Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

henikar napisał(a):
Dzisiaj przeslałam 20 zł na oneczki. Przepraszam, ze dopiero teraz i tak mało, ale ostatnio miałam dużo psin na tymczasie i duze w związku z tym wydatki. trochę sie pogubiłam. Czy jedna z psin będzie miała dt?

Cioteczko kochana Pięknie Dziękujemy w imieniu ONeczek .....obie dziewczynki mają DT :multi:

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to piękne wiadomości:multi:

To prosimy też Klaudię o opowieść jak Gwiazdka dojechała i co myśli o nowym miejscu:loveu:,

Proszę też Cioteczkę Ilonę aby nam coś opowiedziała o podróży:loveu:

Posted

Pojechala Gwiazdeczka, rano zrobilam jeszcze kilka zdiec to pozniej wrzuce:)
Aha, zastanowcie sie nad kupnem suplementow na stawy bo tyl tragedia u dziewczyny i mozna by jakos wspomagac, nie moglam dac swoich bo mam 2 psiaki ktore tym suplementuje a mam ostatnie opakowanie.

Posted

furciaczek napisał(a):
Pojechala Gwiazdeczka, rano zrobilam jeszcze kilka zdiec to pozniej wrzuce:)
Aha, zastanowcie sie nad kupnem suplementow na stawy bo tyl tragedia u dziewczyny i mozna by jakos wspomagac, nie moglam dac swoich bo mam 2 psiaki ktore tym suplementuje a mam ostatnie opakowanie.

Już piszę do cioteczki Anula z Rybnika która proponowała preparat na stawy dla Gwiazdeczki ;)

Posted

Nasza kochana Gwiazdeczka już w DT w Inowrocławiu ....zamieszkała z tatą Klaudi.
Klaudia bardzo prosimy w miarę możliwości o informację jak dziewczynka się zaklimatyzowała ? No i wszelkie odczucia i uwagi :)

Posted

Kilka słów o podróży .. Gwiazdka bardzo grzecznie jeździ autem, sama ładnie wsiada i wysiada, nie sprawia żadnego kłopotu w czasie jazdy.
W ogóle jest mało kłopotliwym psem i moim zdaniem ma wysoki współczynnik aklimatyzacji .. bez problemu wędrowała ze mną w nowe miejsca, bez oporu wsiadła do windy, przedreptała na dzień dobry całe mieszkanie i ułożyła się bezstresowo w upatrzonym miejscu.

Gwiazdka zapoznała się z moim Trollkiem i córką, znaczy nie ma zgrzytów z małymi psiakami ani też z małymi dziećmi.
Trollik nieco posiusiał się w chwili pierwszego kontaktu, ale to zrozumiałe przy takiej dysproporcji rozmiarów ;)

Przewóz Gwiazdki rozliczam po kosztach paliwa na trasie Toruń-Wiktoryn-Inowrocław-Toruń, wyszło 50pln.
Proszę o kontakt w sprawie rozliczenia nie przez dogo, lecz na maila ilonnn@gmail.com

Na miejscu spisaliśmy umowę DT z ojcem Klaudii.
Martika, umowę DT prześlę Tobie pocztą tradycyjną.

Chód Gwiazdki wyraźnie wskazuje na patologię stawów, więc trzeba faktycznie położyć nacisk na suplementy w diecie. Uszko wymaga podtrzymywania czystości, stan zapalny jest zażegnany.

Trzeba Gwiazdce założyć ksiączeczkę zdrowia, gdyż jeszcze jej nie posiada.
Zbadam w Toruniu czy nie miała wcześniej jakichś szczepień i jeśli okaże się, że jest "surowa", to w pierwszej kolejności trzeba ją zaszczepić.

Następnie sterylka, myślę, że można już umawiać termin na drugą połowę maja, by mogła szybko trafić do DS. Jest duży popyt na DONki płci żeńskiej, więc myślę, że po wypuszczeniu ogłoszeń Gwiazdka nie będzie długo czekać na dobry dom.

Trzymam mocno kciuki za dobry domek.

Posted

[quote name='ilon_n']Kilka słów o podróży .. Gwiazdka bardzo grzecznie jeździ autem, sama ładnie wsiada i wysiada, nie sprawia żadnego kłopotu w czasie jazdy.
W ogóle jest mało kłopotliwym psem i moim zdaniem ma wysoki współczynnik aklimatyzacji .. bez problemu wędrowała ze mną w nowe miejsca, bez oporu wsiadła do windy, przedreptała na dzień dobry całe mieszkanie i ułożyła się bezstresowo w upatrzonym miejscu.

