Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

gorki330 napisał(a):
U Stelli wszystko ok , grzeczna , apetyt dopisuje , u nas upały więc psiaki leniwe i tylko szukają ochłody .
W przyszłym tygodniu szczepienia i fryzjer .

Dziękujemy bardzo Kasiu :) Buziaki dla naszej Stellci kochanej:loveu: No i trzymamy kciuki żeby Stellci domek okazał się tym wymarzonym :):):)

Posted

Celebrinfea napisał(a):
Oj tak :) A to już kiedy w ten weekend?

Wizyta kontrolna będzie w niedzielę :) a Stellcia miałaby jechać do Państwa ewentualnie w weekend za tydzień :) Pani bardzo zależy żeby mąż był przy wprowadzeniu Stellci do domciu :) W tygodniu pracuje poza miejscem zamieszkania i nie wybaczył by Pani gdyby go nie było jak psiak nasz kochany przyjedzie do domciu:)

Posted

Rozmawiałam dziś z weterynarz Gwiazdki - wiadomości są dobre :) Gwiazdka sterylizację zniosła bardzo dobrze :) Do stawów na chwilę obecną Pani Marta też nie ma żadnych uwag :) jak na razie żadne tabletki przeciwzapalne nie będą podawane bo nie są potrzebne :multi: I oby było tak dalej :) Pani Marta obiecała że będzie z nami konsultowała na bieżąco zdrowie naszej Gwiazdeczki :):):)

Posted

Martika@Aischa napisał(a):
Rozmawiałam dziś z weterynarz Gwiazdki - wiadomości są dobre :) Gwiazdka sterylizację zniosła bardzo dobrze :) Do stawów na chwilę obecną Pani Marta też nie ma żadnych uwag :) jak na razie żadne tabletki przeciwzapalne nie będą podawane bo nie są potrzebne :multi: I oby było tak dalej :) Pani Marta obiecała że będzie z nami konsultowała na bieżąco zdrowie naszej Gwiazdeczki :):):)

Cudownie! No my niestety mamy suplementację ze względu na wiek. Ale super, że Gwiazdka ma to z głowy. :)

Posted

Martika@Aischa napisał(a):

a na jakiej podstawie stwierdziła , że stawy ok nie robiąc prześwietlenia?
widziałam jak suka chodzi , gdy była odbierana -nikt mi nie powie , że stawy się naprawiły tak sobie same....

Posted

Ania+Milva i Ulver napisał(a):
a na jakiej podstawie stwierdziła , że stawy ok nie robiąc prześwietlenia?
widziałam jak suka chodzi , gdy była odbierana -nikt mi nie powie , że stawy się naprawiły tak sobie same....

Mówiąc na razie jest dobrze mam na myśli że Gwiazda chodząc nie kuleje !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czyli nie potrzebne w tej chwili są tabetki przeciwzapalne które wykańczają jej układ pokarmowy!!! Nikt nie twierdzi że dysplazja przeszła czy nagle Gwiazda została cudownie uzdrowiona!!!

Posted

agaga21 napisał(a):
czy tu jest jakaś banda przedszkolaków???
dysplazja stawów nie przechodzi ot tak!
radze zmienić weta i używać mózgu od czasu do czasu.

A kto napisał że przeszła ??? To że nie włóczy tyłem jak jeszcze 2 tygodnie temu nie znaczy że została cudownie uzdrowiona!
A uwagi tego typu są conajmniej nie na miejscu !!!

Posted

Celebrinfea napisał(a):
Cudownie! No my niestety mamy suplementację ze względu na wiek. Ale super, że Gwiazdka ma to z głowy. :)

Kochana z głowy na chwilę obecną mamy tylko tabletki przeciwzapalne ....nic poza tym. Prześwietlenie w przyszłości trzeba wykonać koniecznie!

Posted

jeżeli pies ma dysplazję, tak jak pisałyście ( a nie widziałam, jak stawia tylne łapy) to z czasem będzie sie niestety pogarszać...jeżeli już w tak młodym wieku źle sie porusza (czytałam, że ma 3 lata) to z powazna dysplazja nie pożyje długo...
radzę iść do specjalisty, bo jak na razie to chyba troszę na oko te diagnozy odnośnie stawów są stawiane.
Jezeli pies ma trudności z tylnymi łapami, to albo
1. kręgosłup
2. dysplazja

jedno z dwojga, a obie przypadłości z czasem pogarszają stan psa, same tabletki stawowe nie pomogą...

tak czy siak, psa trzeba dobrze zdiagnozować...i to szybko, bo stan może pogorszyć się z dnia na dzień...

Posted

Inez de Villaro napisał(a):
jeżeli pies ma dysplazję, tak jak pisałyście ( a nie widziałam, jak stawia tylne łapy) to z czasem będzie sie niestety pogarszać...jeżeli już w tak młodym wieku źle sie porusza (czytałam, że ma 3 lata) to z powazna dysplazja nie pożyje długo...
radzę iść do specjalisty, bo jak na razie to chyba troszę na oko te diagnozy odnośnie stawów są stawiane.
Jezeli pies ma trudności z tylnymi łapami, to albo
1. kręgosłup
2. dysplazja

jedno z dwojga, a obie przypadłości z czasem pogarszają stan psa, same tabletki stawowe nie pomogą...

tak czy siak, psa trzeba dobrze zdiagnozować...i to szybko, bo stan może pogorszyć się z dnia na dzień...

Dlatego tak bardzo żałuję że nie zostało wykonane prześwietleniem stawów przy sterylizacji. Wiedzielibyśmy dużo więcej. W tej chwili wykonanie prześwietlenia z narkozą jest niemożliwe bo nie wiadomo czy Gwiazda by to wytrzymała.

Posted

Kochani spokojnie...gdybyśmy miały wpływ na to wszystko,to wyglądałoby to zupełnie inaczej.Brak prześwietlenia podczas sterylizacji był po prostu dla mnie zaskakujący.Ale proszę zrozumcie,że przypominałyśmy i Klaudi i pani wet o tym,że trzeba zrobić to prześwietlenie..nie pojadę niestety i nie dopilnuję tego osobiście,więc nie mam wpływu na decyzje podjęte poza tym co zostało ustalone...Zna ktoś jakiegoś dobrego specjalistę w tych rejonach gdzie jest Gwiazdka?Tylko tak naprawdę to co teraz wet może zrobić skoro prześwietlenie można wykonać dopiero za ok 6miesiecy...?!

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):
Ja myślę, ze jedyne co teraz można zrobić to profilaktyka...suplementacja i ograniczanie ruchu, jakaś woda...profilaktyka jej nie zaszkodzi...

O pływaniu nie ma mowy choć na stawy z pewnością było by to wskazane. Jednak przewlekły stan zapalny uszu i liczne jego zaniedbania nie pozwalają jej na to!

Posted

Jeśli ja przywieziecie do Torunia to wcisnę ją do mojego weta. On jakoś sprawadza, maca, wygina i jest w stanie powiedzieć jak bardzo zaawansowane są zwyrodnienia - oczywiście na tyle ile można bez prześwietlenia. Mojemu psu tak zrobił, dokładnie powiedział w jakim stawie , w jakiej łapie jest najgorzej i w 100% sprawdziło się to na zdjęciach :)

Prowadzi mojego psa ze zwyrodnieniami, chorym kręgosłupem itc - jest genialny.

Posted

vena&vivi napisał(a):
Jeśli ja przywieziecie do Torunia to wcisnę ją do mojego weta. On jakoś sprawadza, maca, wygina i jest w stanie powiedzieć jak bardzo zaawansowane są zwyrodnienia - oczywiście na tyle ile można bez prześwietlenia. Mojemu psu tak zrobił, dokładnie powiedział w jakim stawie , w jakiej łapie jest najgorzej i w 100% sprawdziło się to na zdjęciach :)

Prowadzi mojego psa ze zwyrodnieniami, chorym kręgosłupem itc - jest genialny.

Super :) ! Tylko ile by nas to wszystko kosztowało...sam transport wte i nazad + koszt takiej wizyty?

EDIT:W transporcie nieodpłatnie pomogłaby nam Furciaczek,więc myślę,że można by spróbować.Najlepiej gdyby Klaudia pojechała razem z nią do weta do Torunia i osobiście porozmawiała z wetem,a później przekazała informacje pani Marcie.

Posted

Za wizytę dużo nie wyjdzie pewnie ze 20zł ode mnie weźmie albo nic. Ewentualnie koszt "leków" jeśli coś zaleci ale to już wyjdzie na wizycie. Jak się zdecydujecie dajcie znać to umówie wizytę bo do niego są zapisy i czeka się 1m-cm do 2mc ale ją wcisnę szybciej jakoś. Spróbuje w tym tygodniu tylko musicie powiedziec czy chcecie.

Posted

[quote name='Beatkaa']Super :) ! Tylko ile by nas to wszystko kosztowało...sam transport wte i nazad + koszt takiej wizyty?

EDIT:W transporcie nieodpłatnie pomogłaby nam Furciaczek,więc myślę,że można by spróbować.Najlepiej gdyby Klaudia pojechała razem z nią do weta do Torunia i osobiście porozmawiała z wetem,a później przekazała informacje pani Marcie.
Tak Kochana:)
Myślę też żeby przy wizycie była vena&vivi, ma już doświadczenie przy leczeniu zwyrodnień,
będzie wiedziała o czym mówi Wet, i przekaże nam na wątku.

Taka wiedza wszystkim nam sie przyda

vena&vivi :loveu: - prosze pieknie byś pilotowała tę wizytę, zapisała i nam przekazała na wątku diagnozę Weta

Posted

Dobra to ją "wciskam" tylko niech Bazyliszek mi się dziś określi w jakie dni, jakie godziny może jechać?? We wtorek przyjezdzają ludzie na wizytę kontrolną z suką, którą niedawno wyadoptowałam więc może dr zgodzi się 2 psy przyjąć :) To by było we wtorek o 17.

Z Fur ja już wszystko ustalę jak bede znała rozkład Bazyliszka.