Zarazah Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 erloy napisał(a):Na starych kartach ocen też nie było tytułu Najlepszego Juniora. Były tylko: Zwycięzca Młodzieży, Najlepszy Pies/Suka w Rasie, CWC, Zwycięzca Rasy. Tytuł Najlepszego Juniora w Rasie (wtedy nazywało się to po prostu Najlepszy Junior) sędzia wpisywał odręcznie. Zgadza się, ale wg starego regulaminu nie trzeba było mieć Najlepszego Juniora, by zostać poproszonym do konkurowania o BOBa (wystarczył Zw.Mł). Ale żeby nie było tak całkiem OT to: mam nadzieję rozpocząć w Katowicach tegoroczny sezon naleśnikowy ;) Quote
erloy Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Zarazah napisał(a):Zgadza się, ale wg starego regulaminu nie trzeba było mieć Najlepszego Juniora, by zostać poproszonym do konkurowania o BOBa (wystarczył Zw.Mł). ;) Niby racja, ale najczęściej przebiegało to w ten sposób, że wychodziły na ring NPwR, NSwR i oboje Zwycięzcy Młodzieży. Za jednym zamachem sędzia przyznawał Najlepszego Juniora i BOB. Oczywistym jest, że ten z młodzieżowców, który nie dostał Najlepszego Juniora nie mógł dostac BOB. Więc jedynie wpisali do regulaminu to, co było oczywiste :) Zarazah napisał(a):Sprawdziłam jeszcze: w poprzednim regulaminie wogóle nie było Najlepszego Juniora :smile:, był tylko Najpiękniejszy Junior, ale w konkurencjach finałowych Musiał być, bo mój ma tak wpisane w karcie oceny :) Zdaje się było tak, że w rasie był Najlepszy Junior, a w konkurencjach finałowych Najpiękniejszy Junior. A może to tylko na niektórych wystawach dla urozmaicenia tak przyznawali? Quote
Zarazah Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Nooo, mój też ma Najlepszego Juniora w karcie (dopisane odręcznie), ale w regulaminie i tak go nie było. Co sędzia to obyczaj, chciałoby się powiedzieć. Jedni zapraszali do BOBa obu zw.mł., inni spośród zw.mł. wybierali jednego, jeszcze inni wcale ich nie zapraszali na ring. A byli i tacy, którzy po wyborze NPwR i NSwR do porównania o BOBa zapraszali wszystkie psy z 1 lokat. Zabawne by było, gdyby BOBa dostał pies, który nie był NPwR/NSwR/Zw.Mł. Ciekawa jestem, jak będzie teraz, po zmianie regulaminu. Katowice to dla mnie pierwsza wystawa w tym roku (jako widz). Quote
jo-jo Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Byłam świadkiem sytuacji gdzie o BOBa wyszła NSwR, NPwR i dwa psy ze Zw.Mł. Dopiero po wyborze BOB'a sędzia wybrał Naj.Juniora w Rasie. Quote
anovi Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 jo-jo napisał(a):Byłam świadkiem sytuacji gdzie o BOBa wyszła NSwR, NPwR i dwa psy ze Zw.Mł. Dopiero po wyborze BOB'a sędzia wybrał Naj.Juniora w Rasie. Ja też :lol: Quote
panienkabubu Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 SH napisał(a):Nie ma tytułu NMłSwR :lol: Jest Najlepszy Junior, czyli albo suka albo pies z tytulem ZwMł. zdobytym na danej wystawie, w danej rasie. efra-husky napisał(a):Suczka, która ma Zw. Mł. staje do porównania z psem, który też ma Zw.Mł o tytuł Najlepszego Juniora w Rasie. Nie ma w młodzieży odpowiednika dorosłego tytułu NDSwR ;) ale pomieszałam :evil_lol: Quote
Zarazah Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 jo-jo napisał(a):Byłam świadkiem sytuacji gdzie o BOBa wyszła NSwR, NPwR i dwa psy ze Zw.Mł. Dopiero po wyborze BOB'a sędzia wybrał Naj.Juniora w Rasie. W tym roku czy w ubiegłym? Quote
jo-jo Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 anovi napisał(a):Ja też :lol: :p Zarazah napisał(a):W tym roku czy w ubiegłym? W ubiegłym, gdyby w tym nie zapomniałabym napisać NDPwR i NDSwR ;-) Quote
