lżejszych tematów - zbudowałam dzisiaj karmnik dla ptaków (drugi - bo jeden już mam na balkonie, ale mały, sikorki się w nim tuczą ;), a ten jest dla większych ptaków) i poprosiłam TZa żeby zawiesił go na słupie przed naszą posesją (na terenie nie chciałam, bo nasz Benio uwielbia pieczywo i nie chciałam go dręczyć zapachem chleba, którego nie może dosięgnąć :evil_lol:) - no więc TZ zrobił to o co go poprosiłam i wrócił ze słowami: "powiesiłem ci tą kapliczkę, ale mam nadzieję, że nam się tu w maju baby nie zlezą śpiewać..." :cool3: - i co Wy na to..? :razz: :lol: Quote
Bodziulka Posted January 12, 2008 Author Posted January 12, 2008 Marka napisał(a):- i co Wy na to..? :razz: :lol: nie stawiaj tam lampek i kwiatów :evil_lol: Quote
Aganiok Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 Buahaha ....dobre , nie chcę nic mówić, ale na 1 rzut oka kapliczka jak nic :evil_lol: Quote
Bodziulka Posted January 13, 2008 Author Posted January 13, 2008 13 finałów WOŚP temu, czyli podczas 3 finału (1994 rok) byliśmy z Boxem na spacerze na starówce. Box miał serduszko naklejone na głowę (a co, niech se chłop ma ). Szło sobie dwóch ludzi z kamerą tvp i kręcili ludzi, wolontariuszy itp. Jeden popatrzył na Boxa i powiedział do drugiego, żeby przestał kręcić ludzi, bo tu ma psa... W Wiadomościach pierwszym newsem oczywiście w takim dniu były informacje o WOŚP. Prezenterka zaczęła mniej więcej takim tekstem: W tym roku kwestowali nie tylko ludzie, ale również zwierzęta... i wtedy pokazali Bodzia główkę Był chyba pierwszym psem pokazanym podzas finałów, bo potem to już ich coraz więcej było, i wyścigi zaprzęgów, i psy ratownicy itp... Tak jakoś to dzisiaj wspominaliśmy Quote
Menrzuś Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 To przynajmniej masz co wspominać :lol: Ja pamietam wydarzenie jak to sprowadziliśmy sobie Cargiem naszego jamnika do Stanów. Sensację na lotnisku wzbudził piesek wychodzący z klatki transportowej przewidzianej dla doga :evil_lol: A przedtem nikt nie mógł podejść do tej klatki, bo tak bronił jej swoim szczekaniem Quote
Bodziulka Posted January 13, 2008 Author Posted January 13, 2008 szkoda, że nie mam tego nagranego nigdzie :shake: Quote
Marka Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Biedna Bodziulka - wszyscy się tu nad Tobą użalamy, że nie masz faflunka do przytulania :-( Może coś na poprawę humoru? Religia w szkole wcale nie musi być nudna: http://www.youtube.com/watch?v=8YC7glx90_g&feature=related tym bardziej, że dla ateistów to czas np. na sport i rekreację: http://www.youtube.com/watch?v=qrg6yonXGyI&feature=related PS. A propos szkoły - Bodziulka - szperaczu internetowy - czemu Cię jeszcze nie ma na portalu nasza-klasa? Teraz po tej akcji z bombą już chyba pół Polski tam odnajduje różnych swoich znajomych ;) Quote
credita Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Bodziulka kobieta silna,a po za tym zabiegana da sobie radę znajdzie fafluńca w swoim czasie ;) Quote
Menrzuś Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 .....i pewnego dnia spotkają się dwie pary oczu - jak najbardziej faflastego i tej zafaflunionej....zaiskrzy....i nawet wbrew bezwzględnej :crazyeye: Moderatorki ogniska domowego, nawet z banem na TV :evil_lol:....wieczorem szczęśliwe złożą główki na wspólnej poduszce...... mmmmmmmmm :p Quote
Marka Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 ...i chociaż on zafafluni ją całą, a potem zmąci ciszę chrapaniem - ona i tak nie będzie mogła spać oszołomiona absolutem szczęścia... :loveu: Quote
Menrzuś Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Marka napisał(a):...i chociaż on zafafluni ją całą, a potem zmąci ciszę chrapaniem - ona i tak nie będzie mogła spać oszołomiona absolutem szczęścia... :loveu: A jak już zaśnie to i tak we śnie widzieć będzię te obglucone fafle. I wreszcie poczuje piasek na prześcieradle :loveu: Quote
