Erelda Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 właśnie to miałam na myśli :) ja niestety nie dam rady już wsiąść na DT żadnego :( mam 2 dzieciaczków ( w tym rocznego maluszka) 2 koty i 2 psiaki, ale może jakąś zbiórkę u znajmomych zorganizuje wracając do tematu jak są jakieś ogłoszonka gotowe to mogę wywiesić jak nie to zrobić Quote
Agnieszka_K Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 Erelda napisał(a):właśnie to miałam na myśli :) ja niestety nie dam rady już wsiąść na DT żadnego :( mam 2 dzieciaczków ( w tym rocznego maluszka) 2 koty i 2 psiaki, ale może jakąś zbiórkę u znajmomych zorganizuje wracając do tematu jak są jakieś ogłoszonka gotowe to mogę wywiesić jak nie to zrobić chyba gotowych nie mamy... fajnie by było zrobić tym maluchom takie żeby mieściło się z wszystkimi fotkami i tekstem na A4 - zdjęcia trzeba by przyciąć - jeśli możesz to byłoby super!:loveu: ja ewentualnie mogę to zrobić po południu bo teraz już uciekam:) dziękujemy za pomoc!!! Quote
Cleo2008 Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 zaraz sie biore za opisy na FB. Kto umie robic album i pomoze? Quote
Agnieszka_K Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 założyłam nowy psiowy profil na fb i zaraz będę kombinować z tym albumem:) EDIT: zamieściłam link do albumu na tablicy wydarzenia - jak coś usunę post, jeśli już zmieścisz album w profilu;) Quote
nika28 Posted May 28, 2011 Author Posted May 28, 2011 Witaj Erelda na wątku :loveu: Bardzo dziękuję za pomoc. Dzisiaj wieczorem zrobię takie ogłoszenie do wywieszenia, i wstawię na wątek. Zbiórka baaardzo się przyda, tam psy jedzą przeważnie chleb rozmoczony w wodzie, bo nie ma na jedzenie... Zresztą kliknij w banerek w podpisie - to jest to przytulisko... Wklejam jeszcze zdjęcia dwóch szczeniaków, niestety zdjęcia z komórki, bo w lecznicy Kasia nie miała aparatu : To bracia, mają ok. 2 miesiące. Będą spore. Quote
Agnieszka_K Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 Jakie cudenka!!!:loveu: trzeba migiem oglaszac - na pewno znajda domki! przeprasza, ja nie mam teraz czasu zupelnie na robienie ogloszen, ale zaraz wrzuce je na fb! Quote
nika28 Posted May 28, 2011 Author Posted May 28, 2011 Ja im właśnie robię ogłoszenia... Oby się domki znalazły szybko :( Quote
Agnieszka_K Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 nika28 napisał(a):Ja im właśnie robię ogłoszenia... Oby się domki znalazły szybko :( na fb juz sa - domki sie musza znalezc bo sa przepieknie, az sie serce kraje:( Quote
Cleo2008 Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 witam u pieskow... weekend a malo czasu, ale zagladam Quote
Erelda Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 Dziś (sobota :)) ogłoszonko zawisło na tablicy w sklepie. Ate dzieciaczki są przeurocze Quote
Agnieszka_K Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 [quote name='Erelda']Dziś (sobota :)) ogłoszonko zawisło na tablicy w sklepie. Ate dzieciaczki są przeurocze super dziękujemy!! a możesz wrzucić takie ogłoszonko tutaj lub wysłać na maila 21aga12@wp.pl? bo strasznie jestem ciekawa jak wygląda;) Quote
nika28 Posted May 29, 2011 Author Posted May 29, 2011 Erelda, mi też podeślij na meila ( nika2806@vp.pl ), wydrukuję i porozwieszam :) Dzisiaj były dwa gnojki na spacerze (+ starszak). Zupełnie się pogubiłam, które to które, więc wyszły tylko dwa. Reszta jest płochliwa, i nie dały do siebie dojść. Są jeszcze takie dwa mniejsze, mają jakieś 5 miesięcy (trafiły jako miesięczne maluchy), jeden jest niestety agresywny, pogryzł mnie dzisiaj w łydkę... Jest siostry są nieufne, i też nie dały się złapać na spacer. Szkoda że wcześniej nie znalazły się DT... Dla tego agresorka, to chyba jedynym wyjściem jest uśpienie... Ja już nie wiem co robić :( Dosia - bardzo towarzyska suczka, ma ok. 5-6 miesięcy. Tak się cieszy na widok człowieka, że skacze na niego niestety, trzeba by było ją oduczyć, ja jestem cała podrapana i to dość ostro, bo to głupol i skacze raczej niedelikatnie ;) Mimo że pierwszy raz miała smycz i obrożę na szyi, szła na niej całkiem nieźle. Jeszcze kilka razy pójdzie na spacer, i będzie chodziła na smyczy na prawdę ładnie. Na początku się trochę szarpała, później już