Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Serce się kraje patrząc na te bidule. To chyba takie, które w te mrozy cierpią najbardziej :((((((((
Poproszę o trochę więcej informacji o suczce maleńkiej z B5 i rudym psiaczku z zapłakanymi oczkami (Bezik ... choć chyba powinien być Rudasek :)

• Replies 106
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To świeże zdjecia na fundacji jeszcze nie ma

Jaasmin napisał(a):
Obejrzałam album, kurcze no, dlaczego takie piękności jeszcze siedzą... Może napisać coś o nich więcej, a te pieski są na stronie fundacji?, bo nie widziałam ich tam...

Posted

Annavera mała syczka jest dosyć wiekowa na oko( wiem chłop w szpitalu umarł) ma jakieś 10 lat ale ja takie kocham najbardziej . Nie wadzi nikomu, zgadza na wszystko, cierpliwe, spolegliwe, ciche maleństwo. Jakby ratlerek ok 6 kg. Teraz jest bardzo przeziębiona i bardzo, ale to bardzo kaszle.Tym bardziej mi jej szkoda, leczenia niestety brak. Piesek (pomyłka to nie Bezik koleżanka wprowadziła mnie w błąd). Trzęsący się szkielecik, bieda przeogromna, młody, spolegliwy, załamany. Prawie jamnik:). Z oczu lecą łzy jak grochy niestety nie z radochy, a przerażającej go sytuacji, wszechogarniającego zimna, hałasu i braku kontaktu z człowiekiem a tego pragnie ponad wszystko. Obraz nędzy i rozpaczy, fotograf się popłakała cały czas się do niej tulił, nie można było zrobić zdjęć.

annavera napisał(a):
Serce się kraje patrząc na te bidule. To chyba takie, które w te mrozy cierpią najbardziej :((((((((
Poproszę o trochę więcej informacji o suczce maleńkiej z B5 i rudym psiaczku z zapłakanymi oczkami (Bezik ... choć chyba powinien być Rudasek :)

Posted

Trzymam kciuki za płaczącego Rudaska (mam nadzieję, że Pan przyjedzie), ze też nie można takiej kwarantanny skrócić o te 3 dni jak jest chętny :(

Zresztą wszystkie one biedna- ta grubaśna sunia, starsza też taka skulona ;(

A ta kaszląca to dramat - przecież w tym mrozie to nie wyleczy się, nie wiadomo czy przeżyje :( buuuuuuuuuuu :(

Zaraz idę na FB je pokazać raz jeszcze, bo więcej nie mogę póki co :(

Posted

Lumix napisał(a):
Piesek (pomyłka to nie Bezik koleżanka wprowadziła mnie w błąd). Trzęsący się szkielecik, bieda przeogromna, młody, spolegliwy, załamany. Prawie jamnik:). Z oczu lecą łzy jak grochy niestety nie z radochy, a przerażającej go sytuacji, wszechogarniającego zimna, hałasu i braku kontaktu z człowiekiem a tego pragnie ponad wszystko. Obraz nędzy i rozpaczy, fotograf się popłakała cały czas się do niej tulił, nie można było zrobić zdjęć.

który to psinek?, nie mogę sie doszukać...

Posted

to ten taki Rudasek - z pyszczka jak jamnik, tylko nóżki dłuższe i strasznie zapłakane ma oczki.

A ja mam takie pytanie czy tą kaszlącą sunię staruszkę to można jakoś zdiagnozować, - może przecież zapalenie płuc mieć. Kaszlący piesek w taki mróz w schronisku - dramat :(

Posted

annavera napisał(a):
to ten taki Rudasek - z pyszczka jak jamnik, tylko nóżki dłuższe i strasznie zapłakane ma oczki.

A ja mam takie pytanie czy tą kaszlącą sunię staruszkę to można jakoś zdiagnozować, - może przecież zapalenie płuc mieć. Kaszlący piesek w taki mróz w schronisku - dramat :(

ja na fb nie mam konta, a on pewnie tam jest?
i ta sunia kaszląca gdzie?:oops:

Posted

[quote name='annavera']to ten taki Rudasek - z pyszczka jak jamnik, tylko nóżki dłuższe i strasznie zapłakane ma oczki.

annavero, wszystko można, tylko trzeba mieć chęci;)

Posted

martasekret napisał(a):
Rudasek jest bardzo chudy! :shake:
i taki smutny....

to tego psinke widziałam , tylko sie nie domyśliłam że to on, bo sporawy całkiem jest.

biedne zwierzaki.....

Posted

Załamana psia istota, kiedyś była z synkiem.
Młody poszedł do domku znalazł się amator ładnych inaczej a był jota w jotę jak mama.
Młodość ze starością nie ma jednak szans, mama została.

RYJÓWKA
ta sunia też rozwala mnie zupełnie :( co za kupka nieszczęście i do tego stareńka i gruba. Jak jej się nie nagłośni, to pewnie spędzi dożywocie w schronisku.
Czy znana jest jej historia ? Wiek pewnie ponad 10 lat ?

Posted

Biedne....wszystkie biedne...czasem się zastanawiam, po co one się w ogóle rodzą, skoro nigdy nie będzie im dane zaznać miłości....
Historii Ryjówki nie znam. Na razie zrobiłam jej ogłoszenia - tablica.pl i wyróżnione na trójmiasto.pl
Zobaczymy....

Posted

martasekret napisał(a):
Biedne....wszystkie biedne...czasem się zastanawiam, po co one się w ogóle rodzą, skoro nigdy nie będzie im dane zaznać miłości....
Historii Ryjówki nie znam. Na razie zrobiłam jej ogłoszenia - tablica.pl i wyróżnione na trójmiasto.pl
Zobaczymy....

Ryjówka :( nie mogę przystać o niej myśleć. Ze wszystkich psiaków, które widziałam w sobotę ona najbardziej zapadła mi w serce. Zrobiłam jej ogłoszenia i liczę na cud :(

Posted

Mało tam o niej jest na FB (o Ryjówce). Ani wieku, ani czy da radę chodzić po schodach, no ani skąd się wzięła w schronisku (choć to nie zawsze wiadomo).
No ale udostępniam ją.