elinka Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 czasami zdarzały się małe problemy z azymutem en face dziewczyno, nie kładź się na ziemię bo dostaniesz wilka no, tak już lepiej! Quote
elinka Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Gwiazdeczka, jako że ONka, na zdjęciach wygląda na masywnego psa. Jednak na żywo ukazuje się zupełnie inny obraz. Sunia ma zapadnięte boki, można policzyć jej wszystkie żebra, kręgi sterczą jak kołki. Zupełnie nie rozumiem dlaczego zdecydowałyście, że sunia ma być teraz na diecie light? Gwiazdeczce nadwaga w tej chwili na pewno nie zagraża. Wręcz przeciwnie, odniosłam wrażenie, że sunia ma wyraźną niedowagę i że trzeba ją niezwłocznie dożywić. Nie wiem, czy przez to długotrwałe niedożywienie sunia nie jest przypadkiem osłabiona? Być może to właśnie przez to osłabienie dziewczyna ma te motoryczne kłopoty??? Na szczęście Bazyliszek mówiła, że jej mama oprócz suchej karmy gotuje dla suni obiadki. Wet ocenił Gwiazdkę na 6kg niedowagi. I na koniec dwa filmowe prezenciki :lol: [video=youtube;LVupPrQZDD8]http://www.youtube.com/watch?v=LVupPrQZDD8[/video] [video=youtube;YXR_RIgJvV4]http://www.youtube.com/watch?v=YXR_RIgJvV4[/video] Quote
Beatkaa Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Elinka tutaj post z 1.04 [quote name='furciaczek'] Napewno trzeba dziewczynke odchudzic ze wzgledu na slabe stawy, bede jej dorzucac suplementy na stawy rowniez. Z relacji wiem ze dziewczyna ma silny charakter i napewno bedzie szukac doswiadczonego przewodnika. Wiecej info o charakterze i zachowaniu za pare dni jak sie troche poznamy.[/QUOTE] Sugerowałyśmy się tym,że u fur Gwiazdka wyglądała całkiem dobrze,naprawdę dobrze ! To dziwne,że po miesiącu nastąpił taki spadek wagi.:roll:Po drugie kochana Elinko karma,którą Gwiazdka przyjmuje jest naprawdę odpowiednia,bo [quote name='ilon_n'] ta karma ma dobre a nawet bardzo dobre składniki ochronne na stawy + witaminy + obniżona wartość tłuszczu i białka, bo to karma dla szczeniąt ras dużych, więc ma wypasiony skład i jednocześnie niską wartość kaloryczną.[/QUOTE] Myślę,że jeśli mama Bazyliszka gotuje jedzenie to dobrze,sucha karma ma tylko uzupełniać ten jadłospis. Ślicznie dziękujemy za zdjęcia i filmiki,są cudowne:loveu: Quote
elinka Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Sygnalizuję problem. Gdyby to była moja sunia to chwilowo jednak zrezygnowałabym z tej obniżonej wartości tłuszczu i białka na rzecz bardziej kalorycznej karmy. Quote
Beatkaa Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='elinka']Sygnalizuję problem. Gdyby to była moja sunia to chwilowo jednak zrezygnowałabym z tej obniżonej wartości tłuszczu i białka na rzecz bardziej kalorycznej karmy.[/QUOTE] Dziękuję Elinko ! To bardzo cenna uwaga,ale karma już została zamówiona,dziwię się,że wet nie polecił żadnej karmy dla Gwiazdki aby przytyła tylko Ariona na problemy ze stawami,który wcale nie pomógłby Gwiazdce przytyć. Proponuję gotować Gwiazdce makaraon z miesęm i z warzywami,głównie marchewką.Z drugiej strony radzę nie przesadzać,ponieważ Gwiazdka po mimo wszystko nie wygląda na zaniedbanego psa i żeby później ta niedowaga nie zmieniła się w nadwagę! ! Wydaje mi się,że nie potrzeba zmieniać karmy a tymczasowo(np.przez 1,5 -2 tyg) można jej podawać więcej gotowego niż zwykle,tylko kontrolować wagę psa ciągle u weta. Klaudio napisz konkretnie co dostaje Gwiazdka do jedzenia?No i czekamy na inforamcje od weta z kosztami sterylizacji.Aaa i proszę dopytaj się weta o stopień dysplazji u Gwiazdki. Quote
