Martika&Aischa Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 (edited) Dwie wspaniałe sunie Gwiazdka oraz Stella przebywały u dogomaniaczki Arktyki. Podobno miały mieć zapewnioną wspaniałą opiekę i ciepło domowego ogniska. Niestety rzeczywistość okazała się piekłem dla dziewczynek. Sunieczki przebywały w oborze w katastrofalnych warunkach!!!! Sunia Gwiazdka ma poważny problem zapalny ucha wewnętrznego, dostaje antybiotyk, stan poważny, przewlekły, zaniedbania w leczeniu a wręcz zaniechanie. Prawdopodobnie cierpi również na dysplazje:( Sunia Stella, wycofana , chudziutka, niekonfliktowa. 26.03.2011 r. dzięki zorganizowanej grupie CUDOWNYCH dogomaniaczek Sunie zostały wyrwane z piekła i przewiezione do hoteliku w Aleksandrowie Kujawskim. 01.04.2011 r. Sunia Stella przebywa w DT u cioteczki gorki330. Sunia Gwiazdeczka przebywa w DT u cioteczki bazyliszek. Oto zdjęcia dziewczynek odebranych Arktyce : fotki dziewczynek podczas akcji odebrania : Post 174. Zdjęcia Gwiazdki po odebraniu z Hoteliku w Aleksandrowie Kujawskim : Tylko spójrzcie na ten uśmiechnięty pyszczek Nasza kochana Stellcia 14.05.2012 r. za TM :( Śpij spokojnie słoneczko :( Więcej informacji oraz zdjęć: http://www.dogomania.pl/threads/204773-Domowy-hotel-w-oborze-DT-u-Arktyki Banerki dziewczynek :) W dniu 04.06. nasza kochana Stellcia opuściła BDT u Kasi i pojechała do DS w okolicach Stargardu Szczecieńskiego:loveu: Gwiazdeczka natomiast zajęła jej miejsce w kojcu u Kasi :loveu::multi: Szukamy DS dla Gwiazdeczki. 09.10.2011 r. nasza kochana Gwiazdeczka pojechała do DS w okolicach Starogardu Gdańskiego. Bądź szcześliwa Gwiazdeczko. Bardzo prosimy o choć drobne deklaracje ...stałe oraz jednorazowe - przed nami koszty leczenia Gwiazdki które z pewnością nie będą małe :( Finanse w tej chwili nie pozwalają nam na nic :( Księgową dziewczynek jest Beatkaa - bardzo dziękujemy. Rozliczenie : Deklaracje jednorazowe: muzzy - 20 zł Melka - 15zł bzdziakwa91 - 10zł rencia 42 - 30zł arim - 30 [SIZE=2][SIZE=3]caldien - 50zł Agata P -10zł Javena - 15zł werenn - 20zł ANULA42 - 300zł BEATACZL - 10zł Pelagia P - 20 zł ANULA42 - 300zł Marta Sz.z FB-30zł katarzyna09 - 50zł Magdalena P - 20zł SACRED PIRANHA 242 zł :loveu:( pieniążki przekazane z ogólnych pieniążków zebranych na psiaki odebrane Arktyce)! post: 378 ANULA42 -200zł an-na - 350zł paulinken - 50zł HENIKAR - 20zł moca35 - 40zł dominikabankert 10 zł wpłata za dwa bazarki 123,50 bazarek Martika@Aischa 50,50 ilon_n za transport Stellci - 150zł ANULA42 - 200zł Anula 42 - 100 zł bazarek Martika@Aischa 62,50 anula 42 + 100zl anula 42 100 zł anula 42 50 zł Stałe deklaracje Kwiecień : Celebrinfea 10 zł - wpłynęło maj: Celebrinfea - 10 zł - wpłynęło Wydatki: 50 zł - karma 130 zł - weterynarz 126,40 - karma 100 zł - wizyta u weterynarza +leki 50 zł transport Gwiazdeczki 350 zł - sterylizacja Stelli 10 zł - plakaty dla dziewczynek. 126,40 - karma dla Gwiazdeczki. 240 zł - wizyta u weterynarza Gwiazdki. 58,49 - tabletki na stawy dla Gwiazdy. 260 zł - sterylizacja Gwiazdy. 126,40 karma dla Gwiazdeczki. 200 zł - koszt transportu Stellci. 15 zł - pakiet ogłoszeń dla Gwiazdki 12 zł - ogłoszenie w DZ dla Gwiazdki 10 zł - ogłoszenia dla Gwiazdki 147 zł - ogłoszenia oraz wyróżnione allegra Gwiazdki - Zibi Stan na dzień 20.10.2011r. 786.00 zł Pieniążki ( spadek po ONeczkach) Księgowa Beatka przekazała potrzebującym psiakom :) 1)Ślepy Maciuś - 218zł 2) Atos przebywający w PDT - 218zł 3)Staruszek,który przebywa w hospicjum - 218zł 4)Warka,która przebywa w schronisku od 9lat(akcja ogłoszeniowa) - 132zł SUMA:786zł Stan konta na dzień 19.12.2011 r. 0.00 Edited May 14, 2012 by Martika@Aischa Quote
dominikabankert Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 zapisuje i pomoge finansowo niestety tylko groszem i niestety tylko jednorazowo:( Quote
Martika&Aischa Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 dominikabankert napisał(a):zapisuje i pomoge finansowo niestety tylko groszem i niestety tylko jednorazowo:( Cioteczko Pięknie Ci DZIĘKUJĘ w imieniu Sunieczek ...każda złotóweczka się liczy!!! Dziękujemy!!!:loveu: Quote
dominikabankert Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 juz zaczelam wysylac watek po cioteczkach chociaz mialam ciezki dzien....nie pomoge na tym zbiorowym watku Arktyki ale pomoge waszym onkom:( Quote
Martika&Aischa Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 dominikabankert napisał(a):juz zaczelam wysylac watek po cioteczkach chociaz mialam ciezki dzien....nie pomoge na tym zbiorowym watku Arktyki ale pomoge waszym onkom:( Jak zwykle jesteś niezawodna!!! Z całego serduszka Ci Dziękuję Dominiczko!!!:loveu: Quote
furciaczek Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Mam fotki z dzisiaj, potem wrzuce...ta sucz z kojca, jest owszem wycofana ale niema tragedii i przy odpowiednim podejsciu raz dwa zaufa. Quote
swagnieszka Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 i ja zapisuję, postaram się jakoś pomóc Bidulkom Quote
Martika&Aischa Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 Bardzo Wam Dziękujemy za przybycie!!! Quote
werenn Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 na sunie też coś dam - jak mi pensja przyjdzie Quote
bela51 Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Czy to były dogomaniackie suczki? Były w platnym hoteliku u Arktyki ? Quote
dominikabankert Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 niestety:(bela51 napisał(a):Czy to były dogomaniackie suczki? Były w platnym hoteliku u Arktyki ? Quote
bela51 Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Pytam, bo jesli tak, to ktos wplacał na ich utrzymanie. Co teraz z tymi deklaracjami? Czy one mialy wątki na dogo ? Quote
Martika&Aischa Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 bela51 napisał(a):Czy to były dogomaniackie suczki? Były w platnym hoteliku u Arktyki ? Niestety wiemy bardzo mało tyle co pisała Arktyka..ale już sama nie wiem czy warto jej wierzyć! Sunia Gwiazdeczka z problemami dwukrotnie była oddawana do uśpienia więc Arktyka ją podobno przygarnęła ...Stella natomiast podobno sama się u niej zadomowiła. Cioteczki z dogomanii do tej pory nie opłacały pobytu tych dwóch suń u Arktyki ale na prośbę wielu dogomaniaków postanowiły je wyciągnąć. Nie mogły tam zostać same! Bez jedzenia i picia! Arktyka zamknęła psiaki w oborze i wyjechała jak twierdzi do Belgii. Wraca za 2 tygodnie. Ogłaszała sunie do adopcji. Quote
Martika&Aischa Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 werenn napisał(a):na sunie też coś dam - jak mi pensja przyjdzie Bardzo dziękujemy !!!!!!:multi: Quote
Martika&Aischa Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 [quote name='bela51']Pytam, bo jesli tak, to ktos wplacał na ich utrzymanie. Co teraz z tymi deklaracjami? Czy one mialy wątki na dogo ? Cioteczko niby Arktyka je utrzymywała. Tu jest wcześniejszy wątek SUŃ założony przez nią ! http://www.dogomania.pl/threads/198958-Dwie-sunie-Onki-szukaja-domu!! Quote
jaanna019 Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 To powinno wyjaśnić status suniek: [quote name='wetka']Witam Wszstkich, Na dogo zarejestrowalam sie bardzo dawno temu adoptujac Bidulke,ktora jakis debil wyrzucil...Z braku czasu praktycznie tu nie zagladam.Dzieki Coronaaj trafilam na ten watek i straszne informacje.Pozwolcie,ze podziele sie tym co ja wiem (widzac te zdjecia nie moge nie napisac).Jestem wetem i do mnie trafialy sunie i psiaki na kastracje.Na poczatku arktyka sie przejmowala i trzymala zalecen.Pozniej juz bylo tylko gorzej...Nie wykupione leki (widzialam na innym watku,ze wklejala moje recepty-jak wklejala,to ich nie wykupila) to jedno...Kiedys powiedziala,ze nie wykupila recepty (zwykle umawiam sie na zastrzyki,ale wzielam pod uwage,ze mialaby daleko do mnie,zeby codziennie dojezdzac),bo...apteka byla juz zamknieta...Do drugiej trzeba juz bylo isc ze 300 metrow dalej...Podjela decyzje,ze nie jest tak zle i w sumie lekow nie trzeba podawac... A ostatnie zabiegi?W jeden dzien robilam 2 kastracje i sterylizacje.Zle zamowilam jeden kolnierz pooperacyjny (nie widzialam wczesniej psow i zamawialam "na oko").Zabraklo mi odpowiedniego.Poprosilam,zeby w drodze do domu kupila odpowiedni (podalam gdzie i jaki;klinika do 22j).I co?Nie kupila,bo czasu nie miala...Przyjechala po 2 czy 3 dniach,bo pies rozlizal sobie rane...Dodam jeszcze,ze zaplacila za 2 kastracje,a stojac w drzwiach dodala,ze mam wystawic fakture i ja wyslac,to dostane kase.Szczeka mi na dol opadla...Robie zabiegi po duzo nizszych cenach,czesto z opoznionym terminem platnosci i jeszcze mam po pocztach biegac i za nia faktury wysylac...To chodzilo o Sonie od Cajusa (nie wiem czy dobrze napisalam).Faktury nie wyslalam.Jesli byla na ten cel (sterylke) kasa zabrana,to zamiast mnie dodajcie to na te Bidulki,ktore potrzebuja pomocy OK?A wspomniany gdzies Murzynek i niezdjete szwy po kastracji?Myslicie,ze mozna bylo sie doprosic,zeby to zrobic?Nigdy czasu nie miala... Pare stron wczesniej zastanawialiscie sie czy psy byly w tym pseudohoteliku caly czas czy trafily dopiero jak arktyka "wyjechala".One musialy byc tam caly czas.Skad moje przypuszczenia?Trafiala do nas westka na strzyzenie (bo ponoc w domku w lozeczku spi).Skora w niektorych miejscach byla pokaleczona,opuchnieta.Byly w nia powbijane zdzbla.W siersci bylo pelno slomy.Na pytanie czemu tak wyglada uslyszalam,ze "musiala gdzies wejsc"...Takie zmiany nie byly od jednego czy dwoch dni...Ona tam musiala siedziec caly czas... Ktos tez pytal o tym co wiadomo o westce i ONkach.A wiec powiem co ja wiem.Westka ma okolo 7-8 lat.Ponoc byla oddana na "warunkach hodowlanych",czyli arktyka planowala miot.Udalo mi sie ja od tego odwiesc (albo jej nie wyszlo).ONki - Zibi i Gwiazdka figuruja u mnie od bardzo dawna w kartotece.Zgadnijcie kto od poczatku widnieje jako wlasciciel?...arktyka...To sa jej psy...Ponoc jej byly maz je zabral,ale jak zobaczyla w jakich sa warunkach i ze byly maz chce je uspic,bo cos tam,to je wziela.Zal sie jej ich zrobilo.Jedna z suczek miala zaawansowane zapalenie ucha.Ucho jest oklapniete.Wczesniej musiala miec tez krwiaka malzowiny usznej (prawdopodobnie w wyniku zapalenia ucha).Ucho jest zgrubiale,ma blizny...Ale leczenie?Po co?Ta druga sunia chyba miala dysplazje (ale tego nie jestem pewna). Wczesniej arktyka ze swoim bylym mezem prowadzila pseudohodowle owczarkow niemieckich...Podejscie bylo "extra"...Jakis szczeniak slabszy?Ratujemy go?Nie...Niech natura zrobi swoje...Jakis miot mial parwo?Ratujemy?Eeee...Po co?Koszty... Brak mi slow...Mam nadzieje,ze uda sie wszystkim psiakom tak skrzywdzonym znalezc kochajace DS. Quote
dominikabankert Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Witamy Beatko miło ze bedziesz odwiedzała dziewczynkiBeatkaa napisał(a):wpadam do dziewczynek...i zapisuję wątek. Quote
Beatkaa Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Będę będę...mam słabość do ONków,zawsze jak chciałam mieć pieska to tylko ONek i ONek,los zrobił inaczej - nie narzekam,bo mam wspaniałego psiaka.Jednak los dziewczynek leży mi na sercu... Quote
Melka Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Poproszę nr konta, dorzucę swój grosik na bidule :( Quote
dominikabankert Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Melka DZIEKUJE ZE WPADŁAŚ!!!!!!Melka napisał(a):Poproszę nr konta, dorzucę swój grosik na bidule :( Quote
Recommended Posts