panienkabubu Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Spanielka_Molly napisał(a):Nie zapomnija, że CWC dostaje tylko jeden pies/suka z klasy.. więc to raczej nie jest takie łatwe zostać Championem.. popatrz na takie Yorki, jest ich multum na każdej wystawie.. pomysl, ze masz w klasie 30 psów i tylko jeden dostanie CWC! Taki przykład podałam. Więc to trochę nie jest tak jak mówisz. Znazcy wiem co masz na myśli, ale śledzę np na każdej wystawie wybrane rasy.. i też często jest tak, że moje faworytki dostają bdb i nie dostają CWC.. Czarne Gwiazdy napisał(a):Fakt, masz rację, ale ras, które mają po 40 psów w klasie nie jest dużo i łatwo to CWC jest wyjeździć na siłę z braku konkurecji w klasie. Podoba mi się przyznawanie CACów i myślę, że o jest dobre rozwiązanie. Trochę offtopowo, przepraszam. Tylko patrząc na inne rasy, np. bernardyny, gdzie nawet na międzynarodowej są pojedyncze osobniki w jednej klasie, to taki tytul championa uzyskac jest bardzo prosto. I pozniej biegaja szpetne psy, zupelnie niepodobne do wzorca jako championych, mlodziezowki i bog wie co jeszcze! Tez uwazam, ze Ch.Pl w polsce zdobyc jest bardzo latwo. Czarne_Gwiazdy, moglabys napisac mi na PW cos o CACach? Jak sa przyznawane w krajach, w ktorych bylas? :modla: Quote
jo-jo Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 panienkabubu napisał(a):Czarne_Gwiazdy, moglabys napisac mi na PW cos o CACach? Jak sa przyznawane w krajach, w ktorych bylas? :modla: Kasiu w nie których krajach CAC jest przyznawany jeden na płeć, czyli stają o niego zwycięskie psy z klas pośredniej, otwartej i championów ;-) Mamy Potwierdzenie ale czy przyjedziemy to nadal nie wiemy :shake: Quote
erloy Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 jo-jo napisał(a):Kasiu w nie których krajach CAC jest przyznawany jeden na płeć, czyli stają o niego zwycięskie psy z klas pośredniej, otwartej i championów ;-) W których krajach tak jest? Quote
Gosia & c.o. Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 np. Finlandia, Dania zdaje sie też i wiele innych krajów skandynawskich... Quote
dorotal Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Gosia i kropki napisał(a):np. Finlandia, Dania zdaje sie też i wiele innych krajów skandynawskich... W Skandynawii jest 1 CAC na plec, ale championy nie wchodza na porownanie o CAC. Quote
Magda gleny Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Ja jade do katowic z moim pieskiem aragonem rasy irish glen . Jest to pierwsza w Polsce hodowla. na stronce są zdięcia www.irishglen.pl Quote
Kati Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Ja na pewno gdzieś wypatrzę Gleny. Już w zeszłym roku je widziałam i nawet mam foteczke :) Quote
Sylwia&westie Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 ja mam pytanko jakie sa atrakcje w piatek ? chodzi mi o coś takiego jak frisbee albo cos w tym stylu ;) w zeszłym roku było juz nie pamiętam co bo nie byłam :( musiałam wczesniej isc na pociag :) ale w tym roku do końca bede bo sie wybieram autkiem ;) Quote
Crazy@ Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Witam. Mam pytanko o transport do Katowic z Warszawy, konkretnie dzień wystawiania Piątek - ! osoba i przyjazny niekłopotliwy Amstaff:p Bardzo prosze o pomoc aga296@op.pl Pozdrawiam Quote
Crazy@ Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Oczywiscie dokładam sie do paliwka (transpotrt tam i z powrotem mile widziany ) Quote
McDzik Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Cavisia napisał(a):Spanielko, szkoda że nie mogę się z tobą zabrać, bo chętnie bym pojechała. Moja sunia ma akurat na te dni termin, więc nie da rady zostawić jej, albo jej i szczeniaków. Ale na przyszłość będę pamiętać, i napewno będę się z tobą kontaktować jeśli chodzi o wyjazdy. Ta przyszłość to raczej od lipca mniej więcej (cacib warszawa), jeśli tylko się uda :) Dobra nie ma sprawy :):) Quote
McDzik Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 A ja dalej poszukuję osoby z Rzeszowa lub okolic, ktora chciała by się ze mną zabrać (bez psa) w Niedzielę dokładając się 1/3 do benzyny! =)) !!! Quote
McDzik Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Kati napisał(a):Spanielka Molly, ja katalog będe miała, ale i tak nie jestem w stanie spotkać wszystkich. No ale nie narzekam. No fakt :) .. Quote
McDzik Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 To teraz ja zarzucę temat :) Myslicie, że wszystkie psy zza granicy dojadą? Quote
