Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ilon_n napisał(a):
Oddzwoniła Kasia. Jesteśmy po rozmowie i ustaleniach dla obu suniek.

Co wiemy o suniach na chwilę obecną:
Gwiazdka ma kontynuację leczenia - ogólnoustrojowy stan zapalny. Potrzebny będzie wymaz z ucha.
Stella potrzebuje badania morfologiczne w kierunku zdrowia trzustki.

Zanim wyślemy je na sterylki musimy doprowadzić je do stosownej kondycji fizycznej.
Potem naturalnie adopcja Stelli - bez żadnych zastrzeżeń - to sunia przybłęda.
Adopcja Gwiazdki - psa którego historia nie jest nadal do końca i jednoznacznie ustalona - może wymagać zrzeczenia arktyki, ale to jeszcze ustalam.

Kojec dla suń będzie przygotowany najwcześniej na czwartek.
Do tego czasu szukamy osoby do formalnej wizyty u Kasi
oraz transportu na trasie Aleks.Kuj. - Włocławek.
Ja najwcześniej mogę wykonać transport w przyszły weekend.

Na wątku zbiorowym gorki 330 proponowała własny transport do przewozu suń.
Zaraz to odnajdę i poproszę o potwierdzenie czy transport z jej strony jest nadal aktualny.

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam odpowiadam na mail z prośbą , mogę pomódz szukać ,mogę dać jedzenie gotowane lub suchą Purina ,moge zwolnić kojec dla większego psa - mam onki , lub wysłać kasę , mogę dać transpotr - mam psio-wóz , piszcie co potrzeba na priv ,
pozdrawiam i trzymam kciki za Zgubę. - wypowiedź z wczoraj 14.09 (wątek zbiorowy) - niestety nie potrafię przekopiować :( ale można sprawdzić!
Może zapytajmy o pomoc w transporcie i ewentualnie jaki byłby koszt ???

Posted

Przyszły wpłaty od :
Melka - 15zł :loveu:
bzdziakwa91 - 10zł :loveu:
Renata T. - 30zł :loveu:

Dziękujemy w imieniu dziewczynek :multi::multi::multi:
PS.Prosze wpisywać w tytule przelewu ,poza tym,że to dla suń to jeszcze nick dogo ;)

Gdyby się tak suniom udało z tym domkiem u Kasi,byłoby super.Zaciskam kciuki:thumbs::thumbs:

Posted

ja wysłałam dzisiaj, do jutra powinno dojść :)
Juz pisałam domince, przypomnijcie mi za miesiąc, to też dołożę wedle mozliwości :) (nie chce deklarowac stalej, zeby nie musiec sie wycofywac gdyby byl gorszy miesiac)

Posted

caldien napisał(a):
ja wysłałam dzisiaj, do jutra powinno dojść :)
Juz pisałam domince, przypomnijcie mi za miesiąc, to też dołożę wedle mozliwości :) (nie chce deklarowac stalej, zeby nie musiec sie wycofywac gdyby byl gorszy miesiac)

Dziękujemy ślicznie :) Jak tylko przelew dojdzie dam znać na wątku i będzie w rozliczeniu.

Posted

Beatkaa napisał(a):
Przyszły wpłaty od :
Melka - 15zł :loveu:
bzdziakwa91 - 10zł :loveu:
Renata T. - 30zł :loveu:

Dziękujemy w imieniu dziewczynek :multi::multi::multi:
PS.Prosze wpisywać w tytule przelewu ,poza tym,że to dla suń to jeszcze nick dogo ;)

Gdyby się tak suniom udało z tym domkiem u Kasi,byłoby super.Zaciskam kciuki:thumbs::thumbs:

Bardzo dziękujemy - uzupełniam w pierwszym poście

Posted

beataczl napisał(a):
ja tez tylko 10 zl. niestety...dzis poszlo. podalam nick ale bez zadnego dopisku

I tak wielkie dzięki,w sytuacji jakiej jesteśmy to wiesz...:-(
Będę wiedzieć kochana,że to od Ciebie.

Posted

ilon_n napisał(a):
Oddzwoniła Kasia. Jesteśmy po rozmowie i ustaleniach dla obu suniek.

Co wiemy o suniach na chwilę obecną:
Gwiazdka ma kontynuację leczenia - ogólnoustrojowy stan zapalny. Potrzebny będzie wymaz z ucha.
Stella potrzebuje badania morfologiczne w kierunku zdrowia trzustki.

Zanim wyślemy je na sterylki musimy doprowadzić je do stosownej kondycji fizycznej.
Potem naturalnie adopcja Stelli - bez żadnych zastrzeżeń - to sunia przybłęda.
Adopcja Gwiazdki - psa którego historia nie jest nadal do końca i jednoznacznie ustalona - może wymagać zrzeczenia arktyki, ale to jeszcze ustalam.

Kojec dla suń będzie przygotowany najwcześniej na czwartek.
Do tego czasu szukamy osoby do formalnej wizyty u Kasi
oraz transportu na trasie Aleks.Kuj. - Włocławek.
Ja najwcześniej mogę wykonać transport w przyszły weekend.

Sunia Stella jak pisała wcześniej Pani weterynarz - "wetka" podobno w kartotece od początku widnieje zapisana na nazwisko Arktyki tak jak Gwiazdeczka.
Czy mogłabym prosić o zweryfikowanie tych informacji ???
Jeśli tak jest to i jej zrzeczenia będziemy potrzebowali aby szukać jej domku i kochającego człowieka!

Posted

ONki - Zibi i Gwiazdka figuruja u mnie od bardzo dawna w kartotece.Zgadnijcie kto od poczatku widnieje jako wlasciciel?...arktyka...To sa jej psy...Ponoc jej byly maz je zabral,ale jak zobaczyla w jakich sa warunkach i ze byly maz chce je uspic,bo cos tam,to je wziela.Zal sie jej ich zrobilo.Jedna z suczek miala zaawansowane zapalenie ucha.Ucho jest oklapniete.Wczesniej musiala miec tez krwiaka malzowiny usznej (prawdopodobnie w wyniku zapalenia ucha).Ucho jest zgrubiale,ma blizny...Ale leczenie?Po co?Ta druga sunia chyba miala dysplazje (ale tego nie jestem pewna).
Wczesniej arktyka ze swoim bylym mezem prowadzila pseudohodowle owczarkow niemieckich..
.Podejscie bylo "extra"...Jakis szczeniak slabszy?Ratujemy go?Nie...Niech natura zrobi swoje...Jakis miot mial parwo?Ratujemy?Eeee...Po co?Koszty...Wypowiedź "wetki" prowadzącej nasze sunie.

Posted

Beatkaa napisał(a):
Przyszła kolejna wpłata :
Mirosława R. -30zł :loveu:
Dziękujemy :multi::multi:

Czy to ktoś z dogo?:oops:
Tak to arim

Posted

Martika@Aischa napisał(a):
Na wątku zbiorowym gorki 330 proponowała własny transport do przewozu suń.
Zaraz to odnajdę i poproszę o potwierdzenie czy transport z jej strony jest nadal aktualny.

Kochani Pakujemy Dziewczyny:):)

Agata69 mi odpisała:
Dobry żart.
Wieźcie sunie w ciemno. Znam Kaśke osobiście. Pozdrawiam. Agata

Dzięki za odzew o telefon do Agaty, bo dostałem aż 3 sms:)

Posted

Witam wszystkich , kojec przygotuję na czwartek , muszę zrobić generalne sprzątanie po zimie , z transportem nie mam problemu tylo kompletnie brak czasu przed piątkiem , ustaliłam z Iloną że jeżeli takowy wygospodaruję to pojadę po nie do hotelu wcześniej :)

Posted

gorki330 napisał(a):
Witam wszystkich , kojec przygotuję na czwartek , muszę zrobić generalne sprzątanie po zimie , z transportem nie mam problemu tylo kompletnie brak czasu przed piątkiem , ustaliłam z Iloną że jeżeli takowy wygospodaruję to pojadę po nie do hotelu wcześniej :)

Kasiu dzięki:):)

Muszę przyznać, że na prośbę o sprawdzenie DT jak dostałem odpowiedź od Agaty "Dobry żart",
to było mi :oops::oops::oops:, no ale cóż ....nie znamy się jeszcze Wszyscy
i każdy jest teraz wyczulony aby Psiakom już więcej nikt nie zrobił krzywdy.

Posted

Nic nie szkodzi doskonale to rozumiem , jedna z dziewczyn ma zapalenie ucha , zapytajcie proszę wetkę czy miała robiony wymaz i wiadomo co tam siedzi , jeżeli nie to trzeba będzie celować z lekami , mam zapas lekarstw na uszy , moja Anula ma taki powracający problem , co do wymazu to jeżeli nie był robiony to w tej chwili nie ma to sensu ponieważ wiem że dostaje antybiotyki i wynik byłby przekłamany.