Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szanowni Forumowicze i Forumowicze

Bardzo serdecznie wszystkim dziękuję za wszelkie rady i pomoc w poszukiwaniu maleństwa szczególnie w kolejności alfabetycznej : Hebulce,Misiaczkowi, Oli i Paco, Viris i wszystkim wszystkim
Wybór padł na hodowle Beżowe Brzdące - jutro lub w ptk przyjeżdża nowy lokator Bartus (grubasek okraglutki)
W zamian za waszą nieocenioną pomoc może uda mi się umieścic pare zdjęć maluchów, które juz nie są takie małe.
W miocie były 3 maluchy zostala juz tylko Bella (cudowna), a pozostale dwie Bestyjki Basha i Bartuś trafiły do 2 domów we Wroclawiu

Posted

Bardzo wam dziękuję :loveu:
Bartuś to imię, które nadała Kinia córeczka Moniki Wysockiej. Zastanawialismy się z Przemkiem (mój monsz :diabloti: ) czy zmienic mie i na jakie 3 dni to trwalo bezskutecznie. Wkoncu dodaliśmy Grubciowi jeszcze nazwisko więc wszystko brzmi tak:
Bartuś Wyrwidąb Beżowe Brzdące
ajeśli pojedziemy na jakąkolwiek wystawe zagraniczna to nas wyklną bo nie beda potrafili tego wymówić (polska język piękna język) hie hie

Posted

Bartuś rzeczywiście słodziutki dzidziuś :iloveyou:.

Na tej fotce widzę,że ma krawacik taki jak moja Misiulka lub podobny :loveu:.Wogóle bardzo mi ją przypomina z czasów szczenięcych :)

A na tej fotce widzę,że Gosia ma taki sam pierscionek jak ja :).Tylko ja nie noszę,bo nie lubię :lol:.

Posted

Bartuś juz się w pełni zadomowil u nas.
Całe mieszkanie jest Jego. Ma juz swoja ulubiona zabawkę - krowę z którą biega po domu , nie oprze się ani kapciom ani moim butom wizytowym. Dzis zobczył że pancia spódnice założyla więc tez jej nie odpuścił
Wczoraj byl szczepiony, przyjechala Wet i zabadała grubcia: czort niemal zdrowy ale mamy klopot z robakami a uszy daliśmy do badania bo swędzialy.

ze spaniem w nocy bywa różnie - dziś spal prawie całą noc oczywiście z państwem :diabloti: bo sam to płacze

Posted

Nie wierzę, aby nie byl odrobaczony w hodowli, a ponadto nidy niw szczepia sie zarobaczonego psa, bo wtedy szczepionka nie dziala. Cos chyba pokręcilaś. Przed każdym szczepieniem trzeba psa porządnie odrobaczyć i każdy weterynarz doskonale o tym wie

Posted

Bartuś już był odrobaczony (27 - 28 sierpnia) i po raz pierwszy zaszczepiony (09 września) . A robale jak każdy wie zdarzają się w najlepszej rodzinie ...
Więc o pomyłce nie może być mowy.
Nasza Wet zaaplikowała mu juz kolejną szczepionkę i medykamenty (25 września) na robaki. Dziś robaków juz nie ma a Bartuś szaleje radośnie.
Poza tym Monika bardzo bardzo o nie dbała i maluchy były superowo zadbane.
Cóż taka przypadłość maluszków :)

Posted

Bartuś...sliczne imie:) Kiedys nie bylam zwolenniczką nadawania psom ludzkich imion:) Teraz mi sie wydaje ze niektórym to bardzo pasuje:) Moja znajoma ma propozycje aby swoją bulwe nazwac Jadźka:))))

Posted

A' propos imion mojej koleżanki kot nazywa sie Ryśka, moja mama miala kota Józka szubrawca i łotra

A wracając do mojego małego skarbu: Bartuś rośnie i chuligani - gdy odwiedzilismy z Przemkiem hodowle Bartus wydawał się być pieskiem bardzo spokojnym, który interesuje sie tylko spaniem i jedzeniem. Nawet gdy nas po raz pierwszy zobaczył wyglądało to w ten sposób, że łynął na nas swoimi slepkami, odwrócil się zadkiem i poszedł zalatwiać swoje sprawy.
Teraz mając 9 tygodni szaleje, buszuje, biega, obszczekuje, gryzie, bawi się :diabloti: . Jest bardzo pogodny i wesoły.Uwielbia spać na naszych kolanach.:loveu: A poza tym to pochwale się że razem z Panią zrobił pyszne pierogi, (tak długo jak je robilam w kuchni leżał na moich stopach i co chwile kontrolnie sprawdzal co się dzieje) których niestety nie dane bylo mu skosztować ;) .

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...