nika28 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Do przytuliska pod Łodzią trafiło ostatnio kilkanaście szczeniaków. Niestety adopcji tam zero... A maluchy rosną, i zaraz nie będą miały w ogóle szans na adopcję... [SIZE="3"]Bardzo prosimy o DT dla nich. Jest 6 (chyba) 3-miesięcznych. Cztery chłopaki, dwie dziewczyny (na ostatnich zdjęciach). Niestety mam tylko takie zdjęcia : Jest jeszcze taka suczka, ma ok. 4-5 miesięcy. Super towarzyska, skacze na człowieka i liże po twarzy :( Tak bardzo chciałaby być kochana... Ma jeszcze 3 braci. Kilka dni później pewien Pan znalazł w lesie dwa wycieńczone szczeniaki. Są identyczne, chłopaki. Jeden jest w dobrej formie, drugi walczy o życie :( Tego drugiego nie mam zdjęć. Mają ok. 5 miesięcy. Mamy jeszcze 6-miesięcznego Maksia, który został podrzucony do przytuliska jako maluszek. Dla niego też bardzo pilnie potrzebne DT, bo Maksio już zdziczał, boi się obcych, szczeka na nich, a czasami próbuje capnąć jak nikt nie patrzy. Raczej nie ma szans na adopcję ze schroniska... :( Quote
nika28 Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 Proszę chociaż o podnoszenie maluchów :( Za chwilę podrosną, zdziczeją i bardzo trudno będzie znaleźć im domki :( Quote
Agnieszka_K Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 zapisuję maluszki słodkie, trzeba szybciutko ogłaszać zanim porosną Quote
tisane Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Podnosze, robiliscie im juz jakies ogloszenia? Cos wiadomo wiecej o tych szczeniaczkach? Quote
nika28 Posted March 29, 2011 Author Posted March 29, 2011 Maluchy mają całą masę ogłoszeń, robiła im olivetshka, mają dosyć dużo ogłoszeń ode mnie. Dzwoniły 2 osoby, ale takie, że szkoda gadać. Te najmniejsze są już takimi trochę dzikuskami, na obcych szczekają, ale jak weźmie się je na ręce, to rozdają całuski :) Wszystkie są zaszczepiona i mają chipy. Te dwa rude kudłate są super, bardzo towarzyskie i kochane. Quote
Agnieszka_K Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 nikt się takimi piękniastymi mordkami nie zainteresował?:( Quote
nika28 Posted March 30, 2011 Author Posted March 30, 2011 Agnieszka_K napisał(a):nikt się takimi piękniastymi mordkami nie zainteresował?:( Niestety... :( Quote
nika28 Posted March 30, 2011 Author Posted March 30, 2011 Właśnie rozmawiałam z kierowniczką. Doszły nowe 4 małe szczeniaki... :( Jestem załamana... Quote
Agnieszka_K Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 ło matko! no dobra, to trzeba zakasać rękawy i zasuwać - czy malce mają allegro? jak nie to mogę im zrobić będą jakieś nowe zdjątka jeszcze? i foty tych nowych? Quote
nika28 Posted March 30, 2011 Author Posted March 30, 2011 Będę w sobotę lub niedzielę w schronisku, zrobię każdemu z osobna zdjęcia. Ja sama nie mogę się za bardzo połapać który jest który :oops: To wtedy zrobimy allegro z nowymi fotkami, oki ? Najgorsze jest to że kleszcze zaczęły atakować, a przytulisko jest praktycznie w środku lasu :( Dzisiaj odeszła jedna suczka, dorosła, a kilka innych psów jest chorych... Mam nadzieję że maluchy tego nie załapią, bo one już w ogóle nie będą miały szans na przeżycie :( Quote
Agnieszka_K Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 boziu, oby się jakoś uchowały.... czekam na piękne fotki, w weekend jestem poza kompem, ale w poniedziałek siadam i robię im mega słodziutkie allegro!:) i nie ma zmiłuj mają się domki zakochiwać! ;) Quote
nika28 Posted March 30, 2011 Author Posted March 30, 2011 Agnieszka_K napisał(a): i nie ma zmiłuj mają się domki zakochiwać! ;) Oby... :( Bo jak nie, to nie wiem co będzie :( Mamy w schronisku już kilka psiaków które trafiły jako małe szczeniaki, teraz mają 2-3 lata i już chyba nigdy nie znajdą domków, bo są strasznymi dzikusami :( Quote
Agnieszka_K Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 nika28 napisał(a):Oby... :( Bo jak nie, to nie wiem co będzie :( Mamy w schronisku już kilka psiaków które trafiły jako małe szczeniaki, teraz mają 2-3 lata i już chyba nigdy nie znajdą domków, bo są strasznymi dzikusami :( wiem, trzeba szybko coś znaleźć:( teraz najważniejsze żeby maluchy pięknie pozowały - ładne zdjęcia to połowa sukcesu!:lol: i będziemy ogłaszać do skutku! strasznie mi ich szkoda Quote
Agnieszka_K Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Nano napisał(a):dlaczego ja nie mieszkam bliżej ;( a chcesz któregoś przygarnąć może?:cool3: dowieziemy!;) Quote
nika28 Posted March 30, 2011 Author Posted March 30, 2011 Agnieszka_K napisał(a):a chcesz któregoś przygarnąć może?:cool3: dowieziemy!;) Do Poznania bez problemu mogę dowieźć osobiście :razz: Nawet kilka maluszków :razz: Quote
Nano Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 ja chętnie, gorzej z mama ;/ jakbym mieszkała bliżej to bym pomagała w przytulisku :( Quote
Recommended Posts