sisay Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Jeśli się to przyda, mogę spróbować wieczorem zrobić im wydarzenie na FB. ale proszę o info, do kogo należy podane konto i czy psy są pod opieką jakiejś fundacji? (przepraszam, czytam w locie - teraz zauważyłam, że to "Bracia Mniejsi" :))) Quote
caldien Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Ja mogłabym dać DT w Katowicach (Brynów)... Ale maksymalnie 3 tygodnie bo 21 kwietnia wylatuję na dwa tygodnie, i kota zostawię z siostrą, ale psa wymagającego większej uwagi już wolałabym nie... O ile pies akceptuje koty... Quote
piołun Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 caldien napisał(a):Ja mogłabym dać DT w Katowicach (Brynów)... Ale maksymalnie 3 tygodnie bo 21 kwietnia wylatuję na dwa tygodnie, i kota zostawię z siostrą, ale psa wymagającego większej uwagi już wolałabym nie... O ile pies akceptuje koty... dziękuję bardzo, my musimy mieć Bielsko, ponieważ tu będziemy go leczyć, nie mamy możliwości jeździć do Katowic bardzo dziękuję za chęć pomocy Quote
piołun Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 ma-ja napisał(a):Jeśli się to przyda, mogę spróbować wieczorem zrobić im wydarzenie na FB. ale proszę o info, do kogo należy podane konto i czy psy są pod opieką jakiejś fundacji? (przepraszam, czytam w locie - teraz zauważyłam, że to "Bracia Mniejsi" :))) tak pies jest pod opieką Stowarzyszenia Humanitarno-Ekologicznego "Dla Braci Mniejszych", konto bankowe jest stowarzyszenia będziemy leczyć ojca i syna Quote
piołun Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 dziewczyny poczekajcie z tym FB, jutro pojedziemy z psem do wet., będziemy wiedzieć co mój jest Tymek trafi /najbardziej prawdopodobne/ do Ireny - "psiego Anioła" nie wiem jak sobie poradzi, tyle psów i kotów, jak to ogarnąć, jak posprzątać ale już nic nie wymyślimy - tu trzeba działać Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 takie piękne psy..słyszałam już o podobnych przypadkach. Trzymam kciuki. Dobrze że ktoś się zainteresował :roll: Quote
togaa Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Sa dobre wiesci z DT "młodego". Mozna powiedzieć; mamy gorącą linię. Pani zakochuje sie z każda minutą mimo że wariatuńcio przestawia dom do gory nogami , rozkopuje kretowiska i szaleje, szaleje w sadzie. Młody miał wczoraj jakies lęki przed wchodzeniem na schody i Pani zamartwiała sie jak trafi do sypialni. Trafił oczywiście i pierwszą noc przespał wtulony w Panią.... Ze złych wieści; Młody jest wnętrem. Czeka go powazniejsza operacja niz tylko kastracja. Narazie musi nabrac wagi i dojsc do siebie.... Quote
Evelka Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Wspaniale, że Chłopak podbija serca Opiekunów. Może rozkocha Ich już na zawsze...?;) Mam nadzieję, że zabieg przebiegnie bez problemów i bez żadnych komplikacji... Quote
Poker Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Trzeba trzymać kciuki za zakochanie DT w maluchu i w przemianę w DS !!. Jak z kasą na operację? Od seterów pomagają? Quote
togaa Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Setery na pewno pomogą w wybraniu DS i w tymczasowaniu po zabiegu jak juz Dziadziu wróci do zdrowia..Jestesmy w kontakcie. Co do kasy musimy sobie radzić sami. Dzisiaj o tym nie myślę, bo mi łeb pęka... Quote
piołun Posted March 29, 2011 Author Posted March 29, 2011 prawda jest taka, że nie mamy kasy, nasz DT "Psi Anioł" zapchany po brzegi, a jeszcze wczoraj cały dzień biegałam po osiedlu za psem-starcem atakującym inne psiaki i dzieci na osiedlu zabrał się komitet powitalny z byłych milicjantów, którzy chcieli psa usunąć ze świata żywych złapanie do schroniska nie dało rezultatu, bo pies zwiał ale potem złapałam go i umieściłam u mojej znajomej ale ona też nie ma pieniędzy, dałam jej to co miałam, a sama mam niewiele potrzebny bazar, fanty, kasa ja zrobię bazarek, ale dopiero w piątek, dziś jest wet., a w środę, w czwartek mam kilka godz. w szkole - tak żeby przeżyć wszystkim ciotkom i wujkom, którzy mogą pomóc bardzo dziękuję i proszę o więcej, o więcej słów nadziei i pociechy, tyle potrzeb, a naszych możliwości mało, potrzebujemy pomocy i Waszego wsparcia Quote
Lenurek Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Piołunku jeśli mogę pomóc...np: dorzucić fanty...bo z kasą i z czasem w najbliższych dniach cienko... Quote
