Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

panienkabubu napisał(a):

Mam też smutną informację,
prawdopodobnie to będzie ostatnia wystawa w Katowicach, bo Spodek ma iść do rozbiórki/remontu (tego nie wiem dokładnie, bo nie usłyszałam).. :placz: I na razie się nie martwimy tym, jednak po wystawie w 2007 trzeba będzie albo zrezygnowac z wystawy w Katowicach albo szukać innego miejsca na nią.. To takie bardziej organizacyjne..
No i chyba to tyle :)

Ja tak podświadomie zawsze na wystawie katowickiej sobie myślę,gdzie byłaby taka duża wystawa,gdyby nie było spodka....Targi Katowickie nie są od ubiegłego roku zachęcającą lokalizacją...:roll:

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki za info, bardzo przydatne :)
W tym roku byłam tylko jako widz na tej wystawie, ale bardzo dobre wrażenie zrobił na mnie ring jamników - duży, przestronny i lekko schowany - trafi do niego tylko ten, komu naprawdę na tym zależy. ;) W 2007 zgłaszam psa i mam nadzieję, że będzie równie dobrze zorganizowane. :)

Posted

Hmmm... ponieważ od lat biorę udział w organizacji katowickich wystaw, czuję się w obowiązku wyjaśnić kilka błędnych informacji:
1. Nie jest to ostatnia wystawa i nic nam nie jest wiadome o remoncie czy też wyburzeniu (???) Spodka
2. Propozycja zorganizowania wystawy 4-ro dniowej i podniesienia tym samym limitu do 4500 dotyczy ew. wystaw w latach następnych - w roku 2007 przyjęte będzie wyłącznie 3500 zgłoszeń!
3. Poruszane na zebraniu kwestie wystawowe w wiekszości mają charakter propozycji (np. wydawanie kart ocen zwycięzcom ras na ringu honorowym), nie pewników.

Prawdą jest natomiast, że zgodnie z nowym Regulaminem Konkursu Młodego Prezentera dzieci i młodzież do konkursu Młodego Prezentera winny zgłaszać się do 19 stycznia 2007 - bowiem wszyscy uczestnicy muszą być ujęci w katalogu. Zgłoszenia na wystawie nie będą przyjmowane.

Pozdrawiam.

• 3 weeks later...
Posted

Witajcie ;)
Aleb, a wiesz już jakie rasy będziesz "opisywać"?
Ja oczywiście będę z moim cavalierkiem:cool1:
A co do ilości psów to zapewne większość czeka na ostatnią chwilę więc nie sądzę żeby już zbliżono sie do magicznej liczby 3500 :cool3:

Posted

Han Sharn nie wiem jeszcze na jakim ringu będę. Jak będę wiedziała, to napiszę ;) W zeszłym roku byłam m.in. na pudlach, shi-tsu
Tak, jestem z Katowic. Z dworca do Spodka pieszo jest jakieś 10 min, a tramwajem 5 min ;)

Posted

Cześć :) Ja chcę wystawiać Gordiego i w Styczniu pojedziemy do ZK (podobno jak pies ma 1,9 to nie jest za "stary" na wystawianie) wyrobić rodowód :) mogę kogoś prosić aby wytłumaczył mi na gg (6279061) jak wystawiać psa, jak nauczyć go biegania po ringu i postawy wystawowej. A teraz pytanie do wszystkich ;-) Czy za pierwszym razem lepiej wynająć dog handlera, czy (w moim przypadku, bo mam 12 lat) startować w konkursie na młodego prezentera? Przepraszam, że tutaj pisze jak coś to skasuje post. Ja chyba jadę do katowic na 80% w sobote na goldenki:multi: