Beatkaa Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Martika@Aischa napisał(a):Cioteczki nie zapominajmy że jedna z dziewczynek ma straszne problemy. Musi być socjalizowana. Strasznie nie ufna :( wycofana:( a Ilona_n pisała że obecni opiekunowie są specjalistami. Może warto negocjować z nimi cenę ? Dziewczynki przecież są w jednym kojcu. Też racja,po tym co przeszły muszą mieć opiekę specjalistów.Ciężko to widzę cięzko... Quote
bela51 Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Ja to rozumiem, ale patrzymy realnie. Chcecie zabierac sunie po miesiacu i splacac długi ? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Uważam iż psom trzeba szukać bdt lub innych hoteli tańszych, zamiast zbierać pieniądze na opłacanie tego -900zł miesięcznie to jest nierealne. Chyba , że Ilon pokrywa ewentualne róznice? Ilona ? Ty jako Toz odebrałaś onki i umieściłaś w tym hotelu, kto teraz tak na parwdę za nie odpowiada? ja nie wiem... Sunia z kojca nie jest wcale psem zalęknionym i wycofanym, każdy kto zna się choć odrobinie na psychice psów poradzi sobie z nią . Suka nie wykazuje agresji, jest trochę wystraszona, ale to normalny pies! Gwiazda to otwarta sunia, lgnąca do człowieka, zero problemów w aucie jedna i druga. Tyle tylko,ze obydwie potrzebują leczenia wet. Quote
Martika&Aischa Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 bela51 napisał(a):Ja to rozumiem, ale patrzymy realnie. Chcecie zabierac sunie po miesiacu i splacac długi ? Napiszę do Cioteczki Ilona_n z tego co pisała to zaprzyjaźniony hotelik. Może coś wskura. Oby coś wskurała bo koszty są ogromne. Do tego trzeba uzbierać jeszcze na koszty leczenia bo przecież Gwiazdeczka ma wysoką temperaturę spowodowaną zaniedbaniem w leczeniu uszu. Dochodzi jeszcze strerylizacja:shake: Quote
dominikabankert Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 a moze tak na chybcika allegro zrobic?????? Quote
Beatkaa Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Ania+Milva i Ulver napisał(a):Uważam iż psom trzeba szukać bdt lub innych hoteli tańszych, zamiast zbierać pieniądze na opłacanie tego -900zł miesięcznie to jest nierealne. Chyba , że Ilon pokrywa ewentualne róznice? Ilona ? Ty jako Toz odebrałaś onki i umieściłaś w tym hotelu, kto teraz tak na parwdę za nie odpowiada? ja nie wiem... Sunia z kojca nie jest wcale psem zalęknionym i wycofanym, każdy kto zna się choć odrobinie na psychice psów poradzi sobie z nią . Suka nie wykazuje agresji, jest trochę wystraszona, ale to normalny pies! Gwiazda to otwarta sunia, lgnąca do człowieka, zero problemów w aucie jedna i druga. Tyle tylko,ze obydwie potrzebują leczenia wet. No tak tak...900zł miesięcznie to nie realistyczne aby tyle zebrać.Czy póki co mogę się zająć finansami dziewczynek?Kilka osób pisało,że się dorzuci,a trzeba kuć żelazo póki gorące...Pytam się,bo nie chcę później jakichś nieprzyjemności.Pisałam do Furciaczka,ale ona to ma tyle na głowie,że nie dziwię się,że nie ma czasu. Quote
Martika&Aischa Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 dominikabankert napisał(a):a moze tak na chybcika allegro zrobic?????? Dominiczko a możesz zrobić ? Każda złotówka się tu liczy. Mamy aż dwa psiaki :( Quote
Martika&Aischa Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 Napisałam do Ilony_n - poprosiłam aby zajrzała na wątek i odpowiedziała na zadane pytania. Quote
dominikabankert Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 kurcze ja nie umiem :( ale zawołam jedna cioteczke co umie robic ogłoszenia na allegro....zastanawiam sie tez czy nie wyslac ci rzeczy na bazarek ale to by byly dary w kartonie Quote
Martika&Aischa Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 dominikabankert napisał(a):kurcze ja nie umiem :( ale zawołam jedna cioteczke co umie robic ogłoszenia na allegro....zastanawiam sie tez czy nie wyslac ci rzeczy na bazarek ale to by byly dary w kartonie Cioteczko wysyłaj! Ja przygotuje bazarek. Za wszelkie dary dla dziewczynek będę bardzo wdzięczna. Quote
Martika&Aischa Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 Beatkaa rozsyłaj numer konta - a ja w pierwszym poście dopisuje oficjalnie że jesteś księgową dziewczynek ;) Myślę że nikt się nie sprzeciwił więc jest zgoda ;) Quote
