Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jo-jo napisał(a):
Wszystko zależy od Jojeczka, ale prawdemówiąc jakoś nie mamy "weny" żeby jechac do Katowic

Do porównania o NSwR, wchodzą suki z lokata I i oceną dosk, z klas pośredniej, otwartej i championów.

cockermanka napisał(a):
Wygląda dokładnie tak,jak do tej pory - tylko nazwy tutułów się zmieniły...

efra-husky napisał(a):
panienkabubu w regulaminie napisane jest:

...

natomiast

...

także jak widać w tytule NDSwR młodzież nie bierze udziału ;)

oki dziekuje bardzo :) a co to chcialam napisac... aha juz wiem :) Czyli suka, ktora ma Zw.Ml jest automatycznie NMSwR ??? Czy jak to jest? bo nie rozumiem tego troche. W sumie nie mam suki w mlodziezy bo juz za stara, ale warto wiedizec, na przyszlosc :cool3:

ja zaczynam miec stresa, zwlaszcza, ze suka zaczela linieć......... :placz: :placz: :placz: :placz:

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kaur napisał(a):
Tak trochę na "ostatnią chwilę".
Czy ktoś jadący w piątek z okolic Wrocławia znalazłby może miejsce dla jednej osoby i dwóch psów w transporterkach?
Oczywiście dokładamy się do kosztów podróży.

Ponawiam pytanie.

Posted

Nie ma tytułu NMłSwR :lol:
Jest Najlepszy Junior, czyli albo suka albo pies z tytulem ZwMł. zdobytym na danej wystawie, w danej rasie.

Posted

panienkabubu napisał(a):
oki dziekuje bardzo :) a co to chcialam napisac... aha juz wiem :) Czyli suka, ktora ma Zw.Ml jest automatycznie NMSwR ??? Czy jak to jest? bo nie rozumiem tego troche. W sumie nie mam suki w mlodziezy bo juz za stara, ale warto wiedizec, na przyszlosc :cool3:

ja zaczynam miec stresa, zwlaszcza, ze suka zaczela linieć......... :placz: :placz: :placz: :placz:

Suczka, która ma Zw. Mł. staje do porównania z psem, który też ma Zw.Mł o tytuł Najlepszego Juniora w Rasie.
Nie ma w młodzieży odpowiednika dorosłego tytułu NDSwR ;)

Posted

jo-jo napisał(a):
Wszystko zależy od Jojeczka, ale prawdemówiąc jakoś nie mamy "weny" żeby jechac do Katowic

chyba wiem co czujesz :roll:;)

jo-jo napisał(a):

Do porównania o NSwR, wchodzą suki z lokata I i oceną dosk, z klas pośredniej, otwartej i championów.

a weterani ?? wchodzą o BOB'a, to chyba o NSwR i NPwR też ?

Posted

cockermanka napisał(a):
Weterani wchodza o porównanie o BOB,ale nie o NSwR/NPwR.

O, dziękuję bardzo cockermanka :)
tego info mi brakowało jakoś :)

Pozdr.

Posted

anovi napisał(a):
a weterani ?? wchodzą o BOB'a, to chyba o NSwR i NPwR też ?

Nie. Weterani wchodzą tylko na BOB. Tak jak Najlepszy Junior w Rasie, który też wchodzi na BOB, a na NDPwR i NDSwR nie.
Dodatkowo weteran wchodzi tylko pod warunkiem uzyskania I lokaty i oceny doskonałej.

Posted

erloy napisał(a):
Nie. Weterani wchodzą tylko na BOB. Tak jak Najlepszy Junior w Rasie, który też wchodzi na BOB, a na NDPwR i NDSwR nie.
Dodatkowo weteran wchodzi tylko pod warunkiem uzyskania I lokaty i oceny doskonałej.

To teraz już mam całkowitą jasność :)
Dziękuję :)

Pozdr.

Posted

efra-husky napisał(a):
Suczka, która ma Zw. Mł. staje do porównania z psem, który też ma Zw.Mł o tytuł Najlepszego Juniora w Rasie.
Nie ma w młodzieży odpowiednika dorosłego tytułu NDSwR ;)

Skoro tak tu sobie dyskutujemy na temat przyznawania tytułów, to może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego w karcie oceny nie ma tytułu "Najepszy Junior w Rasie"?

Posted

Tego tytułu nie ma w karcie oceny właśnie wg REGULAMINU:

"Karta oceny powinna zawierać następujące dane:

[SIZE=2]
nazwę wystawy, datę wystawy, numer katalogowy, nazwę psa, rasę, płeć, nr rodowodu i rejestracyjny, klasę,
krótki opis stanowiący uzasadnienie oceny i lokaty psa, ocenę i lokatę psa, ewentualnie przyznany tytuł,
medal i wyróżnienie (CWC, CACIB, Zwycięzca Młodzieży, NDPwR - Najlepszy Dorosły Pies w Rasie,
NDSwR - Najlepsza Dorosła Suka w Rasie, ZR - Zwycięzca Rasy)."

Posted

anovi napisał(a):
chyba wiem co czujesz :roll:;)

Ja prawdemówiąc po ost wyprawie do Głogowa jeszcze nie odpoczęłam, i jakoś ogólnie po Polsce nie chc emi sie jeździć :oops:

Dlatego chce już maj i może wkońcu zagraniczne wojaże :loveu:

Guest Reyes
Posted

flashka-g napisał(a):
Jedzie moze ktos w piatek pociagiem pośpiechem, ktory jedzie przez Opole i jest w Katowicach o 8.43?

Niewiesz jak dojść z dworca? To 800 metrów :) - zapytasz sie o Spodek to Cię skieruja

Posted

Reyes napisał(a):
Niewiesz jak dojść z dworca? To 800 metrów :) - zapytasz sie o Spodek to Cię skieruja

Nie tylko pytalam o towarzystwo:)

Podjade tak autem bo nie chce mi sie tarabanić z walizkami:eviltong:

Posted

A czy nie ma ktos wolnego miejsca dla jednego miniaturowego pudla i jednej osoby z okolic Kostrzyna nad Odra na niedzielę ??Jakos nie usmiecha nam sie jechac pociągiem.Oczywiście dokładamy sie do paliwa.

Posted

Zarazah napisał(a):
Skoro tak tu sobie dyskutujemy na temat przyznawania tytułów, to może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego w karcie oceny nie ma tytułu "Najepszy Junior w Rasie"?

efra-husky napisał(a):
najwidoczniej zarząd wprowadzając zmiany w regulaminie o tym tytule zapomniał :evil_lol:

Zarazah napisał(a):
Hehe! Na to wygląda :evil_lol:

Na starych kartach ocen też nie było tytułu Najlepszego Juniora. Były tylko: Zwycięzca Młodzieży, Najlepszy Pies/Suka w Rasie, CWC, Zwycięzca Rasy.
Tytuł Najlepszego Juniora w Rasie (wtedy nazywało się to po prostu Najlepszy Junior) sędzia wpisywał odręcznie.

Posted

Niezupełnie... :roll:
W niedzielę od 10:00 na ringu honorowym trwać będą eliminacje w konkursie Junior Handling/Młody Prezenter.
Potem, ok. 11:30 zaczną się finały I Halowych Zwodów Feisbee w MiniDistance o Puchar Grand Prix.
Dopiero po zakończeniu zawodów planowane są pokazy frisbee freestyle, tańca z psami i ewentualnie psienia.
A od 16:00 konkurencje finałowe... i w końcu BIS :multi: