Beatkaa Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 [quote name='sylwija']to już jutro - trzymam kciuki :)[/QUOTE] jutro wielki dzień!! :) Quote
dominikabankert Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 dzis onka Szila znalazla domek wierze ze Zibuś tez niedlugo zmieni adres zamieszkania:)[quote name='Beatkaa']jutro wielki dzień!! :)[/QUOTE] Quote
Martika&Aischa Posted October 8, 2011 Author Posted October 8, 2011 [quote name='toyota']Dopiero na 17 jestem umówiona.[/QUOTE] Aż mnie ściska z nerwów ...czekamy Asiu czekamy na wiadomości :) i wierzę że będą naprawdę dobre :) Quote
Beatkaa Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 Pewnie wizyta jeszcze trwa :) Czekam z nieciepliwością... Quote
Martika&Aischa Posted October 8, 2011 Author Posted October 8, 2011 Asiu przybywaj i opowiadaj .......:razz: Quote
Beatkaa Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 [quote name='toyota']W skali od 1 do 6 domek na czwórkę.[/QUOTE] A co Kasia na to? Jakie minusy są tego domku? Quote
gorki330 Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 Ja nic nie wiem jak wypadła wizyta i też czekam na relacje. Quote
toyota Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 [quote name='gorki330']Ja nic nie wiem jak wypadła wizyta i też czekam na relacje.[/QUOTE] Próbowałam się skontaktować z Martiką@Aischą, ale nie odbiera. Podaj mi proszę swój telefon, to powiem Ci o co chodzi, bo dopiero wróciłam i nie mam siły pisać elaboratu ;). Oceny jak w szkole : 1, 2 - nie ma po co tłumaczyć, takim ludziom najlepiej byłoby odbierać psy 3- ludzie myślą stereotypowo, pies dostaje na obiad resztki z obiadu, ale jest jako tako zadbany, mały pies mieszka w domu z ludźmi lub większy w solidnej budzie na podwórku, o sterylce raczej nie słyszeli i uświadamiani robią wielkie oczy 4- pies jest tylko psem, ludzie nie mają specjalnego doświadczenia, ale sprawiają pozytywne wrażenie i mają chęci i warunki by dobrze zaopiekować się psem 5- pies jest członkiem rodziny, ludzie psa mieli i dożył u nich starości, widać, że bardzo go kochali i mają pamiątki po nim, dbają o niego jak o każdego członka rodziny albo bardziej niż o siebie samego ;) 6- to wszystko co w punkcie 5 i dodatkowo jeszcze wybierają najgorszą bidę (staruszka, trójłapka lub brzydala), bo mają potrzebę pomocy skrzywdzonym stworzeniom i takim, których nikt nie chce Tak jak pisałam ocena 4, ale nie wiem czy ich chęci przerodzą się w konkrety, bo nie mogą się niczym pochwalić jeśli chodzi o doświadczenie z psami. Quote
Martika&Aischa Posted October 8, 2011 Author Posted October 8, 2011 [quote name='toyota']Próbowałam się skontaktować z Martiką@Aischą, ale nie odbiera. Podaj mi proszę swój telefon, to powiem Ci o co chodzi, bo dopiero wróciłam i nie mam siły pisać elaboratu ;). Oceny jak w szkole : 1, 2 - nie ma po co tłumaczyć, takim ludziom najlepiej byłoby odbierać psy 3- ludzie myślą stereotypowo, pies dostaje na obiad resztki z obiadu, ale jest jako tako zadbany, mały pies mieszka w domu z ludźmi lub większy w solidnej budzie na podwórku, o sterylce raczej nie słyszeli i uświadamiani robią wielkie oczy 4- pies jest tylko psem, ludzie nie mają specjalnego doświadczenia, ale sprawiają pozytywne wrażenie i mają chęci i warunki by dobrze zaopiekować się psem 5- pies jest członkiem rodziny, ludzie psa mieli i dożył u nich starości, widać, że bardzo go kochali i mają pamiątki po nim, dbają o niego jak o każdego członka rodziny albo bardziej niż o siebie samego ;) 6- to wszystko co w punkcie 5 i dodatkowo jeszcze wybierają najgorszą bidę (staruszka, trójłapka lub brzydala), bo mają potrzebę pomocy skrzywdzonym stworzeniom i takim, których nikt nie chce Tak jak pisałam ocena 4, ale nie wiem czy ich chęci przerodzą się w konkrety, bo nie mogą się niczym pochwalić jeśli chodzi o doświadczenie z psami.[/QUOTE] Zostawiłam telefon w aucie:shake::shake::shake: Asiu czy dodzwoniłaś się do gorki ??? Quote
Beatkaa Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 Ciekawa skala..muszę sobie zapamiętać ;) Jestem ciekawa co na to Kasia..bo to w sumie ona zna Zibi najlepiej i wie co dla niej dobre. Quote