Beatkaa Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Martika@Aischa napisał(a):Beatkaa rozsyłaj numer konta - a ja w pierwszym poście dopisuje oficjalnie że jesteś księgową dziewczynek ;) Myślę że nikt się nie sprzeciwił więc jest zgoda ;) Dobrze,wysłałam Dominice dane do przelewu i ona roześle. Dominika - to wysyłaj,dziewczyny mają dużo na głowie,jeśli ktoś się nie zgodzi to prześlę pieniądze na wskazane konto.Póki co lepiej wszystko zebrać do "kupy" i wiedzieć ile mamy... :) Quote
PACZEK Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 [quote name='Beatkaa']PACZEK sunie są duże i to normalne ceny w hoteliku,po drugie mają bardzo dobrą opiekę,dobrze i tak,że poszli nam na rękę i możemy zapłacić na koniec miesiąca.OK Beatko nic nie kwestionuję tylko po negocjować nie zaszkodzi ale ufam CI i wiem że masz dobro psiaków na pierwszym miejscu. Quote
Beatkaa Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 PACZEK napisał(a):OK Beatko nic nie kwestionuję tylko ponegocjowa nie zaszkodzi ale ufam CI i wiem że masz dobro psiaków na pierwszym miejscu. No tak masz rację,zgadzam się z Tobą,ta suma jest kosmiczna.Moze jednak coś się uda.Dziękuję za miłe słowa. Quote
dominikabankert Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 a wiec tak WSZYSTKIM OSOM DEKLARUJACYM TU NA WATKU I MI NA PRIV WYSLALAM NR KONTA DO WPLAT.jesli ktos nie dostał ( bo dogopoczta czasem warjuje) to prosze o wiadomosc Quote
Martika&Aischa Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 Dominiczko prześlij jeszcze mnie ...postaram się coś wpłacić zaraz po wypłacie;) Quote
PACZEK Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Mam prośbę może przeklejajcie Cioteczki(ja nie potrafię) aktualne informacje o ONkach z TAMTEGO wątku żeby wszystko było w jednym miejscu będzie nam łatwiej to ogarnąć a ciśnienie skakać nie będzie tak często.Może już świeże foty są? Quote
Martika&Aischa Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 PACZEK napisał(a):Mam prośbę może przeklejajcie Cioteczki(ja nie potrafię) aktualne informacje o ONkach z TAMTEGO wątku żeby wszystko było w jednym miejscu będzie nam łatwiej to ogarnąć a ciśnienie skakać nie będzie tak często.Może już świeże foty są? Jak tylko się pojawi cioteczko fur to wstawi obiecane - najnowsze zdjęcia suniek. Na tamtym wątku tyle się dzieje że aż trudno wybrać wybiórczo informację :( ale spróbuje. Quote
Beatkaa Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 dominikabankert dzięki za pomoc w rozsyłaniu :) PACZEK jak będę coś widzieć to przekleję :) Quote
Martika&Aischa Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 Zapraszam na wątek dziewczynek prowadzony przez Arktyke:angryy: Tam przedstawia zupełnie inną historię suń i szuka im domów. Jak się okazało historia tych psiaków jest zupełnie inna! Dwie sunie to prywatne psy Arktyki! Odebrane jej w tej chwili! Całą historię nakreśliła nam Pani weterynarz. Kłamstwo i jeszcze raz kłamstwo! Nie mam usprawidliwienia dla tego co robiła Arktyka! http://www.dogomania.pl/threads/198958-Dwie-sunie-Onki-szukaja-domu!! Quote
Martika&Aischa Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 To powinno wyjaśnić status suniek: Napisał wetka Witam Wszstkich, Na dogo zarejestrowalam sie bardzo dawno temu adoptujac Bidulke,ktora jakis debil wyrzucil...Z braku czasu praktycznie tu nie zagladam.Dzieki Coronaaj trafilam na ten watek i straszne informacje.Pozwolcie,ze podziele sie tym co ja wiem (widzac te zdjecia nie moge nie napisac).Jestem wetem i do mnie trafialy sunie i psiaki na kastracje.Na poczatku arktyka sie przejmowala i trzymala zalecen.Pozniej juz bylo tylko gorzej...Nie wykupione leki (widzialam na innym watku,ze wklejala moje recepty-jak wklejala,to ich nie wykupila) to jedno...Kiedys powiedziala,ze nie wykupila recepty (zwykle umawiam sie na zastrzyki,ale wzielam pod uwage,ze mialaby daleko do mnie,zeby codziennie dojezdzac),bo...apteka byla juz zamknieta...Do drugiej trzeba juz bylo isc ze 300 metrow dalej...Podjela decyzje,ze nie jest tak zle i w sumie lekow nie trzeba