Poker Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 to coś wpłacę dla psiaka.Na konto braci mniejszych ? Quote
togaa Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Tak, dla"Mniejszych." Dzieki Poker za najmniejszy grosz...Startujemy od zera z finansami a tu obydwa chłopaki '"do naprawy".. Stowarzyszenie Humanitarno-Ekologiczne "Dla Braci Mniejszych" [FONT=Times New Roman]46 1140 2017 0000 4202 1012 0220[/FONT] [FONT=Times New Roman]tytułem : dla Seterow [/FONT] Staruszek jest juz w DT u Irenki. Zajał pokoik tymczasowanych kotów, a gdzie biedna Irka upchała koty to juz naprawdę nie wiem....? Wizyta w lecznicy wykazała że guz pod ogonem to przepuklina przyodbytnicza + guzowata prostata. Strasznie to ma duże... Na pewno bolesne przy wypróznianiu. Biedny jest, bo cały czas ma parcie na koo. Jak tylko może, zaraz wypina dupsko i dusi,dusi...A tu nic. Serce osłuchowo ok. Poszła krew do badania. Zabieg w piątek.... Właściciel twierdził że to taki spokojniusi ciapciu, a chłopak ma jeszcze parę że ho..ho.. Irenka fruwa za nim po ogrodzie na końcu smyczy. I jest bardzo, bardzo sympatyczny. Taki łagodny olbrzym...Zdezorientowany teraz, niepewny...Wszystko obce, inne,niewiadome.... Strasznie mi go żal.:-( Quote
togaa Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Dziewczyny Kochane , porozsyłajcie prosze wątek po ludziach. W piatek operacja a my z zerowym kontem. Rudy musi tez cos jesć. Narazie objada Irenkę... Pomożcie proszę !! Quote
Iwona71 Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Witam! wpłaciłam na seterka chociaż 50 zł. Mam około 30 płyt CD z muzyką, z której wyrosłam ( oryginalne - nie piraty ) chciałabym je przekazać na bazarek, ale nadal nie wiem jak to się robi. Może ktoś mi podpowie? nawet gdyby sprzedały się po 5 zł. to byłoby 150 zł. Stanu tych psiaków nie będę komentować, Toga - Wy na tym się znacie czy nie można gdzieś wystąpić o ukaranie właściciela? Przeciez to nie może być całkowicie bezkarne. :angryy::-( Quote
Poker Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Ja podeślę jakiś grosz.Muszę podliczyć się. Zastanawiałam się nad operacją młodszego chłopaka, wnętra. Czy pies naprawdę musi iść na 100% wyreperowany do DS ? Przecież to nie jest zabieg ratujący życie,ani przypadłość nie powoduje cierpienia psa. Jeżeli znajdzie się odpowiedzialny dom ,który się w nim zakocha, to mógłby zrobić zabieg na własny koszt.Można zawrzeć taki warunek w umowie, tak samo jak się zawiera o sterylizacji. nikt nie uciągnie finansowo takich obciążeń. Może trzeba przyjąć takie zasady działania ,że się psa ratuje, leczy z przypadłości powodujących zagrożenie życia psa i jego cierpienie.Resztę musi załatwić DS Quote
togaa Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Co do młodszego rozmawiamy w tym tonie z DT. Państwo niedawno stracili ukochaną Seterkę niezmiernie chorowitą i poniesli spore koszty leczenia. Obawiają sie czy podołaja finansowo w przypadku Młodego. Sa troche wystraszeni, bo ksiażeczka zdrowia młodego zapisana równo.Wczoraj odbyli długa telefoniczną rozmowę z ex-właścicielem na temat zdrowia psa. Okazało sie jeszcze że w szczeniectwie chłopak połknął kamień i od tego czasu rzekomo ma problemy trawienne. Zobaczymy. Nie naciskamy.Pani zakochana w psiaku, ale portfel trzyma Pan Jutro u Państwa wizyta "adopcyjna", bo wszystko odbywało sie na wariata. Narazie psy nadal są własnoscia Stowarzyszenia. Quote
Poker Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Rozumiem ,ale wnętrostwo nie musi być operowane na CITO, jak sie odkują finansowo, to wtedy mogą go zoperować. A jeżeli chodzi o kamień, to nie sądzę ,żeby miał go tak długo w jepitach, bo albo go wyrobił albo by miał stan zapalny jelit, z perforacją włącznie.Trzeba być dobrej myśli i trzymać kciuki za domek. Czy psy mają jakieś imiona czy nawet tego nie. Quote
Kama83 Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 zagladam do chlopakow, przy okazji, togaa, nie moge znalezc watku bielskiego schroniska, jest takowy? mam pytanie o psa ze schronu Quote
Poker Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 skromny bazarek na ślicznoty http://www.dogomania.pl/threads/205138-Telefon-SONY-na-pomoc-zabiedzonym-seterom.Do-02.04.g.22.?p=16603698#post16603698 Quote
Recommended Posts