Agnisia =) Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 słuchajcie, macie informacje o której zaczyna się fresbee i taniec z psem w niedzielę??? Bardzo proszę o pomoc... Quote
anovi Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 jo-jo napisał(a):u mnie i tak wyjazd pod znakiem zapytania stoi więc gdyby zmienili na kogoś innego to raczej byśmy nie przyjechali jojeczku czemu pod znakiem "???" Czarne Gwiazdy napisał(a):A ja mam. Niestety, Polska nie ma samych doskonałych psów. Za prosto jest na przykład zrobić uprawnienia reproduktora czy hodowlankę - praktycznie wystarczy jechać na 3 wystawy i nawet z bardzo lichym zestresowanym psem dostaniemy ta doskonałą czy bdb. To samo z championami. Albo sędziowie wnioski powinni rozdawać trochę mądrzej albo według mnie powinny zostać wprowadzone inne zasady przyznawania championa, bo według mnie stanowczo za prosto jest go zdobyć. Dobrze, że chociaż ta międzynarodowa musi być... Czarne Gwiazdy :thumbs::beerchug: jestem podobnego zdania Quote
McDzik Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Ja tam już nie mogę się doczekać :) Chce już tam być! Odliczam dni! ;D Quote
NigdyNigdy Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Spanielko_Molly, wybacz, ale.... Przeglądam ten temat regularnie, żeby nie przeoczyć żadnej ważnej informacji organizacyjnej, a tymczasem, co go otworzę, to czytam Twoje teksty typu: "Ja tam się już nie mogę doczekać", "Myslicie, że wszystkie psy zza granicy dojadą?", "Ja na Katowice juz nigdy w zyciu nie pojade przez to co sie dzieje teraz ;|" i inne równie fascynujące i odkrywcze myśli. Błagam, nie katuj nas tą histerią, bo nas wykończysz nerwowo zanim nadejdzie piątek. Chyba, że o to Ci chodzi.... Quote
cockermanka Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 NigdyNidgy - dziękuję Ci za ten post...myślałam,że to ja mam jakąś obsesję ... ale widzę,że nie jestem odosobniona. Quote
panienkabubu Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Mam pytanie, czy młodziez też wchodzi do porównania o NSwR? Czy jak to teraz wygląda z tymi Młodymi i Dorosłymi sukami? Quote
jo-jo Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 anovi napisał(a):jojeczku czemu pod znakiem "???" Wszystko zależy od Jojeczka, ale prawdemówiąc jakoś nie mamy "weny" żeby jechac do Katowic panienkabubu napisał(a):Mam pytanie, czy młodziez też wchodzi do porównania o NSwR? Czy jak to teraz wygląda z tymi Młodymi i Dorosłymi sukami? Do porównania o NSwR, wchodzą suki z lokata I i oceną dosk, z klas pośredniej, otwartej i championów. Quote
cockermanka Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 panienkabubu napisał(a):Mam pytanie, czy młodziez też wchodzi do porównania o NSwR? Czy jak to teraz wygląda z tymi Młodymi i Dorosłymi sukami? Wygląda dokładnie tak,jak do tej pory - tylko nazwy tutułów się zmieniły... Quote
efra-husky Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 panienkabubu w regulaminie napisane jest: Tytuł Najlepszy Dorosły Pies/Suka w Rasie. O tytuł ten mogą ubiegać się psy (suki) w każdej rasie z ocenami doskonałymi i I lokatą z klasy pośredniej, otwartej, użytkowej i championów, konkurując ze sobą w tzw. porównaniu. natomiast Wyboru Zwycięzcy Rasy (ZR lub BOB - ang. Best of Breed) dokonuje się na poszczególnych ringach. O tytuł ten konkurują psy i suki, które na danej wystawie zdobyły tytuły: „Najlepszy Junior w Rasie”, „Najlepszy Dorosły Pies/Suka w Rasie” oraz te, które w klasie weteranów uzyskały ocenę doskonałą z I lokatą. także jak widać w tytule NDSwR młodzież nie bierze udziału ;) Quote
flashka-g Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Dajcie spokoj dziewczynie, biedna przezywa wystawy, a watpie zeby byla tak z nimi obeznana i miala taki staz jak wy. Jest po prostu za bardzo ciut przejeta, ale mysle ze z czasem jej to przejdzie. I tak uwazam ze sie trzyma.. znam jeszcze gorsze przypadki:) Quote
Dominika i Porto Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Dla mnie też wystawy to duży stres jeszcze :) i też się nimi przejmuje. Dlatego rozumiem takie zachowanie. Z każdą wystawą nabiera się jednak dystansu i doświadczenia.A swoją drogą też już się nie mogę doczekać wyjazdu :) pies jak zwykle wolałby kopać w ogródku.He he nic nie rozumie i wyleguje się w wiosennym słońcu usiłując chyba wylecieć do końca z włosa :) Quote
Recommended Posts