Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Kati']Pumi, Naolani, wiem, dlatego fotografowałam. :)
Szkoda tylko ze takie mało wyraźne, ale wybrałam te najlepsze z wszystkich.
Trzeba było sie ujawnić! Juz chyba drugi raz robiłas nam fotki incognito ;)

Posted

Zdjęcia troszkę spóźnione, ale nie miałam głowy, żeby je wstawiać ze względu na chorobę psiaka... Zdjęcia z niedzieli 18.03.2007.

Puli od naszej forumowej Puli ;)

Posted

Ok niektóre polskie championy niestety wyglądają góra na dobrą....
Ja byłam świadkiem kiedy to fińscy sedziowie dawali championom oceny dobre lub nawet dyskwalifikowali championy za wady niezgodne ze wzorcem.
Champion wcale nie równa się pies doskonały.

filonek_bezogonek napisał(a):
moze to jedna z niewielu raz na ktorej sie zna ....

Ja o dziwnym sposobie sedziowania slyszalam juz gdy sedziowal PONY

to ze uzywa pelnej gamy ocen to ok .... ale tak jakos dziwnie wyglada jak wszystkie psy w rasie maja bdb (jedna db)... czyzby nawet championy byly bliskie wzorca ale nie na tyle bliskie by byc dosk ?

zaluje ze mnie tam nie bylo i nie ogladalam tego obiektywnie zza ringu ... ale wydaje mi sie ze prezentowane uwagi maja duzo wspolnego z rzeczywistoscia

Posted

Iwona napisał(a):
Muszę :lol: poprawić Twoją wypowiedź- było " Jeżeli na ringu w klasie młodzieży jest nie mniej niż 5 psów, to pies/suka który uzyskał I lokatę i ocenę doskonałą otrzymuje tytuł "Zwycięzca młodzieży". Tytuł ten może być też przyznawany wg uznania sędziego psu, który w tej klasie nie ma konkurentów".To chyba obowiązywało do zmiany Regulaminu wystaw, która była przed 2000 rokiem.

No to ja też cos poprawię.
Nie wiem czy czegoś takiego nie było nigdy, ale od 1995 roku jest zapis, że Zwycięstwo Młodzieży może otrzymać pies/suka z klasy młodzieży według uznania sędziego!.

Posted

Yoshko napisał(a):
Pies w klasie weteranów NIE otrzymuje CWC, wchodzi natomiast do porównania o Zw.Rasy , według nowego regulaminu.

Dokładnie tak, a na ringu spanieli tez wszystkie weterany z ocena doskonałą 1 dostały CWC (mój też :)). Ale sie usmiałam.:p

Posted

To ja jeszcze dorzucę fotki z piątkowych finałów. Z góry przepraszam za ich jakość, były robione z dość wysoka z trybun, a na dodatek mój skaner coś sfiksował i źle skanuje. :angryy:

PIĄTEK 16.III.2007 (Grupy: III, V, VI, VII FCI)

Wybór Najpiękniejszego Weterana Dnia

[SIZE=2]

Wybór Najpiękniejszego Szczenięcia Dnia

[SIZE=2]

Wybór Najpiękniejszego Juniora Dnia

[SIZE=2]

[SIZE=2]

[SIZE=2]

BOG VII

[SIZE=2]

BOG VI

[SIZE=2]

BOG V

[SIZE=2]

[SIZE=2]

[SIZE=2]

Niestety BOG III nie posiadam - musiałam zdążyć na pociąg. :roll:

Pozdrawiam

Posted

carragan napisał(a):
O,"ułapałaś" moje Maleństwo...

Jeśli to fragment Twojej nogawki i buta widnieje na zdjęciu, to nawet z Tobą wymieniłam dwa zdania. ;) Heh... Pytając, czy mogę zdjęcie zrobić... :p To sobie porozmawiałyśmy. ;)

Posted

Kati napisał(a):

Kati - dzięki za ufocenie mojego Charlego:loveu: Nie często się zdarza, by ta rasa była "atrakcyjna" dla fotografującego. WIELKIE DZIĘKI.

Posted

bety napisał(a):

[SIZE=2]Wybór Najpiękniejszego Szczenięcia Dnia

[SIZE=2]

[SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2]

Złapałaś moje szczenięcie! Na górnym zjęciu, to, które się tak najeża przed łaciatym, jak kocur :D

Posted

Psiara&Nusia napisał(a):
Olcha - wysłałam
:)

Dzięki za zdjęcia :calus: doszły :cool3:

Akitka napisał(a):

Ojej jakie maleństwo. Masz może jeszcze jakieś chihuahua? Może rozmawiałaś z tą Panią? Wszystkie info na temat cziłałek mile widziane :eviltong:

Posted

olcha napisał(a):

Ojej jakie maleństwo. Masz może jeszcze jakieś chihuahua? Może rozmawiałaś z tą Panią? Wszystkie info na temat cziłałek mile widziane :eviltong:

Nie mam więcej cziłałek. Ja tamtędy tylko przechodziłam w pośpiechu i jak zobaczyłam to maleństwo, to musiałam je ufocić... ;) A z tą Panią nie rozmawiałam (jedynie spytałam się o to, czy mogę zdjęcie zrobić) - to była Czeszka albo Słowaczka. ;)