Gwiazdka zapoznała się z moim Trollkiem i córką, znaczy nie ma zgrzytów z małymi psiakami ani też z małymi dziećmi.
Trollik nieco posiusiał się w chwili pierwszego kontaktu, ale to zrozumiałe przy takiej dysproporcji rozmiarów ;)

Przewóz Gwiazdki rozliczam po kosztach paliwa na trasie Toruń-Wiktoryn-Inowrocław-Toruń, wyszło 50pln.
Proszę o kontakt w sprawie rozliczenia nie przez dogo, lecz na maila ilonnn@gmail.com

Na miejscu spisaliśmy umowę DT z ojcem Klaudii.
Martika, umowę DT prześlę Tobie pocztą tradycyjną.

Chód Gwiazdki wyraźnie wskazuje na patologię stawów, więc trzeba faktycznie położyć nacisk na suplementy w diecie. Uszko wymaga podtrzymywania czystości, stan zapalny jest zażegnany.

Trzeba Gwiazdce założyć ksiączeczkę zdrowia, gdyż jeszcze jej nie posiada.
Zbadam w Toruniu czy nie miała wcześniej jakichś szczepień i jeśli okaże się, że jest "surowa", to w pierwszej kolejności trzeba ją zaszczepić.

Następnie sterylka, myślę, że można już umawiać termin na drugą połowę maja, by mogła szybko trafić do DS. Jest duży popyt na DONki płci żeńskiej, więc myślę, że po wypuszczeniu ogłoszeń Gwiazdka nie będzie długo czekać na dobry dom.

Trzymam mocno kciuki za dobry domek.

Pięknie dziękujemy za informacje :) Beatkaa rozliczy koszty przewozu Gwiazdeczki cioteczko :)
Środki na stawy będziemy musiały wysłać do Klaudi.
A co z karmą cioteczko ? na razie wystarczy ???

Posted

Uff...jeden dzień mnie tu nie było i cóż za piękne informacje :):) zaraz skontaktuje się z Ilon_n i rozliczymy się za transport :)

Niecierpliwe czekamy na wieści o Gwiazdce z nowego BDT :)

Posted

Ilonko dzięki za transport i opowieść z podróży :loveu:

Klaudio prosimy o wiadomości o Gwiazdce:)

Kasiu a jak tam nasza Stella, po sterylce już?, jak sie czuje.

Przedświąteczne pozdrowienia dla Was Kochani:loveu:

Posted

Martika@Aischa napisał(a):
Klaudio co u Gwiazdki ???? Jak sobie tata z nią radzi ???

Z tego co wiem Klaudia wybierała się dziś do schroniska. Pewnie odezwie się później.

Posted

Przepraszam że dopiero teraz piszę ale była na wystawie psów ponieważ fundacja miała stoisko i zbieraliśmy podpisy pod ustawą:cool3:

Gwiazdeczka jest bardzo grzeczna u spałam dziś u ojca razem z nią i całą noc ładnie przespała na swojej sofce :lol: Dziś rano tylko miała małą wpadkę ponieważ zaraz po spacerku jak wróciła do domu załatwiła się na podłogę ale to nic ;) Była razem ze mną zbierać podpisy grzecznie siedziała obok stoiska nie zwracała nawet uwagi na kręcące się psy. Po wystawie poszłyśmy zapoznać Gwiazdeczkę z moją gromadką i bez większych konfliktów:cool3: Koty trochę przerażone jej wielkością jednak ona na nie nie reagowała z Bazusiem też się dogadała razem byli na spacerku ;) Wzięłam ją również na pole aby się wybiegała i godzinę biegała za piłeczką. Teraz dość ważne jest aby się dowiedzieć jak u niej ze szczepieniami odrobaczeniem i odpchleniem. Z pchełkami chyba ma problem bo zauważyłam że dość często się drapie. A tak poza tym wszystko super ;)

Posted

Bazyliszek napisał(a):
Przepraszam że dopiero teraz piszę ale była na wystawie psów ponieważ fundacja miała stoisko i zbieraliśmy podpisy pod ustawą:cool3:

Gwiazdeczka jest bardzo grzeczna u spałam dziś u ojca razem z nią i całą noc ładnie przespała na swojej sofce :lol: Dziś rano tylko miała małą wpadkę ponieważ zaraz po spacerku jak wróciła do domu załatwiła się na podłogę ale to nic ;) Była razem ze mną zbierać podpisy grzecznie siedziała obok stoiska nie zwracała nawet uwagi na kręcące się psy. Po wystawie poszłyśmy zapoznać Gwiazdeczkę z moją gromadką i bez większych konfliktów:cool3: Koty trochę przerażone jej wielkością jednak ona na nie nie reagowała z Bazusiem też się dogadała razem byli na spacerku ;) Wzięłam ją również na pole aby się wybiegała i godzinę biegała za piłeczką. Teraz dość ważne jest aby się dowiedzieć jak u niej ze szczepieniami odrobaczeniem i odpchleniem. Z pchełkami chyba ma problem bo zauważyłam że dość często się drapie. A tak poza tym wszystko super ;)

Bardzo dziękujemy za tak dobre informacje :) W miarę możliwości bardzo prosimy o zdjęcia naszej dziewczynki ;)