terierfanka Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Dziś z mężem wyciągnęliśmy z wrocławskiego schroniska suczkę teriera szkockiego. Niunia w boksie przypominała raczej brudnego mopa niż rasowego psa :shake:, ale po wizycie w salonie piękności zrobiła się z niej przystojna, okrąglutka nieco Szkotka. Suczka ma 10 lat, jest spokojna, może mieszkać z innymi psami czy kotami (chociaż na namolnego Emira potrafi warknąć :)) Ma zaniedbane ząbki, stan zapalny oczek (uraz?) i wykrzywione do środka tylne łapy, które nieco utrudniają jej chodzenie. Te łapy warto prześwietlić, zdiagnozować - może powinna brać coś na stawy. Generalnie dobrze by jej było w parterowym domku z ogródkiem, albo u kogoś, kto by ją na rękach znosił na trawniczek :) Nazwaliśmy ją Fila, ale może się dowiemy jak naprawdę miała kiedyś na imię bo ma tatuaż. Edit: ma na imię Masza Masza w schronisku i tuż po zabraniu: W salonie piękności: Quote
NikaEla Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Jaka elegantka. Czy to znaczy, że Terirfanko masz drugiego tymczasowicza? Quote
terierfanka Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 a w domu, położyłam na legowisku taki dodatkowy miękki "materacyk", a ona się pod niego zakopała :) Quote
Poker Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 śliczna mała, a pod materacykiem bosko " wygląda'. Ciekawe czy właściciel sie odnajdzie. Kto ją strzygł, bo zostałam bez fryzjera dla Dolarka i poszukuję pilnie. Quote
terierfanka Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 Poker napisał(a):śliczna mała, a pod materacykiem bosko " wygląda'. Ciekawe czy właściciel sie odnajdzie. Kto ją strzygł, bo zostałam bez fryzjera dla Dolarka i poszukuję pilnie. strzygli ją bardzo mili groomerzy z salonu groomydog :) Quote
terierfanka Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 Nikaragua napisał(a):jak minęła pierwsza noc??? noc w porządku, gorzej jak towarzystwo się obudzi :) Emir próbuje małą wylizać i zaczepia a ona zaczyna warczeć na niego - w sumie dobrze, się chłopak manier nauczy :) problem jest z załatwianiem potrzeb, bo mała nie łapie po co ją do ogrodu wynoszę i załatwia wszystko w domu :mad: na czas naszego wyjścia z domu, będzie musiała "kiblować" w łazience niestety i jeszcze - wydaje mi się, że ona nie słyszy :shake: Quote
Poker Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 zajrzyj do uszu, może ma smołę. Mieliśmy sunię w DT, którą traktowaliśmy jako bardzo grzeczną, nie bojaźliwą na ulicy ,a okazało się ,że ona nie słyszy z powodu przewlekłego zapalenia i smoły w uszach.Po intensywnym leczeniu odzyskała słuch . Quote
Korenia Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 O jejciu :( szkotka :( jak nie własciciel to moze hodowca bedzie w porzadku i ją weźmie? Quote
bros Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 właściciel się nie odnajdzie - bo pani tej szczoteczki zmarła :( z tego powodu ta sierotka trafiła do schronu - fajowa dziewczyneczka dla starszej spokojnej osoby Quote
Korenia Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 bros napisał(a):właściciel się nie odnajdzie - bo pani tej szczoteczki zmarła :( z tego powodu ta sierotka trafiła do schronu - fajowa dziewczyneczka dla starszej spokojnej osoby Ahaa... a hodowca jest znany? Quote
bros Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 to chyba terierfanka próbuje namierzyć - poczekamy obaczymy , rożnie bywa z tymi "hodowcami" nie ujmując Tym naprawdę z powołania Quote
Korenia Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 bros napisał(a):to chyba terierfanka próbuje namierzyć - poczekamy obaczymy , rożnie bywa z tymi "hodowcami" nie ujmując Tym naprawdę z powołania Wiem, wiem... ile razy w schro były rasowe psiaki i praktycznie zero odezwy ze strony hodowców. Jedyny plus to taki, że szkoty to nie jest taka popularna rasa jak ONki czy dalmaty, a 8 lat temu to w ogóle było ich mało... tak jak beagli - moja przyjaciółka 12 lat temu kupując swoją suczkę była jedną właścicielką beagla u mnie na osiedlum, a teraz co rusz... york, beagle, york, beagle, onek, york itd... Quote
terierfanka Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 Hodowca chyba już się sam namierzył - na terierkowie się Pani odezwała, właśnie piszę do niej maila. Quote
abilab Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Piękna przemiana a sama sunia bardzo urokliwa a z tymi uszyskami moze nieleczone infekcje uszu spowodowaly niedosłuch gluchote a moze zalegajaca wydzielina terifanko czekamy na wiesci od hodowcy Quote
terierfanka Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 trwa ustalanie tożsamości suni... ma tauaż, który wszyscy odczytują jako 70R ale to niemożliwe, bo sunia o tym numerze jest w domku i ma się dobrze... podejrzenia były, że może 73, 78, 79 - też wykluczone. teraz szukamy info o nr 170R, 270R - podobno czasem ta pierwsza cyfra się może zupełnie rozmyć, może w środę się czegoś dowiem Quote
terierfanka Posted March 31, 2011 Author Posted March 31, 2011 Sunia ma na imię Masza i ma 10,5 roku. Bardzo dziękuję hodowcy - pani Małgosi Pudłowskiej za ogromne zaangażowanie i "przekopanie" archiwów. :) Quote
NikaEla Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Mogę jej zrobić allegro, ale poproszę o tekst. Quote
terierfanka Posted March 31, 2011 Author Posted March 31, 2011 Nikaragua napisał(a):Mogę jej zrobić allegro, ale poproszę o tekst. kurczę, gdybym miała tekst to bym jej sama allegro zrobiła. muszę się zmóżdżyć troszkę, może wieczorkiem na coś wpadnę, to jej zrobię Quote
terierfanka Posted March 31, 2011 Author Posted March 31, 2011 Poker napisał(a):A co się stało ,że zmieniliście imię? Pokerku, dowiedzieliśmy się jak ma naprawdę na imię :) Quote
terierfanka Posted March 31, 2011 Author Posted March 31, 2011 Sunia jest słodka, chodzi za mną krok w krok (pewnie dlatego żem jest karmicielka :)) okazało się, że słyszy - pewnie była na początku mocno zszokowana biedulka, teraz tak fajnie te uszka stawia jak coś ją zaciekawi :loveu: nóżki chociaż krzywe troszkę, jednak pozwalają całkiem żwawo dreptać do miski :) ząbki też nie najgorzej - ma trochę kamienia, ale suchą karmę chrupie i kurze łapki obrabia, że hej :) problem stanowi tylko chodzenie po schodach - trzeba znosić królewnę a co słychać u sąsiada? obiadek!!! :sabber: Quote
Recommended Posts