Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cioteczki, ja nie jestem na bieżąco na tym wątku, czy DS Stelli jest sprawdzony? Dorzucą się na paliwo? Ja muszę pogadać z TZ, bo ja nie jeżdżę, ale myślę, że się zgodzi. Mamy kombi, na gaz, Stella jechałaby raczej z tyłu, mamy tam kardibag (taka mata przyczepiana), pies w żaden sposób nie jest zamknięty, tylko że siedzi za tylnymi fotelami.

Posted

paulinken napisał(a):
Cioteczki, ja nie jestem na bieżąco na tym wątku, czy DS Stelli jest sprawdzony? Dorzucą się na paliwo? Ja muszę pogadać z TZ, bo ja nie jeżdżę, ale myślę, że się zgodzi. Mamy kombi, na gaz, Stella jechałaby raczej z tyłu, mamy tam kardibag (taka mata przyczepiana), pies w żaden sposób nie jest zamknięty, tylko że siedzi za tylnymi fotelami.

Super kochana :) Tak tak ...państwo czekają z utęsknieniem na Stellcie dopytując kiedy przyjedzie ;) Na paliwo się dorzucą :) Jak już będziesz wiedziała ile kochana mamy zwrócić to daj koniecznie znać :) Moja Aischa jeździ tak samo i jest zadowolona bo to jej miejsce ;)

Posted

Bazyliszek napisał(a):
Kochana Beatkaa nie zamówi karmy bo dzwoniła do mnie i powiedziała że Gwiazdka ma jechać na miejsce Stellci

Tak, tak Gwiazdeczka pojedzie na miejsce Stellci u Kasi bo zwolniło się miejsce :) Będzie na powietrzu w towarzystwie całego przecudownego stadka Kasi :) Od początku Kasia proponowała że zabierze obie Oneczki jednak nie było to możliwe :) Dziękujemy Ci że dałaś tymczas naszej Gwiazdeczce cioteczko :) A karmę musimy zamówić i przesłać do Kasi. Klaudia a co z tableteczkami są jeszcze czy też się już kończą ???

Posted

Gadałam z mężem, możemy zawieźć Stellę. Zakładam, że moja mama się zajmie moim jamniorem, ale ona wraca w środę do Polski i wtedy się dowiem, dwa pozostałe pójdą do taty (też zakładam, że się zgodzi). Nasze auto pali około 10 litrów gazu na 100 km, więc paliwo wyniesie około 120 zł, może więcej (jeśli np. klimę się włączy). Czy Stella jest agresywna, będzie miała kaganiec? No i o której fur by ją przywiozła, bo nas czeka 7 godzin jazdy i wolałabym wyjechać rano.

Posted

paulinken napisał(a):
Gadałam z mężem, możemy zawieźć Stellę. Zakładam, że moja mama się zajmie moim jamniorem, ale ona wraca w środę do Polski i wtedy się dowiem, dwa pozostałe pójdą do taty (też zakładam, że się zgodzi). Nasze auto pali około 10 litrów gazu na 100 km, więc paliwo wyniesie około 120 zł, może więcej (jeśli np. klimę się włączy). Czy Stella jest agresywna, będzie miała kaganiec? No i o której fur by ją przywiozła, bo nas czeka 7 godzin jazdy i wolałabym wyjechać rano.

Super kochana ......nie nie ........Stella to mega spokojna dziewczynka ....żadnej agresji!! Kasia ją bardzo chwali ......kaganiec będzie zbędny :)

Posted

zaglądam wyczekująco wypatrując szczegółów logistycznych, bo data 4 czerwca jak rozumiem jest już pewna :)

Podliczając obydwa segmenty podróży koszty łączne szacowane są na około 270 pln (150+120) w najbliższym czasie postaram się ustalić w jakim zakresie pani Iza będzie mogła wesprzeć tę akcję transportową.
Jeszcze kluczowe pytanie czy furciaczek zgodzi się przewieźć tego samego dnia Gwiazdkę z Inowrocławia do Kasi?? - oczywiście doliczając koszty za ten fragment trasy :) byłoby to całkiem zgrabne rozwiązanie transportowe i czasowe też .. :razz:
Fur, jak się na to zapatrujesz?