Viz Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Ogłaszam wszem i wobec, że nas nie będzie. :placz: Quote
efra-husky Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 My już dzisiaj zaczynamy przygotowania do wystawy. Dzisiaj kąpiele a jutro koło południa wyjazd :p Już się piątku doczekać nie mogę ;) Quote
panienkabubu Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 A my przygotowania zaczynamy o 4 rano w sobote, o ile zdecydujemy sie pojechac :cool3: Jutro o 16:00 w Spodku jest spotkanie dla chętnych osób na sekretarzy i gospodarzy ringowych. Quote
Viz Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Czy ktoś będzie tak łaskawy i pstryknie parę fotek paróweczkom krótkowłosym? Ozłocę! :loveu: Quote
Viz Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Nie miałabym jak dojechać... Znajoma się wycofała, a ja sama z małym psem bałabym się nocą jechać. :shake: Quote
Nugatika Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 no i znalazlam transport :) do zobaczenia - trzymamy kciuki za forumowych! ;) Quote
aleb Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Buu, szkoda viz... Ja jutro pucowanko swojego psa :) Nie mogę się już doczekać A w niedzielę jako sekretarz ringowy :razz: Quote
Viz Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Szkoda szkoda, jedna z moich ulubionych wystaw... :( To jak z tymi fotkami krótkowłosych parówek? Pstryknie ktoś? Jakiekolwiek, bardzo proszę! Quote
McDzik Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 oO .. na jakim ringu? :D W niedziele bede z moja tybetanką :) Moze Cie zobacze jakos :D Quote
Agnisia =) Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 o, to może się spotkamy ;) Wiecie kto startuje w zawodach frisbee lub w tańcu z psem? Quote
McDzik Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 O, Ty też w niedziele? :) z jakim psem? :) // Nie wiem ;| Quote
McDzik Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 NigdyNigdy napisał(a):Spanielko_Molly, wybacz, ale.... Przeglądam ten temat regularnie, żeby nie przeoczyć żadnej ważnej informacji organizacyjnej, a tymczasem, co go otworzę, to czytam Twoje teksty typu: "Ja tam się już nie mogę doczekać", "Myslicie, że wszystkie psy zza granicy dojadą?", "Ja na Katowice juz nigdy w zyciu nie pojade przez to co sie dzieje teraz ;|" i inne równie fascynujące i odkrywcze myśli. Błagam, nie katuj nas tą histerią, bo nas wykończysz nerwowo zanim nadejdzie piątek. Chyba, że o to Ci chodzi.... Dobra ludzie nie bulwersujcie sie tak :D To Tylko ja :D moze przezywam i co z tego ?? Pff :D problemy robicie jakby to bylo jakies nadnaturalnie niespotykane, ze sie ktos wystawy doczekac nie moze.. Ojj jak dla Molly to pierwsza miedzynarodowa wiec zrozumcie i tyle !! ;]] Quote
McDzik Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Viz napisał(a):Szkoda szkoda, jedna z moich ulubionych wystaw... :( To jak z tymi fotkami krótkowłosych parówek? Pstryknie ktoś? Jakiekolwiek, bardzo proszę! Szkoda ze jamniki sa w sobote, bo my jestesmy w niedziele :( tak to bym porobila dla Ciebie pare ich fotek :( .. Quote
McDzik Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Nugatika napisał(a):no i znalazlam transport :) do zobaczenia - trzymamy kciuki za forumowych! ;) nie dziekuje zeby nie zapeszyc ;) Quote
Viz Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Spanielka_Molly w niedzielę też powinny pojawiać się jakieś jamnisie, mimo że to nie ich dzień. Jeśli uda Ci się jakiegoś krótkowłosa złapać to będę baaardzo wdzięczna! :multi: Quote
Recommended Posts