Jump to content
Dogomania

Mentorek [*] , Leosiek , Surcia i rudy Rucio

Recommended Posts

Posted

Mentor jak to Mentor ino swoje interesy ma i jak sie naprze to nie ma zmiluj ale jak to uroczo robi
Leos maly czy wiekszy cudny jest ale jednak szczylki zawsze rzoczulaja no nie
fajnie tak se pwospominac

Posted

Watacha twój opis ptaka jest skromny,nie widzę zachowania ptaka,otoczenia,może coś przyciąga jego uwagę,to nie musi być jedzenie,a może rozgląda się za jedzeniem dla małych,może to być tegoroczny pisklak już na swoim i szuka łatwego jedzenia. Nie ma potrzeby dokarmiać o tej porze roku,bo nie ma głodu.
Wątpię,że to gawron
tak wygląda

może to kawka

zrób zdjęcie

Posted

Rzeczywiście to nie gawron, ale to taki pospolity ptak.U nas pełno ich na podwórku.Ma czarne skrzydła, a szary tułów.Spory.

Może i ta kawka, ale zdjęciu inaczej trochę się prezentuje.

Bardziej przypomina tą wronę szarą.

Posted

wilczy zew napisał(a):
latem nie spotkasz w Warszawie wrony siwej,wierz mi

Przysięgam, że dziś widziałam na ulicy siedziała.Ale jak na złość zaciął mi się aparat w tel., a miałam 2 minuty do autobusu i musiałam lecieć.Ale fakt przez cały dzień tę jedną.Może się zabłąkała.W ogóle ptaków coś mało w ostatnich dniach.

Posted

I w zimie i w lecie są.Dziś widziałam dwa.Mam zdjęcie, ale z daleka.Naprawdę u nas jest ich dużo.No nie tyle co gołębi czy wróbli, ale sporo.

Uploaded with ImageShack.us

Wiem, że mało widać, ale w tej chwili tylko takie udało mi się zrobić.

Posted

Wrona została mocno przetrzebiona przez myśliwych jako szkodnik i stała się mało spotykana i najczęsciej widywana byla zimą gdy zalatywała ze wschodu.

To jest ptak lasu i łąk,nigdy nie zalatywał do miasta

to jest wrona siwa

Posted

Dokładnie ;)
Nie zwracałam nigdy na nie większej uwagi, ptaszysko jak każde inne, bardziej zawsze fascynowały mnie mewy, które równie tłumnie się po moim osiedlu kręcą ;)

Posted

No dobra to "godność" ptaka już znamy :).Ale nadal nie wiem czego on u mnie szuka?Może to samiczka i zakochała się w Leosiu, maja podobne umaszczenie ;)?