McDzik Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 SH napisał(a):Westiki na ringu 8 ok. 11:20 :) Spanielka_Molly => niestety w tym układzie nic się nie da zmienić :( Katalog jest już wydrukowany, a zmiany mozna robić tylko do zamknięcia przyjmowania zgłoszeń. Może jednak nie jest tak beznadziejnie... w końcu konkurencja może nie dojechać :P Ehh dzięki za informacje ;) .. szkoda ze juz nic sie nie da zrobić :( Sprobuje jeszcze do nich zadzwonić w poniedzialek ale i tak to pewnie nic nie da :( Cóż, pozostaje ta myśl ze konkurencja nie dojedzie.. bo jak dojedzie to nawet nie mam po co jechać :( ehh tamta suka jest ogromna, ma genialne futro, jest nieporownywalnie lepsza od mojej suni, ktora przez niedopatrzenie wpisałam do klasy otwartej, a moglaby jeszcze w posreniej byc.. 13 dni po wystawie Katowickiej kończy 24 miesiące - 2 lata :) Ładny prezent by był jakby CAC zdobyła :) ale to pewnie tylko marzenia :( Nawet jak tamta sie troche spozni, to i tak ST są o 13" jak sama mi powiedzialas, wiec.. pozostaje liczyc na cud,ze wygląda teraz O WIELE mizerniej niż na fotkach! Quote
sylrwia Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 panienkabubu napisał(a):Poza tym wystawa to przeciez miejsce spotkań wspólnych znajomych i ludzi, którzy tak samo kochają psiaki jak i my, nie rozumiem podejścia "nie jadę, bo nie mam szans", przecież nie zawsze jest tak, że nie ma konkurencji, co to za satysfakcja z wystawy i jej wyników jak wygrywa się rasę jak jesteśmy sami w niej? ..... Nie każdy ma takie podejście do wystaw. Niektórzy wolą pojechać na takie wystawy aby uzyskać minimum do rozrodu. A potem produkowac szczeniole. Nawet jeśli suka nie jest dobra. Mam znajoma ktorej suka nie jest rewelacyjna do tego tchórzliwa ale niestety ona uważa, że zaliczy trzy wystawy w jakiś dziurach aby suka mogla miec tylko mlode. I jakie jej bylo zdziwienie kiedy spytalam na jaka miedzynarodowke z nia jedzie. A na pytanie po co ja rozmnazac jesli nie jest to dobra suka (pod wzgledem fizycznym i psychicznym) odpowiedz "bo ja chcem aby miala male":shake: Quote
Agasia Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 SH orientujesz sie moze kto ocenia mlodego prezentera w piatek? Quote
puli Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 Spanielka_Molly napisał(a): Cóż, pozostaje ta myśl ze konkurencja nie dojedzie.. bo jak dojedzie to nawet nie mam po co jechać :( ehh tamta suka jest ogromna, ma genialne futro, jest nieporownywalnie lepsza od mojej suni, ktora przez niedopatrzenie wpisałam do klasy otwartej, a moglaby jeszcze w posreniej byc.. 13 dni po wystawie Katowickiej kończy 24 miesiące - 2 lata :) Ładny prezent by był jakby CAC zdobyła :) ale to pewnie tylko marzenia :( Nawet nie gadaj takich głupot! Troche wiary we własnego psa! Pies to nie tylko futro. Na ocene składa sie też mnóstwo innych czynników. Poza tym nawet najpiekniejszy burek moze miec słabszy dzień i fatalnie sie zaprezentowac na ringu. Ja jechałam ostatnio całą noc do Trencina i jak zobaczyłam konkurencje to chciałam uciekac do domu.;) Na ringu sie okazało,ze moja dziewczynka jest najładniejsza i zgarneła wszystko!! A poza tym to zaden wstyd przegrac z piękna konkurencja a na wystawie CAC to nie wszystko. :p Quote