Posted

[quote name='ilon_n']zaglądam wyczekująco wypatrując szczegółów logistycznych, bo data 4 czerwca jak rozumiem jest już pewna :)

Podliczając obydwa segmenty podróży koszty łączne szacowane są na około 270 pln (150+120) w najbliższym czasie postaram się ustalić w jakim zakresie pani Iza będzie mogła wesprzeć tę akcję transportową.
Jeszcze kluczowe pytanie czy furciaczek zgodzi się przewieźć tego samego dnia Gwiazdkę z Inowrocławia do Kasi?? - oczywiście doliczając koszty za ten fragment trasy :) byłoby to całkiem zgrabne rozwiązanie transportowe i czasowe też .. :razz:
Fur, jak się na to zapatrujesz?

Tak kochana :) Rozmawiałam już z Fur i się zgodziła :):):) Rozmawiałam dziś również z Klaudią ....elinka poinformowała ją że miała by dom stały dla Gwiazdki ...czekam na relacje z przebiegu wizyty i wszelkie informacje na temat ewentualnego domku w Inowrocławiu ;) Poprosiłam aby Klaudia koniecznie zaznaczyła że Gwiazda to Oneczka po przejściach ....muszą się liczyć z kosztami utrzymania takiego psiaka oraz wziąć na siebie pełną odpowiedzialność za jej zdrowie :) Zobaczymy jak wizyta wypadnie :) Ilonka czy ewentualnie mogłabyś przeprowadzić taką wizytę dla Gwiazdeczki żeby rozwiać wszelkie wątpliwości ?

Posted

Ilona,prosimy Cię byś w razie takiej potrzeby,gdy już byłoby prawie pewne,że Gwiazdka idzie na DS,przeprowadziła wizytę przedadopcyjną i dowiedziała się jak to wszystko by wyglądało.;) Bardzo chcemy by to wszystko załatwić do daty 4.06,gdyż w tym terminie w razie niepowodzenia Gwiazdka pojedzie do Kasi na miejsce Stellci.

Posted

[quote name='Martika@Aischa']Tak kochana :) Rozmawiałam już z Fur i się zgodziła :):):) Rozmawiałam dziś również z Klaudią ....elinka poinformowała ją że miała by dom stały dla Gwiazdki ...czekam na relacje z przebiegu wizyty i wszelkie informacje na temat ewentualnego domku w Inowrocławiu ;) Poprosiłam aby Klaudia koniecznie zaznaczyła że Gwiazda to Oneczka po przejściach ....muszą się liczyć z kosztami utrzymania takiego psiaka oraz wziąć na siebie pełną odpowiedzialność za jej zdrowie :) Zobaczymy jak wizyta wypadnie :) Ilonka czy ewentualnie mogłabyś przeprowadzić taką wizytę dla Gwiazdeczki żeby rozwiać wszelkie wątpliwości ?

Pogubiłam się nieco .. kto ma zweryfikować potencjalny domek dla Gwiazdki??
Bo tu kręcą się dwie Ilony .. elinka i ja ;)

Posted

ilon_n napisał(a):

Oczywiście mamy na myśli Ciebie,nie elinkę ;)

Posted

Beatkaa napisał(a):
Oczywiście mamy na myśli Ciebie,nie elinkę ;)

Dzięki za uściślenie :)
Zatem w grę wchodzi czwartek lub piątek, jeśli zajdzie taka potrzeba :)

Posted

ilon_n napisał(a):

Kochana Ty już masz wprawę w adopcjach Oneczek ;) Pomogłaś naszej Stellci i dzięki Tobie czeka na nią wspaniały domek ... :)

Posted

Kochani jak super:)
Ciesze się, że Stelcia już na 100% jedzie do swojego domku w sobotę:)
a Gwiazdka albo do DS ( po wizycie pozytywnej) albo na miejsce Stelli do Kasi:):)

Posted

Bazyliszek napisał(a):
Niestety domek dla Gwiazdeczki nie wypalił :-(

Klaudio dzięki za wiadomość:)
Trudno, ale będzie inny, dobry domek i na pewno się znajdzie dla Gwiazdki:)