Beatkaa Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 [quote name='xadax']Klaudia mnie prosiła abym wstawiła rachunek za sterylizacje, więc wstawiam :p tO jest chyba jakiś żart??!!!!!!!:angryy: Hmm usługa weterynaryjna czyli sterylizacja i zero wyszczególnienia:crazyeye: Po prostu kwit?! Wybaczcie kochani ale ja po prostu nie rozumiem tego :shake:Aaa i co z tym dofinansowaniem?Czyli ile mam przelać 260-150 czyli 110? Czy jak??? Quote
Beatkaa Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 vena&vivi napisał(a):Za wizytę dużo nie wyjdzie pewnie ze 20zł ode mnie weźmie albo nic. Ewentualnie koszt "leków" jeśli coś zaleci ale to już wyjdzie na wizycie. Jak się zdecydujecie dajcie znać to umówie wizytę bo do niego są zapisy i czeka się 1m-cm do 2mc ale ją wcisnę szybciej jakoś. Spróbuje w tym tygodniu tylko musicie powiedziec czy chcecie. Myślę,że okazja super.Poczekajmy jeszcze co Martika na to,ale ja jestem za :) Quote
Celebrinfea Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Co prawda nie Martika ale ja też jestem za ;) Quote
Martika&Aischa Posted May 22, 2011 Author Posted May 22, 2011 Dziewczyny kochane pozwoliłam sobie ten pomysł skonsultować ze specjalistą od owczarków niemieckich. Zupełnie mi to odradzono. Pomyślmy .......Przecież nikt nie da nam 100% gwarancji postawionej diagnozy. I tak będziemy musiały to potwierdzić prześwietleniem i dokładnym opisem aby być pewnym. W tej chwili Gwiazda jeszcze nie doszła do siebie po sterylizacji. Nie ma sensu znowu ją stresować i wieźć kawał drogi w tym upale. Po prostu szkoda psiaka. Powinnyśmy spokojnie poczekać 6 miesięcy i wówczas przewieźć ją do specjalisty na prześwietlenie stawów do Torunia ...tak jak proponuje cioteczka. Lekarz sprawdzony, zaufany, polecony. Ale nie teraz dziewczyny. Dajmy jej odetchnąć po sterylizacji i zróbmy porządne prześwietlenie. A w tej chwili musimy o nią zadbać .....odpowiednia karma, tabletki, ograniczenie ruchu. Quote
LadyS Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Oby tylko za sześć miesięcy nie było za późno na działanie. Quote
Martika&Aischa Posted May 22, 2011 Author Posted May 22, 2011 ladySwallow napisał(a):Oby tylko za sześć miesięcy nie było za późno na działanie. Czy podanie diagnozy na oko będzie dla nas gwarancją w jakim stanie są w tej chwili stawy Gwiazdy ??? I tak prześwietlenie trzeba będzie wykonać aby ewentualnie potwierdzić wcześniejszą diagnozę. Ewentualnie możemy pokazać ją u specjalisty ale z pewnością nie zastąpi to prześwietlenia. Quote
LadyS Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Martika@Aischa napisał(a):Czy podanie diagnozy na oko będzie dla nas gwarancją w jakim stanie są w tej chwili stawy Gwiazdy ??? I tak prześwietlenie trzeba będzie wykonać aby ewentualnie potwierdzić wcześniejszą diagnozę. Ewentualnie możemy pokazać ją u specjalisty ale z pewnością nie zastąpi to prześwietlenia. Tak, ale skoro facet ma doświadczenie, to jednak przewyższa swoimi umiejętnosciami diagnostycznymi wetkę, która tego doswiadczenia czy specjalizacji w tym kierunku nie ma - stąd warto zasięgnąć jego opinii. Argument o wiezieniu psa w upale jest śmieszny, bo istnieje jeszcze klimatyzacja itd. Swoją drogą, kiedy bedzie można liczyć na jakieś zdjęcia z DT? Strasznie mało tutaj bazyliszek, nie pisze, co u psa, jak jego zachowanie, do jakiego domu może iść - przecież ten pies ma znaleźć DS, nie tak? Quote
Martika&Aischa Posted May 22, 2011 Author Posted May 22, 2011 ladySwallow napisał(a):Tak, ale skoro facet ma doświadczenie, to jednak przewyższa swoimi umiejętnosciami diagnostycznymi wetkę, która tego doswiadczenia czy specjalizacji w tym kierunku nie ma - stąd warto zasięgnąć jego opinii. Argument o wiezieniu psa w upale jest śmieszny, bo istnieje jeszcze klimatyzacja itd. Swoją drogą, kiedy bedzie można liczyć na jakieś zdjęcia z DT? Strasznie mało tutaj bazyliszek, nie pisze, co u psa, jak jego zachowanie, do jakiego domu może iść - przecież ten pies ma znaleźć DS, nie tak? Dlatego jeszcze raz pytam .....co nam da diagnoza na oko ???? Podejrzenie ???? Czy weterynarz da nam gwarancje że jego diagnoza jest trafna ??? Przecież Gwiazda jest chwile po sterylizacji....co na pewno było dla niej strasznym stresem. Teraz jak ją zawieziemy zafundujemy jej tylko i wyłącznie dodatkowy stres. Wiesz ja znam specjalistów też doskonałych i polecanych którzy na podstawie zdjęcia potrafili stwierdzić u psiaka raka kości ......a ostatecznie po konsultacji z innym specjalistą okazało się że psiak ma stan zapalny kości. A my chcemy na podstawie domysłów mieć postawioną trafną diagnozę? Będziemy leczyły Gwiazdę na podstawie domysłów i podejrzeń ? Ja jestem za tym żeby dać jej złapać oddech i wtedy wykonać zdjęcie. A co do upałów ....mój psiak osobiście bardzo źle je znosi choć jest zdrowym psiakiem. Quote
Martika&Aischa Posted May 22, 2011 Author Posted May 22, 2011 Czekamy na relacje z wizyty z "przyszłego" domciu dla Stellci .....Trzymajmy kciuki żeby nasza Stelusia trafiła do kochających ludzi :):) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 A ja mam tylko pytanie- dlaczego trzeba czekać aż 6 miesięcy ??????? Quote
Martika&Aischa Posted May 22, 2011 Author Posted May 22, 2011 Ania+Milva i Ulver napisał(a):A ja mam tylko pytanie- dlaczego trzeba czekać aż 6 miesięcy ??????? Bo aby zrobić prześwietlenie stawów najlepiej było by to wykonać pod narkozą. A Gwiazda tyle co była usypiana do sterylizacji. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 No wiem , ale dlaczego od narkozy do narkozy aż taka przerwa? Czy Gwiazda miała jakieś problemy z wybudzaniem bądź samą narkozą? A co gdyby potrzebna była nagle jakaś operacja u niej...tez by trzeba było czekać? Nie chodzi mi o to aby teraz od razu robić prześwietlenie, ale czy gdyby zrobić je za miesiąc - dwa, to tak bardzo by to jej zaszkodziło? Może by skonsultować to z wetem Veni & vini np...bo wybaczcie, ale decyzje wetki , która teraz leczy Gwiazdę nie są jak dla mnie godne zaufania. Quote
Martika&Aischa Posted May 22, 2011 Author Posted May 22, 2011 Ania+Milva i Ulver napisał(a):No wiem , ale dlaczego od narkozy do narkozy aż taka przerwa? Czy Gwiazda miała jakieś problemy z wybudzaniem bądź samą narkozą? A co gdyby potrzebna była nagle jakaś operacja u niej...tez by trzeba było czekać? Nie chodzi mi o to aby teraz od razu robić prześwietlenie, ale czy gdyby zrobić je za miesiąc - dwa, to tak bardzo by to jej zaszkodziło? Może by skonsultować to z wetem Veni & vini np...bo wybaczcie, ale decyzje wetki , która teraz leczy Gwiazdę nie są jak dla mnie godne zaufania. Wiem że najlepiej było by odczekać między kolejnymi narkozami .......zawsze istnieje ryzyko że psiak się nie wybudzi. Nawet młode, zdrowe psiaki potrafią nie przeżyć jednej narkozy. Więc dobrze by było odczekać jednak dłuższą chwilę aby organizm Gwiazdy się zregenerował. Quote
LadyS Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Ania+Milva i Ulver napisał(a):No wiem , ale dlaczego od narkozy do narkozy aż taka przerwa? Czy Gwiazda miała jakieś problemy z wybudzaniem bądź samą narkozą? A co gdyby potrzebna była nagle jakaś operacja u niej...tez by trzeba było czekać? Nie chodzi mi o to aby teraz od razu robić prześwietlenie, ale czy gdyby zrobić je za miesiąc - dwa, to tak bardzo by to jej zaszkodziło? Może by skonsultować to z wetem Veni & vini np...bo wybaczcie, ale decyzje wetki , która teraz leczy Gwiazdę nie są jak dla mnie godne zaufania. Wg mojego weta, do którego mam pełne zaufanie, jeśli nie ma takiej potrzeby, to najlepiej odczekać między narkozami ok. 6 miesięcy - jeśli jest potrzeba, to w ogóle mowa o innej sytuacji ;) Natomiast zgadzam się z tym, ze opinie i decyzje obecnej wetki są średnie, wiec przydałoby się konsultacje zrobić. Quote
wojtuś Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 [quote name='Beatkaa']tO jest chyba jakiś żart??!!!!!!!:angryy: Hmm usługa weterynaryjna czyli sterylizacja i zero wyszczególnienia:crazyeye: Po prostu kwit?! Wybaczcie kochani ale ja po prostu nie rozumiem tego :shake:Aaa i co z tym dofinansowaniem?Czyli ile mam przelać 260-150 czyli 110? Czy jak??? Beatko Kochana taki Rachunek może być, na "mojej" fakturze VAT też jest podobnie, bez wyszczególnienia, choć Pupil oprócz kastracji miał jednocześnie zabieg usunięcia jąderka przy nerce (wnętrostwo) Quote
wojtuś Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 [quote name='Beatkaa']tO jest chyba jakiś żart??!!!!!!!:angryy: Hmm usługa weterynaryjna czyli sterylizacja i zero wyszczególnienia:crazyeye: Po prostu kwit?! Wybaczcie kochani ale ja po prostu nie rozumiem tego :shake:Aaa i co z tym dofinansowaniem?Czyli ile mam przelać 260-150 czyli 110? Czy jak??? Beatko Kochana:loveu: I jeszcze dalej: Sterylizacja kosztowała 260 zł - Klaudia ma dofinansowanie dla Gwiazdy 150 zł Można na ten sam Rachunek: 1. Przelać różnicę czyli 110 zł od nas do Wetki 2. Klaudia też przedstawi oryginał tego Rachunku i zostanie przelane do Wetki "od niej" dofinansowanie 150 zł Quote
Martika&Aischa Posted May 22, 2011 Author Posted May 22, 2011 [quote name='wojtuś']Beatko Kochana:loveu: I jeszcze dalej: Sterylizacja kosztowała 260 zł - Klaudia ma dofinansowanie dla Gwiazdy 150 zł Można na ten sam Rachunek: 1. Przelać różnicę czyli 110 zł od nas do Wetki 2. Klaudia też przedstawi oryginał tego Rachunku i zostanie przelane do Wetki "od niej" dofinansowanie 150 zł Wojtuś dla nasz jest rachunek w kwocie 260 zł .....to koszt pół sterylizacji .....kołnierz......morfologia! Drugi rachunek został wystawiony na 150 zł Razem 410 zł - niestety :( Quote
LadyS Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Martika@Aischa napisał(a):Wojtuś dla nasz jest rachunek w kwocie 260 zł .....to koszt pół sterylizacji .....kołnierz......morfologia! Drugi rachunek został wystawiony na 150 zł Razem 410 zł - niestety :( Nic nie rozumiem - czyli sterylizacja kosztowała ile w sumie? 300 zł? a 110 to kołnierz i morfologia? Ten kołnierz to ze złota, że taka cena? Quote