panienkabubu Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 Spanielka_Molly napisał(a):Ehh dzięki za informacje ;) .. szkoda ze juz nic sie nie da zrobić :( Sprobuje jeszcze do nich zadzwonić w poniedzialek ale i tak to pewnie nic nie da :( Cóż, pozostaje ta myśl ze konkurencja nie dojedzie.. bo jak dojedzie to nawet nie mam po co jechać :( ehh tamta suka jest ogromna, ma genialne futro, jest nieporownywalnie lepsza od mojej suni, ktora przez niedopatrzenie wpisałam do klasy otwartej, a moglaby jeszcze w posreniej byc.. 13 dni po wystawie Katowickiej kończy 24 miesiące - 2 lata :) Ładny prezent by był jakby CAC zdobyła :) ale to pewnie tylko marzenia :( Nawet jak tamta sie troche spozni, to i tak ST są o 13" jak sama mi powiedzialas, wiec.. pozostaje liczyc na cud,ze wygląda teraz O WIELE mizerniej niż na fotkach! nie rozumiem Twojego podejscia do wystaw.. Ja mam w klasie jedna suke, tzn jedna konkurentke i wiem, ze moja prawdopodobnie przegra, ale nie przejmuje sie tym i jade by spotkac znajomych i przede wszystkim dobrze sie bawic, przegrywac trzeba umiec..... A i nie Tobie to oceniac,czy Twoj pies wygra czy nie, przeciez o tym zadecyduje sedzia :eviltong: sylrwia napisał(a):Nie każdy ma takie podejście do wystaw. Niektórzy wolą pojechać na takie wysawy aby usyskać minimum do rozrodu. A potem produkowac szczeniole.Nawet jeśli suka nie jest dobr.Mam znajoma ktorej suka nei jest rewelacyjna do tego tchórzliwa ale neistety ona uważa ze zaliczy trzy wystawy w jakiś dziurach aby suka mogla miec tylko mlode. I jakie jej bylo zdziwienie kiedy spytalam na jaka miedzynarodowke z nia jedzie. A na pytanie po ca ja rozmnazac jesli nei jest to dobra suka (pod wzgledem fizycznym i psychicznym) odpowiedz "bo ja chcem aby miala male":shake: o matko :shake: :shake: puli napisał(a):Nawet nie gadaj takich głupot! Troche wiary we własnego psa! Pies to nie tylko futro. Na ocene składa sie też mnóstwo innych czynników. Poza tym nawet najpiekniejszy burek moze miec słabszy dzień i fatalnie sie zaprezentowac na ringu. Ja jechałam ostatnio całą noc do Trencina i jak zobaczyłam konkurencje to chciałam uciekac do domu.;) Na ringu sie okazało,ze moja dziewczynka jest najładniejsza i zgarneła wszystko!! A poza tym to zaden wstyd przegrac z piękna konkurencja a na wystawie CAC to nie wszystko. :p No wlasnie, troche wiary w siebie i wlasnego psa! A jesli sie nie uda, to trzeba powiedziec sobie "no coz trudno, nastepnym razem bedzie lepiej" i dalej dobrze sie bawic!! Quote
flashka-g Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 skoro tamta suka jest lepsza to widocznie nalezy jej sie wygrana i nie widze nic w tym dziwnego:roll: Quote
puli Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 flashka-g napisał(a):skoro tamta suka jest lepsza to widocznie nalezy jej sie wygrana i nie widze nic w tym dziwnego:roll: Ale to Spanielka Molly tak uwaza. Suki sie jeszcze na ringu nie spotkały. Ja moja psica miał dwa lata pojechałam na wystawe klubową (Słowacja) spotkac sie z hodowca,psy obejrzec, pouczyc sie itd. Sedzia był nie byle jaki, specjalnie do madziarskich pastuchów zaproszony i ciekawa byłm jego opinii. Podziwiałam cudnie ofutrzone puliszony i marzyłam o doskonałej. No i mój ledwo okudlony młodziutki wypłoszek wziął BOB a potem BISa!. Wygralismy wtedy z naszym hodowcą... Quote
