terierfanka Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 kolejny mail: Kamienia miala bardzo duzo a poza tym 8 zebow nie nadawalo sie juz do niczego (byly nadgnite, lub praktycznie same wypadały) przez to zabieg trwal 4 godziny i byl przeprowadzony w narkozie. Do tego stan dziasel, byl bardzo zly, były one w niektorych miejscach bardzo przerosniete i twarde jak kosc, ich kawalki zostaly pobrane do badan jednak juz nie zdazyli ich zdiagnozowac. Zostawienie jamy ustnej w takim stanie grozilo rozsianiem się bakterii po calym organizmie, a w jej wieku to juz bylo bardzo grozne. Po badaniu krwi dzien po zabiegu okazalo sie, ze watroba, nerki, trzustka sa niewydolne, do tego zebral sie plyn w plucach i otrzewnej a poziom glukozy we krwi byl bliski zeru. Ciezko powiedziec dlaczego stalo sie to co sie stalo, lekarz nie byl w stanie dać mi konkretnej odpowiedzi. W ten sam dzien bezposrednio przed zabiegiem, miala badane serce i dzialalo bez zarzutu. Nie mam pojecia, co poszlo nie tak, moze bylo jeszcze cos co w badaniach nie wyszlo... No niestety, zwłaszcza ze starszym psem, nie przewidzimy wszystkiego... Quote
NikaEla Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 :-( Wczoraj opowiadam uczniom o Maszy... bo jeden z moich chłopców ma terierkę szkocką i dziwił się, że wiem jak wygląda taka rasa... mówił, ze jest mało rasowych szkotów/szkotek Quote
Recommended Posts