brazowa1 Posted August 4, 2011 Author Posted August 4, 2011 Plina :) tez uwazam upór za zaletę,ale... on ma taka tendencję,ze jeżeli w krzakach bedzie cos fajnego,co chce zobaczyć,to będzie zawracał 5 razy i parł do zobaczenia,nawet usiłując wyjąć głowę z obroży. I teraz albo trafi na mądrą osobe,która ładnie go nauczy,że nie zawsze można i opłaca się zostawić w spokoju albo na kogos,kto bedzie usiłował siłą lub agresją wymusic posłuszeństwo. podobnie z innymi psami. Łapsio był w boksie z psami (eksmisja za darcie pyska do tych za kratą) i jest OK,nie wykazuje agresji,kłopot zaczyna sie na smyczy,bo BARDZO chce iśc do tego niedostępnego psa,równiez usilując zawracać. Jeżeli trafi na kogoś,kto go głupio nakręci-to Łapsio w końcu na smyczy zacznie się sadzić. Łapsio jest naturszczykiem,nauczyc go można równie łatwo złych i dobrych nawyków. TYlko,że tych złych nauczyc jest bardzo łatwo. Quote
plina Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Asia_M, płacimy jakieś składkowe? :cool3: Brazowa, na wyeliminowanie takiego zachowania na pewno trzeba by poświecić trochę czasu, a opiekun Łapsia powinien być cierpliwy i konsekwentny. Pamiętam jaki problem miałam ze swoim tymczasem - kiedy ktoś choćby zbliżał się do butów lub smyczy, wielka radość, krzyk, szczekanie na wysokich tonach. Postawiłam jej warunek: albo się zamknie, albo nici ze spaceru. Czasami do wyjścia szykowałam się półtorej godziny, bo tyle czasu zajmowało jej uspokojenie się. Wychodzę z założenia, że jeśli pies jest uparty, właściciel musi być dwa razy mocniej uparty od psa ;) Napisałaś 'kłopot zaczyna sie na smyczy,bo BARDZO chce iśc do tego niedostępnego psa'. Pytanie brzmi: po co chce iść? Jest agresywny, postawa obronna, czy może zaciekawiony, zainteresowany? Osobiście uważam, że Łapsia trudno nie pokochać :loveu: Jeszcze dla porównania zdjęcie Łapsia i Szorściaka - są strasznie podobni i uważam, że nie tylko z wyglądu! Quote
brazowa1 Posted August 11, 2011 Author Posted August 11, 2011 A ja zagladam w realu do Łapsa. Pies znowu podrymowany,dzis na chwile wpadne przed pracą,może jakąs fotke trzasnę,jak nie będzie padac. Piesek jest szczupły,bo z jedzeniem suchej (a wiadomo,że w schronisku jest ta karma taka,na jaką sa pieniądze) u niego kiepsko,zjada troche z michy a potem zostawia,w sumie od przybycia do schroniska nie zauważyłam,żeby przytył. Ale apetyt ma spory-na puszki,czy cos normalnego do jedzenia. Za to kupy i jego ogólna kondycja jest dobra,a to najważniejsze. W domu,jeżeli będzie dostawał cos super,super,na pewno przytyje. Quote
Asia_M Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 Jak dobrze, że jesteś brązowa... Głaski dla Łapsia i buziaki Quote
Asia_M Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Łapsio, zabieram Cię na wirtualny spacerek......... Quote
brazowa1 Posted August 23, 2011 Author Posted August 23, 2011 Łapsio adoptowany,ale albo trafil na super,super wspaniałych ludzi,ale trafil na zwykłych chcących mieć psa,a wtedy wróci. Na pewno odwiedze łapsia. Myslę,ze ludzie nie są zli,skoro wybrali łapsa,ale mam przeczucie,że zostanie zwrócony. Quote
Asia_M Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Ojej... Skąd to przeczucie Brązowa? Miejmy nadzieję, że Łapsio trafił na dobrych ludzi, którzy będą go kochać... Quote
Asperges Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 brazowa1 napisał(a):ale mam przeczucie,że zostanie zwrócony. może to tylko lęki a nie przeczucie... Quote
plina Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Jak tam u słodziacha? Brazowa, była wizyta pa? Może dostaniemy jakieś zdjęcia z nowego domu? :) Quote
brazowa1 Posted August 26, 2011 Author Posted August 26, 2011 nie,no nie ma co latać do łapsia po trzech dniach,wtedy sa skołowani i ludzie i pies.I z reguły słyszy sie dobre rzeczy,bo adrenalina ludziom pracuje i emocje. Quote
elkate Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 no, a ja cały czas trzymam kciuki za Łapsia i jego dom Quote
brazowa1 Posted August 27, 2011 Author Posted August 27, 2011 jutro sie dowiem kto i dlaczego zabrał łapsia. Napisałam "zabrał",hehhehe,jakby ktos go porwał. Quote
brazowa1 Posted August 28, 2011 Author Posted August 28, 2011 Ludzie podobno byli z poczuciem humoru i sa rokujący. Sam fakt,że zabrali właśnie łapsia świadczy własnie albo o tym,że sa z natury weseli albo brak im gustu ;) Damy im jeszcze maksymalnie tydzien,a potem wizyta,myślę,ze tak będzie dobrze. Quote
Asia_M Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Trzymamy kciuki! Oby się Łapsiowi poszczęściło! Quote
Asia_M Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Czekamy, czekamy, kochany Łapsiu mam nadzieję, że jesteś szczęśliwy w nowym domku Quote
Recommended Posts