panienkabubu Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 Nigdy nie mozemy byc pewni ktory pies wygra, przeciez to zalezy od gusta sedziego i jego opinii, my nie mamy nic do gadania, jasne, lepiej jest pojsc z wizja oceny bdb i pozniej miec wspaniala niespodzianke z BOBem na przyklad, niz mowic ze zgarnie sie BOBa a zdobyc bdb w rzeczywistosci.. Ale nie rozumiem załamania molly, przecież wystawy nie są dla medali czy sławy.. Przynajmniej w moim rozumieniu.. edit: a do Katowic lubie jezdzic, jeszcze sie nei wystawialismy, zawsze jako kibic albo sekretarz, w tym roku zmiana ról :) nawet jakbym miala z bdb wrocic......... chociaz po cichu mam nadzieje na doskonałą :D Quote
Błyskotka Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 A ja poproszę o godzinę wejścia na ring Chowów :). Quote
McDzik Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 DOBRA już spokojnie, ale zamieszanie zrobiłam :D Poprostu miałam lekki kryzys! Fakt, nasze suki się jeszcze nie spotkały na ringu, ale ja wiem jak to jest, miesiąc temu na Rzeszowskiej na BISie idę z Molly (BERTA Złota Wolność) a jedna pani z ZK mówi do mnie "a teraz jak na świętej spowiedzi, co to za rasa?" .. Co to ma do tematu? A to, że spaniele tybetańskie sa rasą rzadką i nawet kynologowie się na nich widocznie jeszcze nie znają :( Ehh i zazwyczaj to jest tak, że wygrywa "największy, najbardziej puchaty = najlepszy" .. hmm jak narazie to w ten sposób Molly zawsze wygrywa :D Najwidoczniej kiedyś musi być na pierwsza przegrana, chyba że Fińska sędzina spojrzy na Molly pod kątem znawcy, bo na drugi rzut oka Quitin jest przerośnieta i przewagowana, nie ma proporcji i głowy typowej dla wzorca rasy.. ale to tylko moje zdanie. Jak ktos chce nad tym pomedytować to proszę, oto zdjęcia obu tybetanek: Quitin Perla Mahagon - konkurentka mojej suni z Czech Berta Złota Wolność, czyli moja Molly Sorry ale różnica jest. Acha no i jeszcze zwróccie uwagę na ogon. Molly nosi go prawidłowo, powinien być "zwiniety w slimaczka" a Qitin tak go nie nosi.. hmm kolejny plus dla Molly. Nie znam tez Quitin pod względem zachowania na ringu, ale już znalazłam kilka dni temu poświęconą jej stronkę i ma ona strasznie dużo tytułów i osiągnięć :( Dlaczego jej włascicielka nie wpisała jej do klasy Championów? :( Nie miałabym teraz tylu zmartwień! Quote
AiK Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 jedzie ktoś do katowic w niedzielę rano z warszawy pociągiem ? Quote
SH Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 "Spanielka_Molly" napisał(a):Quitin [...]ma ona strasznie dużo tytułów i osiągnięć :-( Dlaczego jej włascicielka nie wpisała jej do klasy Championów? :-( Może i zgłosiła do klasy championów, ale nie dosłała kopii dyplomów :eviltong: Jeśli tak, to została przesunięta do otwartej. Ocena labków będzie robiona na 3 ringach: klasy szczeniąt (psy i suczki) => ring1, ok.12:00 klasy młodzieży (psy i suczki) => rimg3, 10:00 pozostałe klasy (psy i suczki) => ring 4, 10:00 Tam gdzie oceniane są "dorosłe" labki i goldeny nie ma już innych ras. Młody Prezenter - prawdopodobnie: piątek => Zdenka Jilkova sobota => Zdenka Jilkova niedziela => Magdalena Kozłowska Quote