Bodziulka Posted January 14, 2008 Author Posted January 14, 2008 [quote name='Marka'] PS. A propos szkoły - Bodziulka - szperaczu internetowy - czemu Cię jeszcze nie ma na portalu nasza-klasa? Teraz po tej akcji z bombą już chyba pół Polski tam odnajduje różnych swoich znajomych ;) jestem tak od jaaakiegoś czasu :diabloti: oj, kiepsko szukasz, kiepsko :evil_lol: Quote
Bodziulka Posted January 14, 2008 Author Posted January 14, 2008 [quote name='Menrzuś'].....i pewnego dnia spotkają się dwie pary oczu - jak najbardziej faflastego i tej zafaflunionej....zaiskrzy....i nawet wbrew bezwzględnej :crazyeye: Moderatorki ogniska domowego, nawet z banem na TV :evil_lol:....wieczorem szczęśliwe złożą główki na wspólnej poduszce...... mmmmmmmmm :p ja tam tv w sumie nie oglądam ;) a widzieliście :placz:http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=103903 Marka to już widziała :shake: Quote
Menrzuś Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 [quote name='Bodziulka']ja tam tv w sumie nie oglądam ;) a widzieliście :placz:http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=103903 Marka to już widziała :shake: Tak, widziałem już.....bez komentarza :shake: A tak w ogóle, to nie wtryncaj się - piszemy esej, jeszcze bez tytułu, o pewnym fafluńcu i zafaflunionej :evil_lol: Wiem, że nie oglądasz i dlatego tam było - :evil_lol:.........:eviltong: Quote
Bodziulka Posted January 14, 2008 Author Posted January 14, 2008 Menrzuś napisał(a):A jak już zaśnie to i tak we śnie widzieć będzię te obglucone fafle. I wreszcie poczuje piasek na prześcieradle :loveu: A rano żywy budzik zaszczeka, zaciągnie na spacer i puści na wykłady, pozostawiając na spodniach gluta, żeby pamiętała, że ma do kogo wracać... Jutro Bodziuś by miał 15 lat :-( Quote
Menrzuś Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Bodziulka napisał(a):A rano żywy budzik zaszczeka, zaciągnie na spacer i puści na wykłady, pozostawiając na spodniach gluta, żeby pamiętała, że ma do kogo wracać... Jutro Bodziuś by miał 15 lat :-( Dobra - siódma część będzie Twoja :razz: Wiem.....dlatego ten esej :oops:....myślałem, że nie będziesz przypominać Quote
Bodziulka Posted January 14, 2008 Author Posted January 14, 2008 Menrzuś napisał(a): Wiem.....dlatego ten esej :oops:....myślałem, że nie będziesz przypominać :placz: ten tydzień mam w ogóle jakiś z doopy, juto 15, 6 zaliczeń, wczoraj przyjechał chudzielec Skuter... ehhh... a do Kiłi nadal nie doszla paczka 1 12 grudnia :angryy: Quote
Menrzuś Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Bodziulka napisał(a)::placz: ten tydzień mam w ogóle jakiś z doopy, juto 15, 6 zaliczeń, wczoraj przyjechał chudzielec Skuter... ehhh... a do Kiłi nadal nie doszla paczka 1 12 grudnia :angryy: to weź zamknij tego kompa.....przeglądnij trochę papierów i idź spać. O jutro się nie martw - wszystko załatwione :p Quote
Marka Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Bodziulka napisał(a):A rano żywy budzik zaszczeka, zaciągnie na spacer i puści na wykłady, pozostawiając na spodniach gluta, żeby pamiętała, że ma do kogo wracać... ...ale ona i tak będzie o tym pamiętała, bo kiedy tylko na chwilę spuści powieki, przed oczami będzie miała te piękne oczy, wilgotny nos i miękkie fafelki - i na ten obraz za każdym razem gdzieś tam w środku będzie jej się zapalało ciepłe światełko miłości... ;-) :loveu: Quote
Marka Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Bodziulka napisał(a):jestem tak od jaaakiegoś czasu :diabloti: oj, kiepsko szukasz, kiepsko :evil_lol: no to Ty mnie znajdź - bo ja Ciebie nie potrafię :oops: Quote
Recommended Posts