podawac... A ostatnie zabiegi?W jeden dzien robilam 2 kastracje i sterylizacje.Zle zamowilam jeden kolnierz pooperacyjny (nie widzialam wczesniej psow i zamawialam "na oko").Zabraklo mi odpowiedniego.Poprosilam,zeby w drodze do domu kupila odpowiedni (podalam gdzie i jaki;klinika do 22j).I co?Nie kupila,bo czasu nie miala...Przyjechala po 2 czy 3 dniach,bo pies rozlizal sobie rane...Dodam jeszcze,ze zaplacila za 2 kastracje,a stojac w drzwiach dodala,ze mam wystawic fakture i ja wyslac,to dostane kase.Szczeka mi na dol opadla...Robie zabiegi po duzo nizszych cenach,czesto z opoznionym terminem platnosci i jeszcze mam po pocztach biegac i za nia faktury wysylac...To chodzilo o Sonie od Cajusa (nie wiem czy dobrze napisalam).Faktury nie wyslalam.Jesli byla na ten cel (sterylke) kasa zabrana,to zamiast mnie dodajcie to na te Bidulki,ktore potrzebuja pomocy OK?A wspomniany gdzies Murzynek i niezdjete szwy po kastracji?Myslicie,ze mozna bylo sie doprosic,zeby to zrobic?Nigdy czasu nie miala... Pare stron wczesniej zastanawialiscie sie czy psy byly w tym pseudohoteliku caly czas czy trafily dopiero jak arktyka "wyjechala".One musialy byc tam caly czas.Skad moje przypuszczenia?Trafiala do nas westka na strzyzenie (bo ponoc w domku w lozeczku spi).Skora w niektorych miejscach byla pokaleczona,opuchnieta.Byly w nia powbijane zdzbla.W siersci bylo pelno slomy.Na pytanie czemu tak wyglada uslyszalam,ze "musiala gdzies wejsc"...Takie zmiany nie byly od jednego czy dwoch dni...Ona tam musiala siedziec caly czas... Ktos tez pytal o tym co wiadomo o westce i ONkach.A wiec powiem co ja wiem.Westka ma okolo 7-8 lat.Ponoc byla oddana na "warunkach hodowlanych",czyli arktyka planowala miot.Udalo mi sie ja od tego odwiesc (albo jej nie wyszlo).ONki - Zibi i Gwiazdka figuruja u mnie od bardzo dawna w kartotece.Zgadnijcie kto od poczatku widnieje jako wlasciciel?...arktyka...To sa jej psy...Ponoc jej byly maz je zabral,ale jak zobaczyla w jakich sa warunkach i ze byly maz chce je uspic,bo cos tam,to je wziela.Zal sie jej ich zrobilo.Jedna z suczek miala zaawansowane zapalenie ucha.Ucho jest oklapniete.Wczesniej musiala miec tez krwiaka malzowiny usznej (prawdopodobnie w wyniku zapalenia ucha).Ucho jest zgrubiale,ma blizny...Ale leczenie?Po co?Ta druga sunia chyba miala dysplazje (ale tego nie jestem pewna). Wczesniej arktyka ze swoim bylym mezem prowadzila pseudohodowle owczarkow niemieckich...Podejscie bylo "extra"...Jakis szczeniak slabszy?Ratujemy go?Nie...Niech natura zrobi swoje...Jakis miot mial parwo?Ratujemy?Eeee...Po co?Koszty... Brak mi slow...Mam nadzieje,ze uda sie wszystkim psiakom tak skrzywdzonym znalezc kochajace DS. Quote
Mysia_ Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Może dodać na pierwszej stronie i w tyle, że szukamy w razie co tańszego hoteliku lub bdt? Jak myślicie? "dwie ONki wyrwane z piekła (obora Arktyki) potrzebują wszelkiej pomocy - bdt, tańszy dt i pieniążki' coś w tym stylu.... Quote
Martika&Aischa Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 Mysia_ napisał(a):Może dodać na pierwszej stronie i w tyle, że szukamy w razie co tańszego hoteliku lub bdt? Jak myślicie? "dwie ONki wyrwane z piekła (obora Arktyki) potrzebują wszelkiej pomocy - bdt, tańszy dt i pieniążki' coś w tym stylu.... Już cioteczko edytuje pierwszy post. Quote
dominikabankert Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 przepraszam cioteczki ale zapraszam na bazarek cegiełkowy po 2 zł- dla muszkietetów którzy maja MEGA dług:http://www.dogomania.pl/threads/204858-Dla-tych-co-chc%C4%85-pom%C3%B3c-i-maj%C4%85-2-z%C5%82-......-dla-Muszkieter%C3%B3w-do-2.04-godz.-20.00?p=16571808#post16571808 Quote
Mysia_ Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Martika@Aischa napisał(a):Już cioteczko edytuje pierwszy post. świetnie! :) gorki330 proponuje na wątku "obory" jakiś kojec, ale nie znam szczegółów.. Moze to by też była jakaś alternatywa? Trochę za duże zamieszanie na tamtym wątku i ciężko zbierać istotne informacje. Na pewno na dogo są jakieś cioteczki od ONków, trzeba poprosić o pomoc... Może spróbuje też rozesłać wątek. Quote
Recommended Posts