AiK Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 SH napisał(a):Może i zgłosiła do klasy championów, ale nie dosłała kopii dyplomów :eviltong: Jeśli tak, to została przesunięta do otwartej. Ocena labków będzie robiona na 3 ringach: klasy szczeniąt (psy i suczki) => ring1, ok.12:00 klasy młodzieży (psy i suczki) => rimg3, 10:00 pozostałe klasy (psy i suczki) => ring 4, 10:00 Tam gdzie oceniane są "dorosłe" labki i goldeny nie ma już innych ras. Młody Prezenter - prawdopodobnie: piątek => Zdenka Jilkova sobota => Zdenka Jilkova niedziela => Magdalena Kozłowska Wiesz może o której wchodzą chińskie grzywacze na ring? Quote
panienkabubu Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 SH, ale się wpakowałaś z tym planem sędziowania :evil_lol: Quote
sylrwia Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 Spanielka_Molly wstawiasz na dogo za duze zdjecia:cool1: Quote
McDzik Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 SH napisał(a):Może i zgłosiła do klasy championów, ale nie dosłała kopii dyplomów :eviltong: Jeśli tak, to została przesunięta do otwartej. Możliwe.. ale teraz na nic mi to :( Jest w klasie razem z Molly i trudno się mówi, wszyscy mnie tu zjechali że mam jechać z pozytywnym nastawieniem więc tak musi byc i tyle, nie ma co gdybać jak byc mogło! Jest jak jest! Pojadę i zobacze jak będzie, może nie będzie tak źle ;) Quote
McDzik Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 sylrwia napisał(a):Spanielka_Molly wstawiasz na dogo za duze zdjecia:cool1: Sorry już poprawiam i pomniejszam tamte ;) EDIT No, juz pomniejszone ;) Quote
asiek Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 SH a czy możesz powiedzieć o której mastify hiszpańskie mają się stawić na ringu ? :) Quote
SH Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 Mastif hiszpański => sob., ring 16 (lodowisko), ok. 10:10 (po 2 landseerach) :) Spanielka_Molly -> gratuluję odważnej decyzji :multi: Trzeba byka łapać za rogi, a nie zmykać przed nim na drzewo ;) Quote
asiek Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 [quote name='SH']Mastif hiszpański => sob., ring 16 (lodowisko), ok. 10:10 (po 2 landseerach) :) bardzo dziękuję :multi: Quote
miniaga Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 Mam do odsprzedania bilet z Warszawy do Katowic na piatek na 17.10. Klasa I dla palących za 59 zł. Jeżeli ktosik chętny to służę. Wziełam ostatni promocyjny, ale niestety musze byc w katowicach znacznie wcześniej. Quote
panienkabubu Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 asiek napisał(a):bardzo dziękuję :multi: oooo :) widze ze mastify wszystkie na lodowisku beda :)) zapraszam na bernardyny, kibicowanie sie przyda ;) Quote
Czarne Gwiazdy Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 Molly, przepraszam ale jesteś hodowcą albo czy może masz ambicje na hodowcę? Bo jeśli tak, to źle podchodzisz do kynologii. Ty masz poprawiać rasę, a nie tylko wygrywać na wystawach. Skoro inny pies jest ładniejszy i lepszy to czemu ma nie wygrać? Zamiast się zamartwiać, że jedziesz po przegraną lepiej jedź, poznaj właściela czy hodowcę tego psa i dowiedz się na jego temat jak najwięcej, moze na temat linii też będziesz wiedzieć więcej, może na temat przygotowania ci udzielą jakiś wskazówek, bo ze zdjęcia widzę, że suka ładnie zrobiona. Jedź, zasięgnij wiedzy, a nie jedź po wygraną lub przegraną. Wiedza zdobyta na wystawie przyćmi przegraną... Quote
Recommended Posts