Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moly zgodze sie z czarnymi gwiazdami...czy ja narzekalam przegrywajac z Toba?? :cool1: NIe!! bo dzieki temu zdobylam dodtakową wiedze :lol:
Czarne gwiazdy ..spaniel tybetanski to jedyna rasa ktorej poza kapiela sie nie robi jakoś specjalnie nie szykuje na wystawy:evil_lol: . Pozdrawiam

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czarne Gwiazdy napisał(a):
Molly, przepraszam ale jesteś hodowcą albo czy może masz ambicje na hodowcę? Bo jeśli tak, to źle podchodzisz do kynologii. Ty masz poprawiać rasę, a nie tylko wygrywać na wystawach. Skoro inny pies jest ładniejszy i lepszy to czemu ma nie wygrać? Zamiast się zamartwiać, że jedziesz po przegraną lepiej jedź, poznaj właściela czy hodowcę tego psa i dowiedz się na jego temat jak najwięcej, moze na temat linii też będziesz wiedzieć więcej, może na temat przygotowania ci udzielą jakiś wskazówek, bo ze zdjęcia widzę, że suka ładnie zrobiona.

Jedź, zasięgnij wiedzy, a nie jedź po wygraną lub przegraną. Wiedza zdobyta na wystawie przyćmi przegraną...

Ja po to właśnie jadę, bo do konkurencji w mojej klasie nie mam startu. Poprostu tamtem pies jest lepszy. Ale może mi się uda coś podpatrzeć chociaż, bo o radach od jego właściciela to nawet nie marzę. No a poza tym będzie dużo ludzi z dogo, których znam albo bym bardzo chciała poznać więc jak ktoś zobaczy nie pierwszej młodoście babkę z łysym, jasnym biało-grzywkiem to podchodzić. Grzywek jest super przyjazny do wszystkiego. Ja też.

Posted

SH napisał(a):

Nie jestem w stanie podać wszytkich ras z niedzieli wraz z godzinami ich oceniania, bo to blisko 70 ras na 13 ringach :roll:
Chihuahua będą oceniane od 10:00 na ringu 8. Najpierw długowłose (42), potem krótkowłose (14). Potem na tym samym ringu lhasa apso i shih tzu. Pozostłe "ozdóbki" na ringach od 6 do 10.

No tak, rzeczywiście było by trudno. W każdym razie dzięki za chi.

Posted

Wzorując się na przykład na goldenach bądź labradorach, gdyby wszyscy mieli takie podejście, że jadą po wygraną, to nie byłoby takich stawek, przecież goldeny i labradory są najbardziej obleganą rasą, gdyby każdy miał takie podejście, to byłaby stawka 2-3 goldenów w klasie i tyle.
A z ciekawości - ile goldenów w tym roku?:)

Posted

panienkabubu napisał(a):
Wzorując się na przykład na goldenach bądź labradorach, gdyby wszyscy mieli takie podejście, że jadą po wygraną, to nie byłoby takich stawek, przecież goldeny i labradory są najbardziej obleganą rasą, gdyby każdy miał takie podejście, to byłaby stawka 2-3 goldenów w klasie i tyle.
A z ciekawości - ile goldenów w tym roku?:)

Zapomniałaś o yorkach ;)
U mnie w klasie 28 suczek :evil_lol:

Posted

*Liszka* napisał(a):
Zapomniałaś o yorkach ;)
U mnie w klasie 28 suczek :evil_lol:

a to pewine dlatego, ze na yorkach nigdy nie bylam :lol: ale tez takie oblegane? ile ogolnie sztuk w Katowicach? i w ktory dzien sa yorki, w piatek czy niedziele?

edit:
aha i jeszcze jedno pytanie, jakie rasy sędziuje pani Opara w niedzielę? i jak to wygląda sztukowo? bo mam być sekretarzem i nie wiem jak się na to przygotować :P tzn psychicznie ;)

Posted

panienkabubu napisał(a):
a to pewine dlatego, ze na yorkach nigdy nie bylam :lol: ale tez takie oblegane? ile ogolnie sztuk w Katowicach? i w ktory dzien sa yorki, w piatek czy niedziele?

edit:
aha i jeszcze jedno pytanie, jakie rasy sędziuje pani Opara w niedzielę? i jak to wygląda sztukowo? bo mam być sekretarzem i nie wiem jak się na to przygotować :P tzn psychicznie ;)

Yorki są w piątek.A jest ich chyba 105 :lol:

Posted

*Liszka* napisał(a):
Yorki są w piątek.A jest ich chyba 105 :lol:

w piątek? a to dlatego nigdy nie wiem ile ich jest, bo nigdy w piątki nie bywam w Katowicach, w tym roku pierwszy raz, w roli sekretarza :) tylko jeszcze nie wiem na ktorym ringu ale widze ze od yorkow musze uciekac tyle sztuczek nie wyrobilabym :hmmmm: :D

Posted

[quote name='Asiaczek']Nie zawsze, nie zawsze... ale mniejsza o to.;)
Pzdr.
No,ale 99,99% :eviltong: - ja sobie nie przypominam wystawy w Polsce zaczynającej sie o innej godzinie (nie licząc opóźnień).:roll:

Czy stwierdzenie,że wystawy ZAZWYCZAJ rozpoczynaja sie o 10.00 będzie ok? ;)

Jak już tak wszyscy nękamy SH - to ja jednak cicho zapytam,o której wchodzą cocker spaniele angielskie?:diabloti: - prawdopodobnie ring 7,tak jak springer spaniele angielskie...:cool3:

Posted

Ależ jesteście ciekawskie ;)

sheltie => niedz., ring 3, 10:00
chow'ki => piątek, ring 16, ok.12:10
puli => niedz., riing 1, ok.13:30
cocker ang. => sob., ring 7, ok.11:00

Pani Krystyna Opara sędziuje w niedzielę na ringu 4 owczarki podhalańskie i PONy, razem 65 sztuk zgłoszonych :)

Goldenów zgłoszono nieco ponad 100, a labków ponad 150 :crazyeye:

Posted

cockermanka napisał(a):
No,ale 99,99% :eviltong: - ja sobie nie przypominam wystawy w Polsce zaczynającej sie o innej godzinie (nie licząc opóźnień).:roll:

Czy stwierdzenie,że wystawy ZAZWYCZAJ rozpoczynaja sie o 10.00 będzie ok? ;)

Pewnie!:lol:
Pzdr.

Posted

[quote name='SH']Ależ jesteście ciekawskie ;)
Heh...chyba masz to na własną prośbę :evil_lol:
[quote name='SH'] => sob., ring 7, ok.11:00

SH - dzięki...super,będzie trochę czasu na rzut okiem na moje "przyjezdne" dzieci...:loveu: