furciaczek Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Trzeba nad ogloszeniami pomyslec, niech juz dziewczyny grzeja doopki w swoich domkach:) Quote
Martika&Aischa Posted April 20, 2011 Author Posted April 20, 2011 [quote name='furciaczek']Trzeba nad ogloszeniami pomyslec, niech juz dziewczyny grzeja doopki w swoich domkach:) Tu na razie obie sunie są ogłaszane. [FONT=Tahoma]http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/...y/Stella,37871[/FONT] [FONT=Tahoma]http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/...Gwiazdka,37673[/FONT] Quote
ilon_n Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Bazyliszek napisał(a):Czy już wiadomo czy Gwiazdka była szczepiona i odrobaczana? Tak. Dziś właśnie dostałam odpowiedź od jedynej toruńskiej wetki, która mogła była (taka ciekawa forma zaprzeszła ;) ) szczepić Gwiazdkę jak była jeszcze u arktyki. Nie ma w jej historii żadnego szczepienia, więc w pierwszej kolejności szczepimy sunię, najlpiej podać jej od razu szczepionkę "kombo", wścieklizna + wirusówki, ale nie 7 składnikowa, bo ta ponoć wywołuje czasem odczyn alergiczny. dziękuję za wpłatę za transport, już doszła. Quote
Martika&Aischa Posted April 20, 2011 Author Posted April 20, 2011 Rozmawiałam z Klaudią nasza Gwiazdeczka pójdzie jutro do weterynarza :) Beatkaa proszę napisz kochana Klaudi na PW na kogo mają być rachuneczki. Quote
gorki330 Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Martika wysłałam zdjęcia , zapomniałam o rachunku , może masz fax będzie bardziej czytelny . Stella już biega , wrócił apetyt , a cała przeszkodą był fartuszek pooperacyjny , jak zdjełam to wszystko wróciło do normy , jest ok :) Quote
Beatkaa Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Marto,rachuneczki mogą być na Klaudie lub jej ojca :)Tak jak w przypadku Stelci,że to na Kasię są faktury,a ja się z nią rozliczam ;) Dobrze,że Stelcia dochodzi juz do siebie :) Teksty do ogłoszeń są (na stronach cafeanimal) - można coś zmienić wg uznania,nic tylko ogłaszać :) Quote
Bazyliszek Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 No więc tak okazało się że Gwiazdeczka ma o wiele więcej problemów niż myślałam. Została zaszczepiona tylko na wściekliznę ze względu na uszy. Nadal ma zapalenie uszu i dostała krople 1 dziennie przez 2 tygodnie. Na stawy lekarstwa odbiorę dopiero jutro. Dzisiaj została odrobaczona i odpchlona. Okazało się również że ma świerzba co mnie bardzo martwi bo kontaktowała sie z moimi zwierzętami. Rachunki wezmę wszystkie razem w następnym tygodniu. Sterylizacja jakość koniec następnego tygodnia. Gwiazdeczka waży 30 kg :cool3: Quote
Martika&Aischa Posted April 21, 2011 Author Posted April 21, 2011 Bazyliszek napisał(a):No więc tak okazało się że Gwiazdeczka ma o wiele więcej problemów niż myślałam. Została zaszczepiona tylko na wściekliznę ze względu na uszy. Nadal ma zapalenie uszu i dostała krople 1 dziennie przez 2 tygodnie. Na stawy lekarstwa odbiorę dopiero jutro. Dzisiaj została odrobaczona i odpchlona. Okazało się również że ma świerzba co mnie bardzo martwi bo kontaktowała sie z moimi zwierzętami. Rachunki wezmę wszystkie razem w następnym tygodniu. Sterylizacja jakość koniec następnego tygodnia. Gwiazdeczka waży 30 kg :cool3: Ojej :( można się było tego spodziewać że po tylu przejściach jej zdrowie jest zaniedbane :( ech...ale wierzę że teraz juz tylko będzie lepiej :) Quote
Bazyliszek Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 A mam pytanie dlaczego ona dostaje tą karmę? Quote
Martika&Aischa Posted April 21, 2011 Author Posted April 21, 2011 Bazyliszek napisał(a):A mam pytanie dlaczego ona dostaje tą karmę? Karma była polecona przez Panią Beatkę z Hoteliku w Aleksandrowie gdzie przebywała Gwiazdka ....wybrana właśnie ta ze względu na słabe stawy. Quote
Bazyliszek Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Rozmawiałam z wetem o tej karmie i proponuje zmianę Quote
Martika&Aischa Posted April 21, 2011 Author Posted April 21, 2011 Bazyliszek napisał(a):Rozmawiałam z wetem o tej karmie i proponuje zmianę Napisz na jaką i dlaczego wet proponuje zmiane???? Quote
Beatkaa Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Martika@Aischa napisał(a):Napisz na jaką i dlaczego wet proponuje zmiane???? Dołączam się do pytania.Póki co niech zje tą,skoro została polecona przez doświadczone osoby to na pewno nie jest zła,później można pomyśleć o zmianie. Quote
dominikabankert Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Beatka wplacilma ci dzis 10zł obiecane dawno temu na onki:( przpraszam za opoźnienia ale ja mam wydarzenie na fb z moja farma osiedlowa i teraz tam spedzam wiekszosc czasu Quote
Beatkaa Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 dominikabankert napisał(a):Beatka wplacilma ci dzis 10zł obiecane dawno temu na onki:( przpraszam za opoźnienia ale ja mam wydarzenie na fb z moja farma osiedlowa i teraz tam spedzam wiekszosc czasu Nie przejmuj się kochana.Jak tylko wpłata dojdzie to dam znać na wątku ;) Quote
Martika&Aischa Posted April 21, 2011 Author Posted April 21, 2011 Zdjęcia naszej kochanej Stellci :loveu: przesłane przez Kasie :):):) Ja jej po prostu nie poznaje :crazyeye: Taka piękna dziewczynka :loveu: Quote
anula42 Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 ale piękna- to jest całkiem inna dziewczyna! Quote
Beatkaa Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Ależ przemiana !!!!! Niesamowite jak z każdymi zdjęciami,ona odżywa na nowo :) Quote
wojtuś Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 Stelcia w kubraczku - piękna i radosna:):) Yumanji wielkie Dzięki :loveu::loveu::loveu: Na wątkach z Tobą - u Lapsia i Rudusia i wątku Suń ON Stelli i Gwiazdki, chciałem podziękować za możliwość przyjęcia Gwiazdki. Gwiazdka ma już BDT u Bazyliszka w Inowrocławiu:smile::smile: Dzięki:loveu: Quote
Bazyliszek Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 No więc tak wet proponuje zmianę karmy na tą typowo dla psów z problemami stawów (np. Arion). Poza tym od dziś gwiazdka dostaje ArthroFos co zjada jak ciasteczka :) W poniedziałek dostanie tabletki na odrobaczenie a od środy kolejne tabletki (teraz nazwy nie pamiętam przepraszam) Quote
Beatkaa Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 Bazyliszek napisał(a):No więc tak wet proponuje zmianę karmy na tą typowo dla psów z problemami stawów (np. Arion). Poza tym od dziś gwiazdka dostaje ArthroFos co zjada jak ciasteczka :) W poniedziałek dostanie tabletki na odrobaczenie a od środy kolejne tabletki (teraz nazwy nie pamiętam przepraszam) No tak tak...ale trzeba wziąć pod uwagę,że Gwiazdka po pierwsze powinna stracić trochę kilogramów,a po drugie osobno tabletkami na stawy można ją wspierać,karma to tylko karma ;) Dostała tą karmę bo jest takim lightem,dzięki któremu nie będzie tyć. W każdym razie tych,którzy bywają na wątku proszę o wypowiedź czy zmieniamy czy nie.Póki co niech Gwiazdka je tą karmę,którą ma,a jak się będzie kończyć to się zdecyduje.Kochana jeśli możesz to prześlij jakieś kopie faktur,rachunków itp bo potrzebne do rozliczenia i nie wiem ile Ci zwrócić :) Można na mojego e-maila,którego podam Ci na PW. Quote
Bazyliszek Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 Wet ma mi rachunki przygotować na po świętach więc spokojnie :cool3: A co do wagi Gwiazdki nie wydaje mi się aby powinna chudnąć a wręcz przeciwnie jak się przejedzie po grzbiecie to czuje się jej kręgosłup. Quote
Martika&Aischa Posted April 22, 2011 Author Posted April 22, 2011 Beatkaa napisał(a):No tak tak...ale trzeba wziąć pod uwagę,że Gwiazdka po pierwsze powinna stracić trochę kilogramów,a po drugie osobno tabletkami na stawy można ją wspierać,karma to tylko karma ;) Dostała tą karmę bo jest takim lightem,dzięki któremu nie będzie tyć. W każdym razie tych,którzy bywają na wątku proszę o wypowiedź czy zmieniamy czy nie.Póki co niech Gwiazdka je tą karmę,którą ma,a jak się będzie kończyć to się zdecyduje.Kochana jeśli możesz to prześlij jakieś kopie faktur,rachunków itp bo potrzebne do rozliczenia i nie wiem ile Ci zwrócić :) Można na mojego e-maila,którego podam Ci na PW. Zgadzam się z Beatką :) Niech Gwiazdeczka dokończy karmę którą ma a potem pomyślimy ewentualnie nad zmianą :) Najważniejsze żeby dostawała suplementy ( leki) na wzmocnienie stawów. Quote
Recommended Posts