Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Uwaga Olsztyn!!! Ostatnia zbiórka w niedzielę (29.X.) na Starówce przy Wysokiej Bramie o godz. 11,00. Niestety w sobotę wszystkie nasze pełnoletnie "staruszki" pracują lub są daleko od Olsztyna. Zbieramy podpisy do godz. 16,00, a później zapraszam tych co dzielnie dotrwali do końca akcji na lody. Do zobaczenia :lol:

Posted

Tu pelnoletni staruszek:evil_lol:

W sobote mam szkolenie, ale okazalo sie, ze w niedziele jestem w domu, wiec wspomoge akcje. Na lody to my powinnismy zaprosic:cool3:

Bede o 11 kolo wysokiej bramy!

Posted

Hej :smile:
Będę na zbiórce w niedzielę wraz z koleżanką ( nie ma jej n forum).
Mam pytanie....Jak ma mniej więcej wyglądac ta zgoda od rodziców?
Z góry dzięki za odpowiedź, i widzimy się w niedzielę pod fontanną:lol:
Pozdro

• 3 weeks later...
Posted

Melduję, że paczka z naszymi podpisami wysłana została we wtorek i jest już u EMIR, a ja, i nie tylko, mam pierwszą sobotę i niedzielę wolną (od kilku tygodni) i wszystkim wolontariuszom życzę fajnie spędzonego czasu wolnego i pozdrawiam. Oczywiście jeszcze raz bardzo, bardzo dziękuję za tak owocną współpracę :lol:;).

• 1 year later...
Posted

:razz:Czy beda jakies zbiorki w tym roku?? Zaluje ze dopiero teraz sie dowiedzialam o Ozzym, ale chetnie zrobie co w mojej mocy by poprzec petycje zwiazane z tym psem. :-(

Posted

Akcja "OZZY" już jest zakończona. Ale na tym polu jest zawsze dużo do zrobienia. Lokalnie można pomóc w schronisku dla zwierząt jako wolontariusz, można pomóc w Towarzystwie Opieki nad Zwierzętami, czy na Dogo...

Posted

Czy kary za takie przestepstwo zostala powiekszona?? Ta akcja sie udala?? Co sie stalo z morderca Ozzyego? Od ilu lat mozna proacowac w schriniku jako wolontariusz? Nie wiem czy slyszals/es ale rok temu zostal zabity przez turystow maly niedzwiadek, a kare jaka dostali to 500zl do zaplacenia. Chyba prawo wobec zwierzat sie nie zmienilo. :-(

Posted

Z tego co mi wiadomo ustawa nie uległa zmianie, ale projekt zmiany jest przygotowany. Każda taka akcja jest potrzebna, krople drążą skały. Przy okazji akcji zobaczyliśmy też, że potrafimy się zmobilizować i jak wiele osób popiera nasze działania. Akcje tego typu uwrażliwiają też na krzywdę zwierząt szczególnie dzieci i młodzież. Biorąc powyższe pod uwagę akcję uważam, przynajmniej w Olsztynie za udaną.
Osoby niepełnoletnie chcące pracować w ramach wolontariatu w schronisku muszą mieć zgodę rodziców (pisemną). Nie wiem nic o ograniczeniach wiekowych, najlepiej w tej sprawie zadzwonić do schroniska.
O niedźwiadku słyszałam - bestialstwo!!!

Posted

Bardzo mi zalezy na losir zwierzat. Widzialam ze nawet teraz podpisuje sie petycje w necie dla zwiekszenia kar. Na stronie typu epuls jest duza grupa osob w wieku 12-15 ktora dopiero teraz sie dowiedziala o Ozzym i chce cos zrobic. Do jakiej organizacji byly wysylane te petycje i skargi?? One chyba zbytnio nie podzialaly np. ze sprawa niedziwiadka chociarz to nie zwierze domowe. Czy ministrowie wogole znaja te sprawy ze twierzetami?? :sad: