Iza i Avanti Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Ewelina! To co? Może być Leo??? Jutro zrobię mu bazarki- cel: szczepienia na choroby zakaźne, dziś już nie dam rady, bo padam na pysk. A jak u weta? Spokojny? No i trzeba go będzie przed adopcją ciachnąć. Następne koszty... Quote
evelin12 Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 Jasne że może:lol:.Leo u weta był trochę niespokojny,ale mój wet ma dobre podejście i go wyciszył.Niestety Leo boi się wsiadać do samochodu(póżniej jazda jest ok)więc musiałam kloka tam wnieść.Oczy ze zdziwienia miał jak 5zeta:crazyeye: Quote
Kama83 Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 ciotki, to ten, co uciekl? znowu sie znalazl? wolam Korespondentke na watek, moze ma jeszcze ten dom, dla psiaka w typie boksera. Quote
Iza i Avanti Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Bazarek dla Leosia- zapraszam i proszę o rozsyłanie http://www.dogomania.pl/threads/205230-Wyj%C4%85tkowy-bazarek-na-wyj%C4%85tkowe-psie-dziecko-Leosia-lic.-do-10.04.2011 Quote
Biedronka39 Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 [quote name='Tak z innej beczki,znajomy weterynarza chce szczeniaka rasy dużej 2-3m na parking zakładu.Jest tam już 3letnia suczka.Weterynarz zapewnia że będzie tam miał bardzo dobre warunki. On tam jest często,więc zna warunki.Czy ktoś ma takiego malucha?Może jakaś mordka potrzebuje miejsca?Co prawda lepszy domek niż parking no ale...[/QUOTE'] A psiak ma być trzymany cały czas na zewnątrz czy nocleg w zamkniętym budynku. Konkretnie pytam tu o jaki typ psa chodzi ? O.K. duży ale czy z dłuższą i grubsza sierścią. Czy krótkowłosy może być ? Bo ostatnio w Schronisku w Sosnowcu był młody psiak w typie rodezjana. Przyznam, że nie mam pewności czy nadal tam jest. Sprawdzę jutro Quote
evelin12 Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 Biedronka39 napisał(a):A psiak ma być trzymany cały czas na zewnątrz czy nocleg w zamkniętym budynku. Konkretnie pytam tu o jaki typ psa chodzi ? O.K. duży ale czy z dłuższą i grubsza sierścią. Czy krótkowłosy może być ? Bo ostatnio w Schronisku w Sosnowcu był młody psiak w typie rodezjana. Przyznam, że nie mam pewności czy nadal tam jest. Sprawdzę jutro Biedroneczko moja w poniedziałek będę u weta to dowiem się szczegółów bo dzisiaj zabrakło mi czasu żeby się tym zająć.;) Quote
evelin12 Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 Kochane cioteczki, jeśli możecie roześlijcie po znajomych linka z bazarkiem dla Leo.Cioteczka Basia przekazała rzeczy na bazarek a cioteczka Iza go zrobiła,za co bardzo im dziękuję(jeśli będziecie kiedyś w potrzebie możecie na mnie liczyć). Quote
Alicja Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 dajcie tutaj http://www.dogomania.pl/threads/111594-Reklamy-Bazark%C3%B3w/page14 reklame bazarku Quote
henikar Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Kama83 napisał(a):ciotki, to ten, co uciekl? znowu sie znalazl? wolam Korespondentke na watek, moze ma jeszcze ten dom, dla psiaka w typie boksera. Tak to dokładnie ten co został znaleziony i uciekł. Na szczęście on ucieka w okolice zajezdni tramwajowej (to miejsce mu się z czymś kojarzy). Szkoda, ze biedak ma jakąś nadzieję, bo my już nie. Dzisiaj wreszcie zobaczyłam go na żywo. Jest o wiele piękniejszy niż na zdjęciach i mniejszy. Poza tym to jeszcze głupiutki skory do zabawy młokosik (takie wyrośnięte szczenię). Naprawdę fantastyczne "maleństwo". Quote
Korespondentka Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Kama83 napisał(a): wolam Korespondentke na watek, moze ma jeszcze ten dom, dla psiaka w typie boksera. Głośno wołałaś :lol:, jestem. Całkiem niedawno do schroniska w Gliwicach przyszli ludzie, którzy chcieli młodego boksera/bokserkę - tak do 3 lat. U nas nie ma, mam ich numer telefonu, podeślę na PW, może jeszcze aktualne. Z tym, że Ci ludzie do najmłodszych nie należą, nie wiem czy młody, energiczny psi młodzieniec byłby odpowiedni. Quote
Alicja Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Bila napisał(a):No trzeba chłopaka do góry hopsnąć ooo Bilcia :grins: Quote
