panienkabubu Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 jo-jo napisał(a):Wszystko zależy od Jojeczka, ale prawdemówiąc jakoś nie mamy "weny" żeby jechac do Katowic Do porównania o NSwR, wchodzą suki z lokata I i oceną dosk, z klas pośredniej, otwartej i championów. cockermanka napisał(a):Wygląda dokładnie tak,jak do tej pory - tylko nazwy tutułów się zmieniły... efra-husky napisał(a):panienkabubu w regulaminie napisane jest: ... natomiast ... także jak widać w tytule NDSwR młodzież nie bierze udziału ;) oki dziekuje bardzo :) a co to chcialam napisac... aha juz wiem :) Czyli suka, ktora ma Zw.Ml jest automatycznie NMSwR ??? Czy jak to jest? bo nie rozumiem tego troche. W sumie nie mam suki w mlodziezy bo juz za stara, ale warto wiedizec, na przyszlosc :cool3: ja zaczynam miec stresa, zwlaszcza, ze suka zaczela linieć......... :placz: :placz: :placz: :placz: Quote
Kaur Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Kaur napisał(a):Tak trochę na "ostatnią chwilę". Czy ktoś jadący w piątek z okolic Wrocławia znalazłby może miejsce dla jednej osoby i dwóch psów w transporterkach? Oczywiście dokładamy się do kosztów podróży. Ponawiam pytanie. Quote
SH Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Nie ma tytułu NMłSwR :lol: Jest Najlepszy Junior, czyli albo suka albo pies z tytulem ZwMł. zdobytym na danej wystawie, w danej rasie. Quote
efra-husky Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 panienkabubu napisał(a):oki dziekuje bardzo :) a co to chcialam napisac... aha juz wiem :) Czyli suka, ktora ma Zw.Ml jest automatycznie NMSwR ??? Czy jak to jest? bo nie rozumiem tego troche. W sumie nie mam suki w mlodziezy bo juz za stara, ale warto wiedizec, na przyszlosc :cool3: ja zaczynam miec stresa, zwlaszcza, ze suka zaczela linieć......... :placz: :placz: :placz: :placz: Suczka, która ma Zw. Mł. staje do porównania z psem, który też ma Zw.Mł o tytuł Najlepszego Juniora w Rasie. Nie ma w młodzieży odpowiednika dorosłego tytułu NDSwR ;) Quote
anovi Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 jo-jo napisał(a):Wszystko zależy od Jojeczka, ale prawdemówiąc jakoś nie mamy "weny" żeby jechac do Katowic chyba wiem co czujesz :roll:;) jo-jo napisał(a): Do porównania o NSwR, wchodzą suki z lokata I i oceną dosk, z klas pośredniej, otwartej i championów. a weterani ?? wchodzą o BOB'a, to chyba o NSwR i NPwR też ? Quote
cockermanka Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 anovi napisał(a):a weterani ?? wchodzą o BOB'a, to chyba o NSwR i NPwR też ? Weterani wchodza o porównanie o BOB,ale nie o NSwR/NPwR. Quote
anovi Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 cockermanka napisał(a):Weterani wchodza o porównanie o BOB,ale nie o NSwR/NPwR. O, dziękuję bardzo cockermanka :) tego info mi brakowało jakoś :) Pozdr. Quote
erloy Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 anovi napisał(a):a weterani ?? wchodzą o BOB'a, to chyba o NSwR i NPwR też ? Nie. Weterani wchodzą tylko na BOB. Tak jak Najlepszy Junior w Rasie, który też wchodzi na BOB, a na NDPwR i NDSwR nie. Dodatkowo weteran wchodzi tylko pod warunkiem uzyskania I lokaty i oceny doskonałej. Quote
anovi Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 erloy napisał(a):Nie. Weterani wchodzą tylko na BOB. Tak jak Najlepszy Junior w Rasie, który też wchodzi na BOB, a na NDPwR i NDSwR nie. Dodatkowo weteran wchodzi tylko pod warunkiem uzyskania I lokaty i oceny doskonałej. To teraz już mam całkowitą jasność :) Dziękuję :) Pozdr. Quote
Zarazah Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 efra-husky napisał(a):Suczka, która ma Zw. Mł. staje do porównania z psem, który też ma Zw.Mł o tytuł Najlepszego Juniora w Rasie. Nie ma w młodzieży odpowiednika dorosłego tytułu NDSwR ;) Skoro tak tu sobie dyskutujemy na temat przyznawania tytułów, to może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego w karcie oceny nie ma tytułu "Najepszy Junior w Rasie"? Quote
