Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

erloy napisał(a):
Na starych kartach ocen też nie było tytułu Najlepszego Juniora. Były tylko: Zwycięzca Młodzieży, Najlepszy Pies/Suka w Rasie, CWC, Zwycięzca Rasy.
Tytuł Najlepszego Juniora w Rasie (wtedy nazywało się to po prostu Najlepszy Junior) sędzia wpisywał odręcznie.

Zgadza się, ale wg starego regulaminu nie trzeba było mieć Najlepszego Juniora, by zostać poproszonym do konkurowania o BOBa (wystarczył Zw.Mł).

Ale żeby nie było tak całkiem OT to: mam nadzieję rozpocząć w Katowicach tegoroczny sezon naleśnikowy ;)

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zarazah napisał(a):
Zgadza się, ale wg starego regulaminu nie trzeba było mieć Najlepszego Juniora, by zostać poproszonym do konkurowania o BOBa (wystarczył Zw.Mł). ;)

Niby racja, ale najczęściej przebiegało to w ten sposób, że wychodziły na ring NPwR, NSwR i oboje Zwycięzcy Młodzieży. Za jednym zamachem sędzia przyznawał Najlepszego Juniora i BOB. Oczywistym jest, że ten z młodzieżowców, który nie dostał Najlepszego Juniora nie mógł dostac BOB. Więc jedynie wpisali do regulaminu to, co było oczywiste :)

Zarazah napisał(a):
Sprawdziłam jeszcze: w poprzednim regulaminie wogóle nie było Najlepszego Juniora :smile:, był tylko Najpiękniejszy Junior, ale w konkurencjach finałowych

Musiał być, bo mój ma tak wpisane w karcie oceny :) Zdaje się było tak, że w rasie był Najlepszy Junior, a w konkurencjach finałowych Najpiękniejszy Junior. A może to tylko na niektórych wystawach dla urozmaicenia tak przyznawali?

Posted

Nooo, mój też ma Najlepszego Juniora w karcie (dopisane odręcznie), ale w regulaminie i tak go nie było. Co sędzia to obyczaj, chciałoby się powiedzieć. Jedni zapraszali do BOBa obu zw.mł., inni spośród zw.mł. wybierali jednego, jeszcze inni wcale ich nie zapraszali na ring. A byli i tacy, którzy po wyborze NPwR i NSwR do porównania o BOBa zapraszali wszystkie psy z 1 lokat. Zabawne by było, gdyby BOBa dostał pies, który nie był NPwR/NSwR/Zw.Mł. Ciekawa jestem, jak będzie teraz, po zmianie regulaminu. Katowice to dla mnie pierwsza wystawa w tym roku (jako widz).

Posted

jo-jo napisał(a):
Byłam świadkiem sytuacji gdzie o BOBa wyszła NSwR, NPwR i dwa psy ze Zw.Mł. Dopiero po wyborze BOB'a sędzia wybrał Naj.Juniora w Rasie.

Ja też :lol:

Posted

SH napisał(a):
Nie ma tytułu NMłSwR :lol:
Jest Najlepszy Junior, czyli albo suka albo pies z tytulem ZwMł. zdobytym na danej wystawie, w danej rasie.

efra-husky napisał(a):
Suczka, która ma Zw. Mł. staje do porównania z psem, który też ma Zw.Mł o tytuł Najlepszego Juniora w Rasie.
Nie ma w młodzieży odpowiednika dorosłego tytułu NDSwR ;)

ale pomieszałam :evil_lol:

Posted

jo-jo napisał(a):
Byłam świadkiem sytuacji gdzie o BOBa wyszła NSwR, NPwR i dwa psy ze Zw.Mł. Dopiero po wyborze BOB'a sędzia wybrał Naj.Juniora w Rasie.

W tym roku czy w ubiegłym?

Posted

anovi napisał(a):
Ja też :lol:

:p

Zarazah napisał(a):
W tym roku czy w ubiegłym?

W ubiegłym, gdyby w tym nie zapomniałabym napisać NDPwR i NDSwR ;-)

Posted

Szkoda szkoda, jedna z moich ulubionych wystaw... :(

To jak z tymi fotkami krótkowłosych parówek? Pstryknie ktoś?

Jakiekolwiek, bardzo proszę!

Posted

NigdyNigdy napisał(a):
Spanielko_Molly, wybacz, ale....
Przeglądam ten temat regularnie, żeby nie przeoczyć żadnej ważnej informacji organizacyjnej, a tymczasem, co go otworzę, to czytam Twoje teksty typu: "Ja tam się już nie mogę doczekać", "Myslicie, że wszystkie psy zza granicy dojadą?", "Ja na Katowice juz nigdy w zyciu nie pojade przez to co sie dzieje teraz ;|" i inne równie fascynujące i odkrywcze myśli.
Błagam, nie katuj nas tą histerią, bo nas wykończysz nerwowo zanim nadejdzie piątek.
Chyba, że o to Ci chodzi....

Dobra ludzie nie bulwersujcie sie tak :D To Tylko ja :D moze przezywam i co z tego ?? Pff :D problemy robicie jakby to bylo jakies nadnaturalnie niespotykane, ze sie ktos wystawy doczekac nie moze.. Ojj jak dla Molly to pierwsza miedzynarodowa wiec zrozumcie i tyle !! ;]]

Posted

Viz napisał(a):
Szkoda szkoda, jedna z moich ulubionych wystaw... :(

To jak z tymi fotkami krótkowłosych parówek? Pstryknie ktoś?

Jakiekolwiek, bardzo proszę!

Szkoda ze jamniki sa w sobote, bo my jestesmy w niedziele :( tak to bym porobila dla Ciebie pare ich fotek :( ..

Posted

Spanielka_Molly w niedzielę też powinny pojawiać się jakieś jamnisie, mimo że to nie ich dzień. Jeśli uda Ci się jakiegoś krótkowłosa złapać to będę baaardzo wdzięczna! :multi: