Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zibi pojechała do domu .
Przyjechała rodzina z chłopcem , po naprawde długiej rozmowie zgodziłam sie na adopcję , podpisali umowę ,zgodzili się na wizyty poadopcyjne .
Przekonali mnie tym że jako chyba jako jedyni pytali o to co Zibi je , co lubi i co maja robic aby dobrze się u nich czuła.
Jest to młode małżeństwo z dziesięcioletnim synkiem , od miesiąca mieszkaja w tym domu , docelowo na wiosne przeprowadzą sie do swojej części , nie przeraza ich perspektywa życia z dużym psem w domu , Pan zapewnił mnie że wie dokonale jak to jest mieli kota niszczyciela i nie wyobrazaja sobie życia z psem w kojcu.
Po rozmowie z Toyota miałam bardzo duze watpliwości , bałam sie odbierac telefon , ale spotkałam sie z nimi i serce mi mówiło że trzeba spróbować i dac szansę na dom temu psu .
Jest zgoda i zaproszenie do wizyt poadopcyjnych , jeżeli będzie żle to ją zabieram .
Toyota bedę miała prośbe do Ciebie o taka wizytę .

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak najbardziej rozumiem tę decyzję, bo miałaś większy kontakt z ludźmi niż ja i gdybym mogła z nimi porozmawiać to niewykluczone, że przekonali by mnie, że Zibi będzie miała u nich bardzo dobrze.
Natomiast po rozmowie z mamą Pani niczego pozytywnego się nie dowiedziałam ;).

Ale warunki mają bardzo dobre, są sympatyczni i jeśli tylko będą chcieli, to Zibi będzie u nich miała raj. Każdy dogomaniak chciałby mieć dom z ogródkiem i wokół piękna okolicę do spacerów, lasy i jeziora ;). Oby tylko pies był dla nich ważny.

Posted

Bardzo na to liczę , przyjechali przygotowani z kocem ,miska i wodą , Pani ryczała jak żegnałam się z ZIBIUNKĄ , ja też , mam strasznego doła i cały czas bije sie z myślami czy dobrze zrobiłam - ale ja juz tak mam .
Dałam jej na drogę jedzonko , jej leki do uszu i kocyk.

Posted

Postawię kropkę nad "i" po wizycie poadopcyjnej i kiedy zobaczę uśmiechnięty pyszczek Zibi na zdjęciach :)Niech Ci się wiedzie kochana !!!!! Trzymam kciuki żeby to był ten domek !!!! :loveu::loveu:

Posted

DZwoniła Pani Zibi , jest dobrze:multi: lezy w salonie ,wybrała sobie dywnik i nie chciała zostac w przedpokoju gdzie przygotowane ma swoje miejsce , byli na spacerku nad jeziorem ,pomoczyła łapki , jest bardzo grzeczna i teraz śpi a chłopiec lezy obok niej na podłodze.

Posted

[quote name='gorki330']DZwoniła Pani Zibi , jest dobrze:multi: lezy w salonie ,wybrała sobie dywnik i nie chciała zostac w przedpokoju gdzie przygotowane ma swoje miejsce , byli na spacerku nad jeziorem ,pomoczyła łapki , jest bardzo grzeczna i teraz śpi a chłopiec lezy obok niej na podłodze.[/QUOTE]

Nasz kochana grzeczna dziewczynka:loveu::loveu::loveu:
Wizyta w Toruniu nie doszła do skutku Pan nie odbiera telefonu. To w roli formalności ;)
Zdjęcia z uśmiechniętym pycholem Zibi bezcenne :lol:
Poprosiłam dziś Ilon aby skontaktowała się z domkiem Stelci i również przesłała nam zdjęcia.

Posted

[quote name='Beatkaa']i co tam słychać u Zibi? Są jakieś wieści z domku? ;)[/QUOTE]

Też jestem ciekawa ...mam nadzieję że u Gwiazdeczki Zibi wszystko dobrze i dziewczynka czuje się już jak u siebie ;) Mam obiecane również tak długo oczekiwane zdjęcia Stellci :) jak tylko dostanę zaraz wstawię :)

Posted

Jestem w kontakcie z domem Zibi , jest wszystko super - zero tesknoty i stresu , czuje się jak u siebie , szkoli nowa rodzinę , jest rozpieszczana , przebywa w domu i nawet nauczyła sie żeby nie wchodzić na nowiutki dywan , śpi na futrzaku - tak sobie wybrała , ma apetyt, jest ok i żeby tak zostało.
Czekam bardzo na zdjęcia babci Stelli .

Posted

Bardzo się cieszę Kasiu że wszystko w porządku a nasza Zibi jest rozpieszczana :) kochana dziewczynka :) Cudny, duży misiek :) Kasiu a ja czekam na rzecz oczywistą:razz: więc proszę wszelkie dane na PW ;) :mad:

Posted

DZis dzwoniła Ania - Pani ZIBI , bardzo dziekowała za dziewczynkę , wszyscy ja kochaja do szaleństwa , Zibi nie załatwia sie na terenie posesji więc na siusiu chodzi do lasu , oczywiscie okupuje nowy dywan , rodzinka machneła ręką i teraz Zibi ma nowe big posłanie , uszy czyszczone ,apetyt dopisuje .Rodzina jest zachwycona jej zachowaniem tym że jest taka grzeczna i pięknie chodzi na smyczy, po cichutku Ania ma nadzieje że ona tez odwzajemnia tę miłość .Bardzo dużo o niej opowiadała więc myslę że jest tak jak miało byc -Zibi ma swój ukochany dom i ludzi na własność.

Posted

:iloveyou::iloveyou::iloveyou::thumbs::thumbs:cudowne wiescii , niechja tak trwa :multi::multi::multi:szczescia dla rodzinki Gwiazdenkowej calej:loveu::loveu::loveu:kochajcie Gwiazdeczke skarbeczke!

Posted

[quote name='toyota']Bardzo się cieszę, że jest tak jak być powinno :). A syn daje radę ze spacerami, czy wychodzi ktoś dorosły ?[/QUOTE]
Zibi spaceruje na smyczy tak wzorowo że jescze nigdy nie miałam takiego psa , smycz jest zupełnie lużna a jak jest z niej spuszczona do nie odejdzie na krok , na spacerach nie zwraca uwagi na otoczenie tylko skupia wzrok na współspacerowiczu ,żeby sie wyluzowała trzeba jej aportować- oaza spokoju i łagodna jak baranek.