Martika&Aischa Posted May 22, 2011 Author Posted May 22, 2011 ladySwallow napisał(a):Nic nie rozumiem - czyli sterylizacja kosztowała ile w sumie? 300 zł? a 110 to kołnierz i morfologia? Ten kołnierz to ze złota, że taka cena? Z tego tak wynika! 300 zł sterylizacja my płacimy pół czyli 150zł + 110 zł kołnierz i morfologia. Quote
LadyS Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Martika@Aischa napisał(a):Z tego tak wynika! 300 zł sterylizacja my płacimy pół czyli 150zł + 110 zł kołnierz i morfologia. To ta morfologia to była jakaś zaawansowana, z nietypowymi badaniami? Macie gdzieś wyniki? Nie wiem, u nas w Lublinie niby drogo, a morfologia to 20 zł... Quote
vena&vivi Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 300zł to ja nie płaciłam za dożycę ważącą 70kg, a w cenie miałam oczywiście kubraczek xxxl, leki do podawania po oraz wszystkie wizyty kontrolne. Miała też wycinaneego guza przy sterylizacji. WIzyty nie umawiam skoro jeszcze nie trzeba. Quote
Martika&Aischa Posted May 22, 2011 Author Posted May 22, 2011 ladySwallow napisał(a):To ta morfologia to była jakaś zaawansowana, z nietypowymi badaniami? Macie gdzieś wyniki? Nie wiem, u nas w Lublinie niby drogo, a morfologia to 20 zł... Ja również za morfologię u siebie w klinice weterynaryjnej płacę 20 zł. Ubranko po sterylizacji dostałam za darmo. Wyniki morfologii miała wkleić Klaudia. Quote
Beatkaa Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Dobrze,dziewczyny zgodzę się z Martiką odnośnie decyzji w sprawie konsultacji z wetem.Ale na pewno jeśli tylko będzie już czas robić prześwietlenie to myślę,że trzeba wtedy skonsultować się z kimś kto się na tym zna i tam zrobić prześwietlenie. Gdyby kontakt z Klaudią był 'normalny' to na pewno wszystko wyglądałoby inaczej.Nie wiadomo kiedy bedzie miała internet i kiedy otrzymamy np.zdjecia Gwiazdki o ktore już wczesniej prosiłam.Przepraszam,ale po tym co widziałam na wątku,co widzę i jak się zapowiada dalsza współpraca to ręce mi opadają.Miło by było dostać także wyniki z morfologi Gwiazdki,która kosztowała wyjątkowo drogo.:roll: Quote
Beatkaa Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 wojtuś napisał(a):Beatko Kochana taki Rachunek może być, na "mojej" fakturze VAT też jest podobnie, bez wyszczególnienia, choć Pupil oprócz kastracji miał jednocześnie zabieg usunięcia jąderka przy nerce (wnętrostwo) No tak Wojtusiu,ale Twoja wygląda całkiem inaczej,a ta od Pani Marty to jak taki świstek papieru...:( Quote
wojtuś Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Beatkaa napisał(a):No tak Wojtusiu,ale Twoja wygląda całkiem inaczej,a ta od Pani Marty to jak taki świstek papieru...:( Moja Beatko jest na wydruku z kompa na białej kartce A4, a to pewnie Rachunek z gotowego bloczku, taki samokopiujący i myślę, że to zdjęcie z komórki - a mnie udało się zrobić skan Faktury, pewnie dlatego tak "porządnie" wygląda. Do tych kosztów 200 zł doszło jeszcze ekstra 30 zł za kołnierz - u nas tyle kosztuje, czy to kołnierz czy ubranko posterylkowe. Kochani a 300 zł za sterylkę, no cóż .... to cena komercyjna, szkoda że Pani Wet nie ma cennika dla bezdomniaków, wtedy za sterylkę byłoby 200 zł- tak jak u naszych niektórych Wetów, którzy ulgowo liczą takie Psiaki. Quote
Recommended Posts