Beatkaa Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Kasiu napisz co tam u naszej kochanej Stellci :):) Quote
Beatkaa Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Poprosiłam cioteczkę fochu o zrobienie banerka dla naszych suń,mam nadzieję,że będzie taka dobra i pomoże nam :) Quote
Bazyliszek Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Gwiazdeczka dostaje karmę oraz gotowane mięso z makaronem warzywami jak i również samo mięso zdarzają się też że mokrą karmę. Wet nie kazał zmienić karmy na tą po której ona przytyje ponieważ przybiera na wadze. Kiedy do mnie przyjechała ważyła 30 kg teraz waży już 34 kg. O stopień dysplazji zapytam weta jak będziemy szły z Gwiazdką na sterylizację. Czekam na odpowiedz od weta o cene zabiegu Quote
Beatkaa Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Czyli nie ma niedowagi?Elinka pisze,ze wet stwierdził 6kg niedowagę. Quote
Javena Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/206469-Co%C5%9B-dla-Ciebie-i-Twojego-zwierzaka-na-hotel-dla-Baja-dzisiaj-koniec! ZAPRASZAMY! Quote
Bazyliszek Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Zabieg w granicach 300 zł. Elinka pisze o 6 kg niedowagi które stwierdził wet kiedy Gwiazdeczka do mnie trafiła teraz jeszcze musi przytyć z 2-3 kg i będzie dobrze :) Quote
Beatkaa Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='Bazyliszek']Zabieg w granicach 300 zł. Elinka pisze o 6 kg niedowagi które stwierdził wet kiedy Gwiazdeczka do mnie trafiła teraz jeszcze musi przytyć z 2-3 kg i będzie dobrze :)[/QUOTE] Uff..to dobrze,że taki koszt a nie większy.Kochana Klaudio ,ale fotki są z 2.05 i na nich jak Elinka pisze Gwiazdka ma zapadnięte boki... A Gwiazdeczka mieszka u Ciebie czy u taty? :):) Quote
Bazyliszek Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Ale w momencie robienia zdjęć Gwiazdeczka ważyła 34 kg. U taty jednak kiedy tata jest w pracy ona siedzi sobie u mnie :) Quote
Beatkaa Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='Bazyliszek']Ale w momencie robienia zdjęć Gwiazdeczka ważyła 34 kg. U taty jednak kiedy tata jest w pracy ona siedzi sobie u mnie :)[/QUOTE] Dobrze Klaudio,proszę pilnuj jej wagi,aby czasem nie przekroczyła normy ! Quote
Beatkaa Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Bazarek dla naszych kochanych suń i Czesterka z mojego podpisu:) http://www.dogomania.pl/threads/207198-Dla-każdego-coś-dobrego-ciuchy-dla-Panów-biżuteria-dla-kobiet-gry-dla-dzieci.do-14.05 Quote
Bazyliszek Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Może zgłosić Gwiazdeczkę tutaj? http://www.dogomania.pl/threads/130324-Akcja-kastracja-Przyjaciele-Czterech-%C5%81ap/page12 Quote
Beatkaa Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Kochana ale Gwiazdka bedzie sterylizowana a nie kastrowana ! A po drugie dziwi mnie fakt,iż to dość dziwne,że Gwiazdka trafiła do Ciebie Klaudio z niedowagą skoro u Fur oraz w hoteliku nalegano aby właśnie schudła..:roll: Quote
Bazyliszek Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Tak wiem że Gwiazdka będzie sterylizowana ale gdybyś się Beatko zapoznała z wątkiem zauważyłabyś że właśnie na sterylizacje można zgłaszać zwierzęta. Dzięki tej akcji suczka Kizi która była na tymczasie u elinki została wysterylizowana. A co do wagi Gwiazdkie nie wiem jak było wcześniej ja wiem jak jest teraz a jaki był stan jej wagi możesz zapytać Ilon która sama stwierdziła że jest chuda. Przepraszam bardzo ale twoje podejrzenia są nieco dziwne czy wydaje Ci się że ja psa głodzę? Quote