efra-husky Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 może oddziały nie zdążyły wydrukować nowych kart ocen od czasu zmiany regulaminu :roll: Quote
Zarazah Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Tego tytułu nie ma w karcie oceny właśnie wg REGULAMINU: "Karta oceny powinna zawierać następujące dane: [SIZE=2]nazwę wystawy, datę wystawy, numer katalogowy, nazwę psa, rasę, płeć, nr rodowodu i rejestracyjny, klasę, krótki opis stanowiący uzasadnienie oceny i lokaty psa, ocenę i lokatę psa, ewentualnie przyznany tytuł, medal i wyróżnienie (CWC, CACIB, Zwycięzca Młodzieży, NDPwR - Najlepszy Dorosły Pies w Rasie, NDSwR - Najlepsza Dorosła Suka w Rasie, ZR - Zwycięzca Rasy)." Quote
efra-husky Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 najwidoczniej zarząd wprowadzając zmiany w regulaminie o tym tytule zapomniał :evil_lol: Quote
flashka-g Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Jedzie moze ktos w piatek pociagiem pośpiechem, ktory jedzie przez Opole i jest w Katowicach o 8.43? Quote
jo-jo Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 anovi napisał(a):chyba wiem co czujesz :roll:;) Ja prawdemówiąc po ost wyprawie do Głogowa jeszcze nie odpoczęłam, i jakoś ogólnie po Polsce nie chc emi sie jeździć :oops: Dlatego chce już maj i może wkońcu zagraniczne wojaże :loveu: Quote
Guest Reyes Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 flashka-g napisał(a):Jedzie moze ktos w piatek pociagiem pośpiechem, ktory jedzie przez Opole i jest w Katowicach o 8.43? Niewiesz jak dojść z dworca? To 800 metrów :) - zapytasz sie o Spodek to Cię skieruja Quote
flashka-g Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Reyes napisał(a):Niewiesz jak dojść z dworca? To 800 metrów :) - zapytasz sie o Spodek to Cię skieruja Nie tylko pytalam o towarzystwo:) Podjade tak autem bo nie chce mi sie tarabanić z walizkami:eviltong: Quote
Agnisia =) Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 ludzie, o której zaczyna się wystawa w niedzielę??? Quote
Joanna G Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 A czy nie ma ktos wolnego miejsca dla jednego miniaturowego pudla i jednej osoby z okolic Kostrzyna nad Odra na niedzielę ??Jakos nie usmiecha nam sie jechac pociągiem.Oczywiście dokładamy sie do paliwa. Quote
erloy Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Zarazah napisał(a):Skoro tak tu sobie dyskutujemy na temat przyznawania tytułów, to może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego w karcie oceny nie ma tytułu "Najepszy Junior w Rasie"? efra-husky napisał(a):najwidoczniej zarząd wprowadzając zmiany w regulaminie o tym tytule zapomniał :evil_lol: Zarazah napisał(a):Hehe! Na to wygląda :evil_lol: Na starych kartach ocen też nie było tytułu Najlepszego Juniora. Były tylko: Zwycięzca Młodzieży, Najlepszy Pies/Suka w Rasie, CWC, Zwycięzca Rasy. Tytuł Najlepszego Juniora w Rasie (wtedy nazywało się to po prostu Najlepszy Junior) sędzia wpisywał odręcznie. Quote
Agnisia =) Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Aleb dzięki :). wreszcie mi ktoś odpisał. Czyli frisbee i taniec z psem też zaczną się o 10, tak? Quote
SH Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Niezupełnie... :roll: W niedzielę od 10:00 na ringu honorowym trwać będą eliminacje w konkursie Junior Handling/Młody Prezenter. Potem, ok. 11:30 zaczną się finały I Halowych Zwodów Feisbee w MiniDistance o Puchar Grand Prix. Dopiero po zakończeniu zawodów planowane są pokazy frisbee freestyle, tańca z psami i ewentualnie psienia. A od 16:00 konkurencje finałowe... i w końcu BIS :multi: Quote
Agnisia =) Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 wielkie dzięki SH :). W takim razie zapowiada się czły dzień spędzony w Katowicach, a nie tak jak przypuszczałam, tylko poranek. Quote
Recommended Posts