Jump to content
Dogomania

Terier pszeniczny (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

• Replies 980
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sh_maniak napisał(a):
Masz pw ;)

Ale na focie ładniejszy niz na zywo, w Raciborzu nie zrobił na mnie takiego wrazenia :roll:

No wlasnie ja takie samo mialam wrazenie:roll: ...to, ze to byl ten pies uswiadomilam sobie dopiero po przejrzeniu katalogu...

Chyba jestes niedostepna(szukalam Cie i pisze, ze niedostepny, czy to sciema:cool3: - moglam cos zle zrobic, bo pierwszy raz korzystam z gg:oops: :oops: )

• 3 weeks later...
Posted

Witajcie!

Bylam na miedzynarodowej wystawie w Gandawie, gdzie byla pokazna ilosc terriero pszenicznych :lol: . Pieski sie bardzo ciekawie prezentowaly i robily ogromne wrazenie :razz: .

Zdecydowanie najlepiej zaprezentowal sie pies Strongbow Conway Fintain, przepiekny, zdobyl CACIB :lol: . Podobno ten pesio robi kariere w Holandii
i prezentowal sie niesamowicie juz w wieku 3 miesiecy!

http://photobucket.com/albums/e226/Malgosia44/?action=view&current=008_5.jpg

Bardzo ladnie pokazala sie hodowla Camacha (tez holenderska), mam na nia namiary, wiec jak chcecie, to Wam podesle. Wlasciciel potwierdzil, ze wszystkie psy maja czysta krew irlandzka. Wystawiali 3 psy, wszystkie bardzo ladne:
- Ch. Camacha Pruinnseas (Killian Brughna Boinne - Baile Hannah Eiblin),
- Ch. Camacha Nevan (Uactaran Upon Knockmeal Down - Bailehannah Eiblihin),
- Baile Hannah Iobhar-Baryn (Geyes Teanaro Finnen - Neala from the Soft Estate). Ten pies na mnie zrobil wrazenie pod wzgledem urody, ale tez charakteru :lol: Po prostu do mnie podszedl i usiadl mi na stopach, a jak przykucnelam - polozyl mi glowe na kolanach :multi: . Pan od Canachy sie smial, ze chyba zmienie ulubiona rase z foksteriera na pszenicznego :eviltong: .

Poza tym byl jeszcze jeden pies, ktory wpadl mi w oko, tzn suczka Amergin Djura-Dietske (Mo Grad tu Calvin Klein - Wheaten Dain Gean Chana Colleen).
Oto ona : http://photobucket.com/albums/e226/Malgosia44/?action=view&current=006_3.jpg

Zostala najlepsza suka w rasie. Umaszczenie miala nieco ciemniejsze i troche krotszy fryz od pozostalych, byla tez drobniejsza.Ma miec podobno szczenieta latem. Na ta sunke tez mam namiary :razz: .

Niektore wheateny byly w ogole nie strzyzone ;) . Niestety ich na zdjeciach nie ma :cool3: .
Pozdrowienia!

Posted

Kurde Malgoska! ALe super przezyczie!
Znam hodowle Strongbows i zeczywisccie ich pies jest niesamowity!!!
To samo Camacha - swietne 100%-owe Irlandzkie!!!
Tu nieco lepsze zdjecie S. Conway Fintain

I Camacha Nevan

Naprawde super psy:multi:
Holandia ma to do siebie, ze tam bardzo dbaja o zgodnosc z wzorcem i psy sa naprawde baaarrrdzo dobrej "jakosci", jesli mozna tak to okreslic;)

Posted

UTAAP: 2 fotki sa w linkach w mojej 'relacji', bo niestety inaczej nie potrafilam ich wstawic :eviltong: . Sorki wielkie, ale nie mam innych zdjec - strzelalam je normalnym aparatem z lampa i wyszlo to, co wyszlo,
niestety :placz: .

Pszeniczne zrobily na mnie niesamowite wrazenie ;) . A Conway Fintain snil mi sie przez dwie noce po wystawie, chyba sfiksowalam :evil_lol: .

Dawajcie foty Waszych pszenicznych!

Pozdrowienia!

Posted

Kurcze, szkoda ze nie masz wiecej, bo rzeczywiscie te co podalas linki to wyszly jak wyszly:diabloti: a mialam nadzieje, ze zobacze jak wygladaja tak z marszu, nie ustawiane specjalnie...no ale mam nadzieje, ze jak kiedys sie jeszcze gdzies wybierzesz, to cykniesz pare:cool3:

Posted

[quote name='Malgosia44']Poza tym byl jeszcze jeden pies, ktory wpadl mi w oko, tzn suczka Amergin Djura-Dietske (Mo Grad tu Calvin Klein - Wheaten Dain Gean Chana Colleen).
Oto ona : http://photobucket.com/albums/e226/Malgosia44/?action=view&current=006_3.jpg

Zostala najlepsza suka w rasie. Umaszczenie miala nieco ciemniejsze i troche krotszy fryz od pozostalych, byla tez drobniejsza.Ma miec podobno szczenieta latem. Na ta sunke tez mam namiary :razz: .

Ale fajniusia :loveu:
Mam nadzieje, że jak Lilus przytyje będzie własnie tak wyglądać :evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

Małgosia44, no softów u nas takie zatrzęsienie ;) , że sądziłem, że są rozpoznawalne :lol:
183 to UTAAP i Antonella Ciomo della Quattrocento (Zwyciezca Klubu 2006) :klacz: gratki,
a 186 to Britney Beauty Bamby Happy Wheaten (CWC) i ... ja :oops: :cool3:

Posted

TuathaDea napisał(a):
Małgosia44, no softów u nas takie zatrzęsienie ;) , że sądziłem, że są rozpoznawalne :lol:
183 to UTAAP i Antonella Ciomo della Quattrocento (Zwyciezca Klubu 2006) :klacz: gratki,
a 186 to Britney Beauty Bamby Happy Wheaten (CWC) i ... ja :oops: :cool3:

TuathaDea niby tak was mało, a ja ciebie tez jeszcze nie widziałam (oczywiscie prócz ponizszej fotki ;) )

Posted

Malgosia44 napisał(a):
Ziutek jest bombowy :multi: :eviltong: ;)

Tak sie zastanawiam, czy one cos widza przez zaslone wlosow?

Napewno widza, ale.....nie zawsze:lol: . Czasem jak Gajka ma wyczesana grzywke i bawimy sie pileczka to zdarza seie jej dostac w czerep:eviltong:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...