DarkAngels Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 Ja swoje petycje zaczynam zbierać w poniedziałek:) Wcześniej nie moge, a i jutro tez zjawie sie koło 10:) Dozobaczenia. Quote
Pluciarz Posted October 24, 2006 Author Posted October 24, 2006 Uwaga Olsztyn!!! Ostatnia zbiórka w niedzielę (29.X.) na Starówce przy Wysokiej Bramie o godz. 11,00. Niestety w sobotę wszystkie nasze pełnoletnie "staruszki" pracują lub są daleko od Olsztyna. Zbieramy podpisy do godz. 16,00, a później zapraszam tych co dzielnie dotrwali do końca akcji na lody. Do zobaczenia :lol: Quote
Rafal84 Posted October 24, 2006 Posted October 24, 2006 No to ja zglaszam sie :) w sobote raczej nigdzie nie wyjezdzam a tez jestem pelnoletni:D i to nawet baldzo 22 ;) Quote
DarkAngels Posted October 24, 2006 Posted October 24, 2006 Hej. Ja napewno będe. Jak możecie, to wpisujcie sie czy będziecie czy nie:) Robie liste:) Mam nadzieje że nas będzie dużo:) Quote
Pluciarz Posted October 25, 2006 Author Posted October 25, 2006 No to ja w sobotę dolecę do Was, jak tylko dojadę do Olsztyna.:multi: Hę, kierowcą rajdowym to ja raczej nie jestem :shake: Quote
~Marta~ Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 Ja także się zjawię! A o której zbiórka w sobotę?? Quote
patch75 Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 Tu pelnoletni staruszek:evil_lol: W sobote mam szkolenie, ale okazalo sie, ze w niedziele jestem w domu, wiec wspomoge akcje. Na lody to my powinnismy zaprosic:cool3: Bede o 11 kolo wysokiej bramy! Quote
tosia_89 Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 Hej :smile: Będę na zbiórce w niedzielę wraz z koleżanką ( nie ma jej n forum). Mam pytanie....Jak ma mniej więcej wyglądac ta zgoda od rodziców? Z góry dzięki za odpowiedź, i widzimy się w niedzielę pod fontanną:lol: Pozdro Quote
tosia_89 Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 Jeszcze jedno pytanko.... Przy której fontannie się sotykamy?? Tej przy Ratuszu czy na Starówce?:roll: Quote
DarkAngels Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 Spotykamy sie przy tej fontanie przy Bibliotece o godzinie 10:) Quote
Pluciarz Posted November 17, 2006 Author Posted November 17, 2006 Melduję, że paczka z naszymi podpisami wysłana została we wtorek i jest już u EMIR, a ja, i nie tylko, mam pierwszą sobotę i niedzielę wolną (od kilku tygodni) i wszystkim wolontariuszom życzę fajnie spędzonego czasu wolnego i pozdrawiam. Oczywiście jeszcze raz bardzo, bardzo dziękuję za tak owocną współpracę :lol:;). Quote
~Marta~ Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 A ile podpisów zebralismy w Olsztynie?? (tak mniej więcej).. Quote
~Marta~ Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 WOW!!!! Super wynik!!!! Bardzo sie ciesze, że też mogłam pomóc:) Quote
Aga_Mazury Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 jestem dumna z Olsztynaaaaaaaaaaa........:)))))))))) Quote
DarkAngels Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 Super że aż tyle podpisików zebraliśmy :) Quote
Husky_Nek Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 :razz:Czy beda jakies zbiorki w tym roku?? Zaluje ze dopiero teraz sie dowiedzialam o Ozzym, ale chetnie zrobie co w mojej mocy by poprzec petycje zwiazane z tym psem. :-( Quote
Pluciarz Posted August 25, 2008 Author Posted August 25, 2008 Akcja "OZZY" już jest zakończona. Ale na tym polu jest zawsze dużo do zrobienia. Lokalnie można pomóc w schronisku dla zwierząt jako wolontariusz, można pomóc w Towarzystwie Opieki nad Zwierzętami, czy na Dogo... Quote
Husky_Nek Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Czy kary za takie przestepstwo zostala powiekszona?? Ta akcja sie udala?? Co sie stalo z morderca Ozzyego? Od ilu lat mozna proacowac w schriniku jako wolontariusz? Nie wiem czy slyszals/es ale rok temu zostal zabity przez turystow maly niedzwiadek, a kare jaka dostali to 500zl do zaplacenia. Chyba prawo wobec zwierzat sie nie zmienilo. :-( Quote
Pluciarz Posted August 26, 2008 Author Posted August 26, 2008 Z tego co mi wiadomo ustawa nie uległa zmianie, ale projekt zmiany jest przygotowany. Każda taka akcja jest potrzebna, krople drążą skały. Przy okazji akcji zobaczyliśmy też, że potrafimy się zmobilizować i jak wiele osób popiera nasze działania. Akcje tego typu uwrażliwiają też na krzywdę zwierząt szczególnie dzieci i młodzież. Biorąc powyższe pod uwagę akcję uważam, przynajmniej w Olsztynie za udaną. Osoby niepełnoletnie chcące pracować w ramach wolontariatu w schronisku muszą mieć zgodę rodziców (pisemną). Nie wiem nic o ograniczeniach wiekowych, najlepiej w tej sprawie zadzwonić do schroniska. O niedźwiadku słyszałam - bestialstwo!!! Quote
Husky_Nek Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Bardzo mi zalezy na losir zwierzat. Widzialam ze nawet teraz podpisuje sie petycje w necie dla zwiekszenia kar. Na stronie typu epuls jest duza grupa osob w wieku 12-15 ktora dopiero teraz sie dowiedziala o Ozzym i chce cos zrobic. Do jakiej organizacji byly wysylane te petycje i skargi?? One chyba zbytnio nie podzialaly np. ze sprawa niedziwiadka chociarz to nie zwierze domowe. Czy ministrowie wogole znaja te sprawy ze twierzetami?? :sad: Quote
Recommended Posts