Bila Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Alicja napisał(a):ooo Bilcia :grins: Hejka, Alu:grins:. Też błysnę uzębieniem:diabloti:, póki mam jeszcze własne:roll: Quote
Kapsel Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 [quote name='Korespondentka']Głośno wołałaś :lol:, jestem. Całkiem niedawno do schroniska w Gliwicach przyszli ludzie, którzy chcieli młodego boksera/bokserkę - tak do 3 lat. U nas nie ma, mam ich numer telefonu, podeślę na PW, może jeszcze aktualne. Z tym, że Ci ludzie do najmłodszych nie należą, nie wiem czy młody, energiczny psi młodzieniec byłby odpowiedni.[/QUOTE] Korespondentko, jakby coś to domek był wczoraj sprawdzany!!! Quote
Korespondentka Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 [quote name='Kapsel']Korespondentko, jakby coś to domek był wczoraj sprawdzany!!![/QUOTE] O, pisałam do Fundacji SOS Bokserom, nie było odzewu z powrotem do mnie, myślałam, że Fundacja nie jest zainteresowana. Quote
henikar Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Widzę, że Ewelina nie podzieliła się informacjami co nam znowu nabroił Leo. Mianowicie on był na dt u pana, który pracuje na parkingu (tam gdzie był wcześniej Brutus). W piątek pan miał nocną zmianę i zabrał Leo do pracy. Leo był razem z Sarą, suczką, która przeszla z innego parkingu po tym jak znaleźliśmy dom Brutusowi (zresztę sunię też mamy cały czas na oku). No i w nocy około 1.00 Leo znalazł prawdopodobnie dziurę w siatce i uciekł. Sobota zeszła nam na szukaniu psa. Powiadomiłyśmy straż miejską, portiernię na zajezdni tramwajowej. Zguba się znalazła. zaopiekowała się nim pani, która mieszka w bloku przy zajezdni. Obecnie podjęła się przetrzymania psiaka na dt do czasu znalezienia mu ds. Ona ma sunię, więc nie ma problemu co do akceptowania się psiaków. Biedny Leo cały czas wraca w okolice zajezdni. Co tu się mogło wydarzyc? Quote
Alicja Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 ta zajezdnia zaważyła najprawdopodobniej na jego życiu .... ktoś go tam zostawił ?? Quote
henikar Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Alicja napisał(a):ta zajezdnia zaważyła najprawdopodobniej na jego życiu .... ktoś go tam zostawił ?? Jest duże prawdopodobieństwo, że tak. Zresztą w tym miejscu został znaleziony już nie jeden psina (niektóre z nich miały nawet na dogo swoje wątki). Quote
Iza i Avanti Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 henikar napisał(a):Widzę, że Ewelina nie podzieliła się informacjami co nam znowu nabroił Leo. Mianowicie on był na dt u pana, który pracuje na parkingu (tam gdzie był wcześniej Brutus). W piątek pan miał nocną zmianę i zabrał Leo do pracy. Leo był razem z Sarą, suczką, która przeszla z innego parkingu po tym jak znaleźliśmy dom Brutusowi (zresztę sunię też mamy cały czas na oku). No i w nocy około 1.00 Leo znalazł prawdopodobnie dziurę w siatce i uciekł. Sobota zeszła nam na szukaniu psa. Powiadomiłyśmy straż miejską, portiernię na zajezdni tramwajowej. Zguba się znalazła. zaopiekowała się nim pani, która mieszka w bloku przy zajezdni. Obecnie podjęła się przetrzymania psiaka na dt do czasu znalezienia mu ds. Ona ma sunię, więc nie ma problemu co do akceptowania się psiaków. Biedny Leo cały czas wraca w okolice zajezdni. Co tu się mogło wydarzyc? Mam nadzieję, że z bloku nie nawieje. Uczulcie Panią, żeby go nie spuszczała ze smyczy i koniecznie załatwcie mu adresówkę. Quote
Kama83 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 ja jak wolam, to zawsze glosno ;) trzymam kciuki za malego :) wiesz, jesli to aktualne, to moze on im pomoze sie troszke odmlodzic? :) Quote
henikar Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Co do odmłodzenia to z pewnościa mnie by się to sprzydało, tylko to jakoś nie działa, bo na tyle ruchów jakie mam przy tych wszystkich psiakach i kociakach powinnam wyglądac jak szesnastka. A niestety coś ten eliksir nie chce działac:evil_lol:. Co do tej pani to jest uprzedzona co do uciekinierka i będzie prowadzany na smyczy. Ponadto ona mieszka w bloku sasiadującym z zajezdnią, zatem daleko nie ucieknie:lol:. Quote
Recommended Posts