Beatkaa Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='Bazyliszek']Tak wiem że Gwiazdka będzie sterylizowana ale gdybyś się Beatko zapoznała z wątkiem zauważyłabyś że właśnie na sterylizacje można zgłaszać zwierzęta. Dzięki tej akcji suczka Kizi która była na tymczasie u elinki została wysterylizowana. A co do wagi Gwiazdkie nie wiem jak było wcześniej ja wiem jak jest teraz a jaki był stan jej wagi możesz zapytać Ilon która sama stwierdziła że jest chuda. Przepraszam bardzo ale twoje podejrzenia są nieco dziwne czy wydaje Ci się że ja psa głodzę?[/QUOTE] Spokojnie :) W takim razie spytaj o refundacje...przeoczyłam widocznie te informacje. Kochana i na zdjęciach od fur i na zdjęciach z hotelika Gwiazdka nie wygladala na chudą i tak jak wspomniałam,każde z nich stało przy tym,ze Gwiazdka musi schudnąć. Nie twierdze,że głodzisz psa...tylko po prostu mnie to dziwi,że są dwie różne opinie :roll: Czy możemy prosić o dane i telefon do weta na PW ?:) Quote
Bazyliszek Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Już zgłosiłam Gwiazdeczkę, dane wysłałam :) A co do tego jak wygląda na zdjęciach... Może i na zdjęciach nie widać żeby była chuda ale trzeba brać również pod uwagę że jednak trochę sierści ona ma, a na żywo wygląda nieco inaczej. Quote
Martika&Aischa Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 Klaudio my z Beatką nie widziałyśmy Gwiazdki na żywo tylko i wyłącznie na przesyłanych zdjęciach. Na którym wygląda na potężnego miśka. Fur oraz Hotelik tak jak Beatka sugerowali że należy zadbać o dietę Gwiazdeczki i ją odchudzić właśnie ze względu na słaby tył! Jeśli rzeczywiście sporo schudła trzeba ją odżywić koniecznie gotowanych mięsem z warzywami i makaronem a raczej ryżem ....No i pilnować tej wagi żeby zbyt nie wzrosła. Na zdjęciach tak jak pisze elinka Gwiazdeczka jest smutna i osowiała i to mnie martwi :roll: Czy na pewno nie nawrócił się problem z uszkami ???? Proszę jak będziesz u weterynarza koniecznie poproś o sprawdzenie stanu uszu czy znowu nie ma jakiegoś paskudztwa! Które zresztą wcześniej NIE dawało jej żyć !!! Klaudio Beatkaa na pewno nie chciała Cię obrazić ani urazić po prostu mamy dwie sprzeczne informacje ....i same nie wiedziałyśmy że ma niedowagę! Do tej pory byłyśmy przekonane że dieta jest dla niej jak najbardziej wskazana ! Quote
Bazyliszek Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Owszem zgodzę się że na zdjęciach z pierwszych może 2-3 dni była smutna jednak teraz do smutku jej dużo brakuje :) Z tym osowiała to też mogę polemizować zwłaszcza że udowadnia ile ma energii codziennie kiedy trzeba ją opanowywać aby na ławie nie usiadła bo przednie łapy to norma. W dzień spaceru z elinką wcześniej 2 godziny biegała na polu razem z Bazim i dwoma amstaffami moim poprzednim tymczasem i jego obecną współlokatorką więc już była nieco zmęczona a pomimo tego widać na filmiku że jeszcze znalazła siłę aby pobiegać z Lulą :) A co do uszu to właśnie kończymy ich leczenie ponieważ jak przyjechała miała je strasznie zawalone pomimo tego że mi przekazano że już nie musi brać leków i ma mieć je czyszczone co 2 dzień. Teraz już nie ma ropy która była na początku a uszka są czyste :) Quote
furciaczek Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Bazyliszku, czy chcesz napisac ze zanidbalam suke? Postepowalam zgodnie z zalecaniami weta, ktory to zaznaczyl ze za jkis czas trzeba udac sie na konktrole w celu sprawdzenia czy zastosowane leczenie dalo rezultat i czy nie trzeba przypadkiem wdrozyc innego leczenia. Quote
Recommended Posts