toyota Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 Spędziłam tam dużo czasu, ale niestety z Panią i Panem miałam okazję widzieć się niecałe 10 min. Rozmawiałam więc z mamą Pani. Motorem napędowym adopcji jest 10 -letni syn. Państwo mieli 10 lat temu bokserkę, którą oddali teściom (rodzicom Pana) z tego powodu, że Pani była w ciąży i musiała leżeć w szpitalu. Gdzie był Pan i dlaczego nie mógł się zająć Sonią- tego nie wiem :p. Ogrodzenie z przodu jest bardzo słabe, bardzo niska drewniana brama. Pies miałby przebywać w domu, ale spać w przedsionku. Wszystko w domu jest świeżo wykończone, na podwórku klepisko, nie bardzo sobie wyobrażam, że ubłocona Gwiazda będzie wchodziła do środka, szczególnie, że na razie wszyscy mieszkają w części domu należącej do Pani Starszej. Pani starsza również oddała psa dawno temu- ON-ka z tego powodu, że męczył się w bloku i dusił 6- letnią wówczas córkę. Nie mogę się przyczepić do niczego specjalnie, ale członkiem rodziny to tam pies raczej nie będzie. Syn jest spokojny i pies też ma być spokojny, dlatego wybór padł na Gwiazdę. 3 - letni pies nie niszczy. Poza tym syn chciał ON-ka. Quote
gorki330 Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 Rozmawiałam z Toyotą , mam mieszane uczucia , zobaczymy jutro ,jak będą wątpliwości to jej nie oddam , jak pisałam wcześniej szukam domu wyjątkowego a nie pierwszego który sie trafi . Quote
Beatkaa Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 Hmm..no z opisu jakoś też mam mieszane uczucia..Kasiu - wiesz najlepiej.Czekamy w takim razie na decyzję. Quote
Martika&Aischa Posted October 9, 2011 Author Posted October 9, 2011 No cóż myślę że musimy szukać dalej ....również czekam na decyzję Kasiu bo Ty najlepiej znasz naszą Zibi. W piątek miała być jeszcze wizyta przeprowadzona przez Ilon ....spróbuję się z nią skontaktować i dowiedzieć się o wynik. Quote
Martika&Aischa Posted October 9, 2011 Author Posted October 9, 2011 [quote name='Martika@Aischa']Do piątku wizyta się odbędzie. Podałam namiary Ilon :) Mam do niej pełne zaufanie. Poczekajmy na wynik tej wizyty.[/QUOTE] Wizyta w Toruniu odbędzie się dziś. Quote
toyota Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Może trochę o plusach. Jak zauważyłyście Pani jest bardzo miła, dopytuje czym psa karmić, ile razy dziennie. Pan zrobił już kawałek wysokiego ogrodzenia od domu do płotu, który się sypie, tak żeby pies był tylko przed domem, bo robienie całego ogrodzenia jest w odległych planach. Może gdybym miała okazję porozmawiać z tymi ludźmi dłużej niż 10 min. to moje wrażenia byłyby inne. Chociaż skoro Pani uważała, że obojętnie z kim z rodziny porozmawiam, to znaczy chyba, że wszyscy mają takie same podejście. Quote
dominikabankert Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 kurcze toyota ciezka sprawa ale skoro oddali juz psy bo cos tam cos tam to osobiscie bym sie bala.......... Quote
toyota Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 On- ka to oddała Pani starsza, więc to się jakby nie liczy, bo adoptują młodzi. Młodzi oddali boksera, ale rodzicom Pana, więc można powiedzieć, że został w rodzinie. Dlatego ocena domu dobra. Warunki dla psa tam są, bardzo blisko jest jezioro, lasy, finansowo bardzo o'k. Gdyby ludzie byli bardziej prozwierzęcy, to pies miałby tam raj. Jednak naprawdę nic więcej o nich powiedzieć nie mogę, bo poświęcili mi 10 minut. Pan powiedział, że cyt. " niektórzy muszą pracować". Kurczę , ja jechałam do nich 40 km dosyć kiepską drogą przez lasy, więc długo. Zarwałam cały sobotni wieczór. Byliśmy oczywiście umówieni, Pani uprzedziła co prawda, że może mieć wezwanie z pracy, ale miał być mąż. Jak się synowi pies znudzi, to też powiedzą, że " niektórzy muszą pracować" i pies będzie zostawiony samopas na podwórku ? Owszem to nie tragedia, ale dla Gwiazdy miał być super dom, czyli na 5, a taki w moim odczuciu nie będzie. Ja nie mogę wykluczyć, że oni mogą się w Gwiazdce zakochać i dbać o nią tak jak my o psy, ale nie mogę też wykluczyć, że będzie tylko zadbanym psem podwórkowym. Dowiedziałam się też od Pani starszej, że byli całą rodziną w schronisku w Starogardzie. Pani bardzo się litowała nad biednym losem tych psów, powiedziała, że popłynęła jej łza w schronisku, ale niestety żaden pies nie spełnił ich oczekiwań. Czego wobec tego spodziewają się po Zibi ? Że będzie zupełnie bezproblemowym psem, wyszkolonym i mądrym jak na filmach ? Quote
Recommended Posts