było ok. Jest kochana, bardzo fajna, może iść do domu z dziećmi, inne psy toleruje, na koty szczeka, ale raczej wątpię, żeby im zrobiła krzywdę. raczej nie wie co to jest. Będzie średniej wielkości (trochę za kolano) Morusek - ma ok. 5 miesięcy, głupol straszny ;) i kochany :loveu:. Nie mogłam go złapać, a jak złapałam, na smyczy był tak zdezorientowany, nie wiedział co się dzieje, że aż popiskiwał. W ogóle nie potrafi chodzić na smyczy. Marcel - jest malutki, waży może z 4 kg (?), ma ok. 7 miesięcy, jak na moje oko. Może jeszcze trochę urosnąć. Jest bardzo towarzyski, pcha się na głaskanie, ale puki co inne psy go atakują. Przydałby się chociaż domek tymczasowy... Na smyczy nie za bardzo potrafi chodzić, wyrywa się, trzeba go poduczyć. Quote
Erelda Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Wysłałam, nie jest to nic szczególnego, https://docs.google.com/document/d/1oKomCByZQrLcHPWoVH3xcIAr15jROwKcMCnJIly0Tm4/edit?hl=pl&authkey=CIekh68I Jeszcze dodrukuję kilka zdjątek do wglądu na miejscu Mam takie małe pytanko czy może przydałaby się pomoc w samym przytulisku od czasu do czasu tylko czy tam można dojechać transportem publicznym, niestety nie jestem zmotoryzowana :-( Quote
Basia1244 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 zapraszam po ogłoszenia http://www.dogomania.pl/threads/208321-Bazarek-og%C5%82oszeniowy-50-za-10-z%C5%82-na-mega-d%C5%82ug!-Zapraszamy-do-15-czerwca Quote
nika28 Posted May 30, 2011 Author Posted May 30, 2011 Erelda napisał(a): Mam takie małe pytanko czy może przydałaby się pomoc w samym przytulisku od czasu do czasu tylko czy tam można dojechać transportem publicznym, niestety nie jestem zmotoryzowana :-( Erelda, nawet nie wiesz jak bardzo przydałaby się taka pomoc ! :multi: :multi: :multi: Wczoraj jak byłam w przytulisku, własnie nie miałam nikogo do pomocy przy wyprowadzaniu psów... Tak nie ma wolontariuszy, ani nawet osoby, która z tymi psami wychodziłaby na spacery :( Dlatego wczoraj wyszło tylko 6 psiaków... :( Zresztą zaraz napiszę Ci pw :) Quote
Nano Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 net mi szwankuje :( wiec dopiero dziś jestem... postaram się tez porozwieszać ogloszenia :) Quote
nika28 Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 ick napisał(a):czy mają maluchy allegro wyróznione? Nie mają........... :( Quote
2010 Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 nika28 napisał(a):Nie mają........... :( No to jak aktualny niebawem bazarek zakończymy to im piękne allegro wyróżnione kupimy:lol: :loveu:Maluszki do domu............:lol: Quote
Nano Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 może nie piękne, ale jak coś to ja mogę zrobić ;) Quote
nika28 Posted June 24, 2011 Author Posted June 24, 2011 Z tych podrostków zostały trzy. Mają już bardzo zwichrowaną psychikę :( Dzisiaj jeden pogryzł moją koleżanką, ma dziurę w nodze... Na mnie też się rzucały. Jak stoi się przodem, to szczekają, warczą, i powoli próbuję podejść i capnąć, jeśli na chwilę się stanie do nich tyłem, całe nogi z tyłu pogryzione... Jak dla mnie, jedynym wyjściem jest chyba uśpienie... One nie nadają się już do adopcji... :( Szkoda, że nie udało im się wcześniej znaleźć domków :( A może w domu ich zachowanie by się zmieniło ? Ale tu potrzeba DT... Quote
Agnieszka_K Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 nika28 napisał(a):Z tych podrostków zostały trzy. Mają już bardzo zwichrowaną psychikę :( Dzisiaj jeden pogryzł moją koleżanką, ma dziurę w nodze... Na mnie też się rzucały. Jak stoi się przodem, to szczekają, warczą, i powoli próbuję podejść i capnąć, jeśli na chwilę się stanie do nich tyłem, całe nogi z tyłu pogryzione... Jak dla mnie, jedynym wyjściem jest chyba uśpienie... One nie nadają się już do adopcji... :( Szkoda, że nie udało im się wcześniej znaleźć domków :( A może w domu ich zachowanie by się zmieniło ? Ale tu potrzeba DT... czy to są te agresywne? :( Quote
Nano Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Agnieszka_K napisał(a):czy to są te agresywne? :( niestety tak :( Quote
nika28 Posted June 25, 2011 Author Posted June 25, 2011 Tak, to te :( Dowiedziałam się, że nie tylko moją koleżanką pogryzły :( Quote
Recommended Posts