Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mój raz pobił sam siebie niósł 6 kilometrów wielkie pień ważący lekko 4-5 kg , był na tyle ciężki że pies niósł go schylony i za nic nie chciał puścić .
Aż się bałam że sobie kark nadwyręży .

A tego lasu wam zazdroszczę , my mamy nie dość że daleko w mieście to jeszcze pełno ludzi zawsze i nawet psa spuścić ze smyczy nie mogę .

Posted

[quote name='Aleksandra95']Ja dostałam w kolano mniejszym kijem a siniaka niezłego miałam. ałaaa :diabloti::shake:[/QUOTE]
Ja bym chciała mieć siniaki tylko od uderzeń patykami :evil_lol:

[quote name='Talia']Mojej znajomej ONek tak stracił dwa kły. Implanty były dość kosztowne :diabloti:[/QUOTE]
Phi, jakby mój sobie wybił zęby to bym nie wstawiała. Finka nie ma i żyje :evil_lol:

[quote name='zuzaw']Patyczek skromny,nie powiem ;) fajnie,że w tym lesie macie tak "jasno" u nas gąszcz i ciemno przez to i kiepsko zdj.wychodzą :(

A to zdj. jest świetne,bardzo lubię takie wędrujące psy w siną dal :)
[URL]http://i.imgur.com/U6DwZFP.jpg[/URL][/QUOTE]
No właśnie fajnie jest. Są oczywiście miejsca gdzie jest bardziej gęsto ale na głównej ścieżce można trzaskać foty ;)

Co do wędrowania w siną dal to Cortinie najłatwiej zrobić takie ujęcie, bo to jest pies zafascynowany zapaszkami bardziej niż czymkolwiek innym. Ale też mam to zamiar zmienić, kupiłam jej piłkę w tk maxxie o taką [url]http://www.amazon.com/Chase-Chomp-Squeaker-2-5-Inch-Assorted/dp/B00A0IYGL6[/url] bo ona lubi aportować piszczące piłki, tylko w tych tanich zawsze po kilku razach rozwalała się piszczałka, a ta jak widać ma ją ukrytą w wewnętrznej warstwie, więc mam nadzieję, że posłuży dłużej.

[quote name='gops']Mój raz pobił sam siebie niósł 6 kilometrów wielkie pień ważący lekko 4-5 kg , był na tyle ciężki że pies niósł go schylony i za nic nie chciał puścić .
Aż się bałam że sobie kark nadwyręży .

A tego lasu wam zazdroszczę , my mamy nie dość że daleko w mieście to jeszcze pełno ludzi zawsze i nawet psa spuścić ze smyczy nie mogę .[/QUOTE]
Jari jak się dorwie do patyka to potem nie chce oddać :evil_lol: Biedny nie rozumie, że nie może go zabrać ze sobą do domu ;)
W weekendy w lesie też jest sporo ludzi (jak wszędzie ;) ), nawet na bocznych ścieżkach, no ale ja zwykle tam jeżdżę w tygodniu, kiedy jest pusto. Paradoksalnie więcej ludzi jest zimą, bo otworzyli obok wypożyczalnie biegówek. W zeszłym roku śnieg leżał może 2 tyg. więc się za dużo nie najeździli, ale kto wie co będzie teraz. W sumie to by była nawet fajna sprawa wziąć narty i przypiąć Jariego, ale w realu pewnie już by tak fajnie nie było :diabloti:

Posted

Jari, ty w Wawie, to gdzie właściwie mieszkasz?
Na jakim osiedlu?
Bo ja będę na pradze u znajomych bez swoich psów.
jakbym ubłagała to bym wzięła ich jednego (mają 5 chyba)

Posted

[quote name='Naklejka']Jakby co to mu zrąbię ząbki po kosztach :diabloti:[/QUOTE]
Co tam psu, mi zrób na starość skoroś taka zdolna :evil_lol:

[quote name='Yuki_']Jari, ty w Wawie, to gdzie właściwie mieszkasz?
Na jakim osiedlu?
Bo ja będę na pradze u znajomych bez swoich psów.
jakbym ubłagała to bym wzięła ich jednego (mają 5 chyba)[/QUOTE]
Mieszkam na bardzo ładnym osiedlu.
Pozdrów chłopaków z Pragi, ci to dopiero ładne ząbki mają.

Btw dogo szaleje (nie od dziś) cały czas mi znikają wątki z subów :roll:

Posted

Ach taaaaka jestem zajęta ostatnio, że nie mam na nic czasu ;)

Dziś strzeliłam kilka fotek w ogrodzie w przerwie między jedną burzą, a drugą ;) Cortina ze swoją już nie piszczącą piłką i Jari ze swoim obgryzionym talerzem. Czas, żeby kupić nowe zabawki :lol:

Szukam "niezniszczalnego" frisbee do żucia ale chyba nikt nie wpadł na taki genialny pomysł :evil_lol: A z piszczących, wytrzymałych piłek to Kong Squeezz chyba jest niezła, szkoda, że nie ma rozmiaru S tylko :roll:

DSC_2322_zps2900d68b.jpg

DSC_2328_zps4e8cbc0a.jpg

DSC_2334_zps6ca88857.jpg

DSC_2341_zps9a82fd71.jpg

DSC_2344_zpsf59a2e69.jpg

Posted

Aleksandra95 napisał(a):

Mógłby zostać instruktorem jogi, wiem :diabloti:

Yuki_ napisał(a):

To, moja droga, jest specjalnie wyselekcjonowany dysk na sobotnio-niedzielne DCDC, więc radziłabym oszczędzić sobie takich komentarzy :p

zuzaw napisał(a):
Witam
Zdjęcia jak zwykle fantastyczne,biedne frisbi ;)
i takie pytanie-wygląda cudnie ale co robi ;)
http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/DSC_2384_zps6ad45b33.jpg

Jak to co? Drze ryja :loveu:

*Monia* napisał(a):
http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/DSC_2364_zpsf7bf45aa.jpg - jaki groźny doberman :lol:

Wyślij mi jeżynę, albo nawet ze dwie :placz:

Chyba "jaki brzydki" :evil_lol:

Nie jesteś jedyną chętną na te jeżyny :cool3:

Dziś pogoda ładna więc porobiłam jeszcze trochę zdjęć... Jari w końcu wygrał z gryzakiem :multi: ;)