Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kochani zamin wyruszę do weterynarza dziś jeszcze na kolejną konsultację -chcę poznać wasze doświadczenia i obserwacje czy zdarzyło się wam aby pies był niemy?
Przygarnęłam wałesająca siępo wsi sukę kilka dni temu ,ale ona nie wydaje żadnych odgłosów, nie szczeka ,nie warczy.Ogólnie jest w dobrej kondycji bo biega, bawi się (to młoda dziewczyna jest ok.2 lata) i poza starym urazem łapy(pewnie złamanie ) nic jej nie dolega.
Ale dopiero po tych kilku dniach obserwacji widzę ,że ona jest nazbyt cicha.
Jest w typie ONka a one są co prawda zrównoważone nie szczekliwe ale to co znią to nie jest chyba normalne.
Nie chcę myśleć co ona przechodziła jeśli to jest o podłożu psychicznym bo jeśli ktoś ją okaleczył celowo to jest to najwyższe barbarzyństwo.
Panienka jest oczywiście już zaszczepiona i zabawia się z innymi domownikami (nie tylko ludzkimi).
Jest przekochana :loveu:

Posted

Miałam kiedyś na tymczasie suczkę w typie JRT - od ponad roku jest w DS i nadal nie szczeka, więc jeśli wykluczycie innych przyczyn (jak zapalenie gardła na przykład?) to wychodzi na to, że chyba są takie typy czasem ;)

Posted

shadow1 napisał(a):
Kochani zamin wyruszę do weterynarza dziś jeszcze na kolejną konsultację -chcę poznać wasze doświadczenia i obserwacje czy zdarzyło się wam aby pies był niemy?
Przygarnęłam wałesająca siępo wsi sukę kilka dni temu ,ale ona nie wydaje żadnych odgłosów, nie szczeka ,nie warczy.Ogólnie jest w dobrej kondycji bo biega, bawi się (to młoda dziewczyna jest ok.2 lata) i poza starym urazem łapy(pewnie złamanie ) nic jej nie dolega.
Ale dopiero po tych kilku dniach obserwacji widzę ,że ona jest nazbyt cicha.
Jest w typie ONka a one są co prawda zrównoważone nie szczekliwe ale to co znią to nie jest chyba normalne.
Nie chcę myśleć co ona przechodziła jeśli to jest o podłożu psychicznym bo jeśli ktoś ją okaleczył celowo to jest to najwyższe barbarzyństwo.
Panienka jest oczywiście już zaszczepiona i zabawia się z innymi domownikami (nie tylko ludzkimi).
Jest przekochana :loveu:

To sie ciesz ,ze masz psa marzenie.Ty masz szczescie ,bo taki ideal zdaza sie tylko jeden na tysiac.Pozazdroscic

sa sadysci co usuwaja chrurgicznie struny glosowe,ale to jest u nas niedozwolone.tak czynia azjaci.

Posted

no doczekałam się -bo reszta stada jest z serii PZU :evil_lol: (p......ty zawsze uśmiechnięty)
mam nadzieję ,że to tylko psychika i dojdzie do siebie ta kupka strachu .
Ona nawet boi się piłki-nie wie co to znaczy zabawa z człowiekiem.......

Posted

Wiesz psy to madre bestyjki ,ucza sie od innych psow ,albo dobre ,albo zle rzczy.Szczekac moze sie tez nauczyc.To wspolczuje.Znam ten bol ,jak jeden zacznie ,to wszystkie szczekaja

Posted

Mój szczekał już jak przyszedł do nas,do domu...Pierwszy raz wydał z siebie coś na kształ warko-szczeku na...swój cień:lol:Był to pierwszy dzień ok. 17 a zawitał ok 12 także chłopak szybko się zaaklimatyzował:cool1:

Posted

wczoraj wieczorem coś z siebie wydała-jakby urywane szczeknięcie.cała rodzina biegała jak walnieta bo sunia szczeknęła :evil_lol:.Jest więc nadzieja-chociaż przy sterylizacji jeszcze gadełko będzie miała obejrzanie tak dla pewności.
Czyli mała się otwiera :multi::multi::sweetCyb::cunao:
a temu kto jej to uczynił to ja osobiście bym :angryy: wiecie co.....