Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Bazyliszek']Tabletki nie doszły :-( Gwiazdka ma się dobrze dziś dzwoniłam do Pani Marty i wiem że nie miała zrobionego prześwietlenia nie wiem dlaczego jednak wiem że będzie miała zrobiony tak za tydzień. Jutro będę wiedziała wszystko dokładnie bo idę do weta. A co z fakturą za sterylizację bo wiem że Martika@Aischa dzwoniła dziś do Pani Marty i mówiła aby wypisać rachunek w całości ale przecież aby 150zł które jest zarezerwowane dla Gwiazdeczki dostanie tylko wtedy kiedy przyjdzie faktura na 150zł za dofinansowanie. Więc jak?

Dzwoniłam do Pani Marty aby dowiedzieć się o koszty z jakimi mamy się liczyć!!! Oczywiście jeśli jest taka potrzeba to niech Pani Marta wystawi dwie fakturki ...jedną dla nas drugą na 150 zł

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Beatkaa napisał(a):
Kochana dzięki za przybycie ! Bałam się,że nikt się nie znajdzie,a mam Twój nr to pomyślałam o Tobie.:) Ale z tego co widzę to w sumie katlis chyba może :)

Myślę,że ok.Jakoś damy radę a Ty co myślisz Martiko? :)

Oczywiście że na taki koszt nas stać ! :) Zapłacimy :):):) Musimy zapłacić :):):) Jak tylko dostanę numerek telefonu i dokładny adresik zaraz będę słała na PW :)
Bardzo dziękujemy:loveu:

Posted

ladySwallow napisał(a):
Mam nadzieję, że Gwiazdka nie będzie musiała być przysypiana do zdjęcia RTG, bo pomiędzy narkozami powinno być pół roku przerwy...

do zdjęcia w kierunku dysplazji (profesjonalnego) pies musi być uspokojony, bo inaczej nie da sie go utrzymać na plecach i w "korytku" na nogach.
Szkoda, że nie zrobiono foty za jednym zamachem...

Posted

Inez de Villaro napisał(a):
do zdjęcia w kierunku dysplazji (profesjonalnego) pies musi być uspokojony, bo inaczej nie da sie go utrzymać na plecach i w "korytku" na nogach.
Szkoda, że nie zrobiono foty za jednym zamachem...

Właśnie dlatego zastanawiam się, czy to dobry pomysł, bo sunia nie jest już pierwszej młodości...

Posted

Klaudio napisz jak się czuje Gwiazdka po sterylizacji?Jak się zachowuje?Czekamy na jakaś relację :)

Moim zdaniem Gwiazdka nie powinna być usypiana ponownie do zdjęcia RTG,Gwiazdka ledwo po sterylizacji i tak jak ladySwallow pisze musi być dłuższy odstęp przy stosowaniu narkozy.

Posted

[quote name='Bazyliszek']Tabletki nie doszły :-( Gwiazdka ma się dobrze dziś dzwoniłam do Pani Marty i wiem że nie miała zrobionego prześwietlenia nie wiem dlaczego jednak wiem że będzie miała zrobiony tak za tydzień. Jutro będę wiedziała wszystko dokładnie bo idę do weta. A co z fakturą za sterylizację bo wiem że Martika@Aischa dzwoniła dziś do Pani Marty i mówiła aby wypisać rachunek w całości ale przecież aby 150zł które jest zarezerwowane dla Gwiazdeczki dostanie tylko wtedy kiedy przyjdzie faktura na 150zł za dofinansowanie. Więc jak?

W sprawie tabletek będę dzwoniła do sprzedawcy i będę prosiła o wyjaśnienia.
Klaudio jak to nie wiesz dlaczego prześwietlenie NIE ZOSTAŁO wykonane ???????? Przecież byłaś tam z Gwiazdą to chyba rozmawiałaś i przypominałaś że trzeba je wykonać ? Jak odbierałaś Gwiazdę nie zapytałaś czy zostało zrobione i kiedy będzie opis ??????? Ja zapytałam. I wiem doskonale dlaczego NIE zostało zrobione. Za tydzien Gwiazda ma mieć robione prześwietlenie ...Pani Marta będzie to chciała wykonać przy głupim jasiu ....jednak nie bedzie to proste! Narkoza za tydzien nie wchodzi w grę !!! I o tym będę osobiście rozmawiała z Panią weterynarz.

Posted

ladySwallow napisał(a):
Właśnie dlatego zastanawiam się, czy to dobry pomysł, bo sunia nie jest już pierwszej młodości...

Kochana Gwiazdka ma ok 3 lat więc to młody psiak ;) Nie mniej jednak NIE może mieć narkozy tydzień po tygodniu !!!

Posted

Martika@Aischa napisał(a):
Kochana Gwiazdka ma ok 3 lat więc to młody psiak ;) Nie mniej jednak NIE może mieć narkozy tydzień po tygodniu !!!

Tak, ja wiem - ale z obciążeniami chorobowymi jednak jej organizm w rzeczywistości może mieć więcej lat, to tak jak z ludźmi np. z nadwagą czy chorymi stawami - mają rocznikowo np. 30 lat, ale wg badań organizmu więcej...

Posted

Nie zapytałam po jej odbiorze wyleciało mi z głowy odbierałam ją na szybko Pani Marta miała sporo klientów a ja nie ukrywam że byłam nieco przejęta całym tym zabiegiem.

Gwiazdka dobrze się czuje dużo leży je i pije już normalnie :) Strasznie nie podoba jej się chodzenie w kołnierzu co chwile o coś zachacza.

Posted

Bazyliszek napisał(a):
Nie zapytałam po jej odbiorze wyleciało mi z głowy odbierałam ją na szybko Pani Marta miała sporo klientów a ja nie ukrywam że byłam nieco przejęta całym tym zabiegiem.

Gwiazdka dobrze się czuje dużo leży je i pije już normalnie :) Strasznie nie podoba jej się chodzenie w kołnierzu co chwile o coś zachacza.

Klaudio a może by ten kołnierz zwrócić ??? U mnie w lecznicy tak można jeśli nie jest zniszczony ;) On ją na pewno stresuje. Może po prostu zakupić jej zamiast kołnierza ubranko po operacyjne i to zabezpieczy ranę przed rozlizywaniem.

Posted

ladySwallow napisał(a):
Tak, ja wiem - ale z obciążeniami chorobowymi jednak jej organizm w rzeczywistości może mieć więcej lat, to tak jak z ludźmi np. z nadwagą czy chorymi stawami - mają rocznikowo np. 30 lat, ale wg badań organizmu więcej...

No tak .....racja :( nie pomyślałam o tym :( Cioteczki a może zrezygnujemy na razie z tego prześwietlenia stawów ???? Jeśli Gwiazdka będzie spokojnie spacerowała i nadmiernie nie obciążała łapek i dostawała tableteczki to prześwietlenie może jednak spokojnie poczekać. Podwójna narkoza to zabójstwo dla psiaka!

Posted

Martika@Aischa napisał(a):
No tak .....racja :( nie pomyślałam o tym :( Cioteczki a może zrezygnujemy na razie z tego prześwietlenia stawów ???? Jeśli Gwiazdka będzie spokojnie spacerowała i nadmiernie nie obciążała łapek i dostawała tableteczki to prześwietlenie może jednak spokojnie poczekać. Podwójna narkoza to zabójstwo dla psiaka!

Zgadzam się z Tobą kochana...nie pali się,a na podwójną narkozę nigdy bym się nie zgodziła dla Gwiazdki !!!

Posted

Beatkaa napisał(a):
Zgadzam się z Tobą kochana...nie pali się,a na podwójną narkozę nigdy bym się nie zgodziła dla Gwiazdki !!!

Tak kochana to jednak zbyt ryzykowne! Kontakt do "przyszłego" domku Stellci Ilonka już przesłała cioteczce na PW :) Teraz zaciskamy mocno kciuki ;)

Posted

Beatkaa napisał(a):

Zgadzam się w 100% I trzymam oczywiście za Stellę! :)

Posted

ladySwallow napisał(a):

Kochani i ja jestem za tym, aby na razie nie poddawać narkozie czy usypiać już teraz Gwiazdki.
Za pół roku, za rok - jak organizm sie wzmocni i odbuduje,
Teraz mogłoby nie wytrzymać serce Suni - to nie jest jeszcze przecież w pełni zdrowy Psiak,
nie znamy jej historii- jak była karmiona, spokojnie teraz poczekajmy.

Katlis dzięki za sprawdzenie domku dla Stelci:)
Kciuki trzymam;);)

Posted

wojtuś napisał(a):
Kochani i ja jestem za tym, aby na razie nie poddawać narkozie czy usypiać już teraz Gwiazdki.
Za pół roku, za rok - jak organizm sie wzmocni i odbuduje,
Teraz mogłoby nie wytrzymać serce Suni - to nie jest jeszcze przecież w pełni zdrowy Psiak,
nie znamy jej historii- jak była karmiona, spokojnie teraz poczekajmy.

Katlis dzięki za sprawdzenie domku dla Stelci:)
Kciuki trzymam;);)

I ja się pod tym podpisuje :) Nie ma mowy podania w najbliższym czasie ponownie narkozy !!!

Posted

przepraszam, że się wtrące;-) ale może sprobować zrobić jej fote bez narkozy? może na głupim jasiu jedynie jakby mocno sie wyrywała?
mój pies miał robione rtg i to tchawicy na wdechu i wydechu (wiec w odpowiednim momencie trzeba było złapać) bez żadnej ingerencji typu narkoza, czy głupi jasiek a to jest panikarz, telepiący się, wyrywający w nerwach psiak...po prostu musiałam z nim pojsc ja, ja go trzymałam do foty i chwile potrwało zanim go ulożylismy i sie uspokoił...może spróbować, jak sie nie uda to trudno nie będzie miec tego rtg, ale może akurat

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):
przepraszam, że się wtrące;-) ale może sprobować zrobić jej fote bez narkozy? może na głupim jasiu jedynie jakby mocno sie wyrywała?

przy zdjęciu dysplazji nie da się, jesli pies sie poruszy , to zdjęcie do kosza, a przy tej focie, pies leży w bardzo nietypowej dla niego pozycji a nogi ma też w tak dziwaczny sposób ustawione, że nie było przy naszych psach mozliwości inaczej niż na "wyluzowanym" ciele...inaczej takiej pozycji nie utrzyma.

Posted

Dokładnie dajmy sobie spokój ....niepotrzebnie narażać Gwiazdkę teraz na dodatkowy stes. Poza tym ona musi dojść do sił po sterylizacji. Klaudio czy powiadomiłaś Panią weterynarz że rezygnujemy z ponownej narkozy i prześwietlenia stawów ???