wojtuś Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Dziewczynki pieknie sie zbierają:) Napisałem do yumanji z prośbą o miejsce dla Gwiazdki i zaprosiłem na wątek;) Tak jeszcze sobie myślę, Hotelik w Aleks.Kujawskim miał propozycję 10zł/doba, czy nie warto byłoby się zastanowić, gdybyśmy mieli kłopot z innym hotelikiem? Quote
Martika&Aischa Posted April 6, 2011 Author Posted April 6, 2011 wojtuś napisał(a):Dziewczynki pieknie sie zbierają:) Napisałem do yumanji z prośbą o miejsce dla Gwiazdki i zaprosiłem na wątek;) Tak jeszcze sobie myślę, Hotelik w Aleks.Kujawskim miał propozycję 10zł/doba, czy nie warto byłoby się zastanowić, gdybyśmy mieli kłopot z innym hotelikiem? Warto warto ....;) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 10zł +karma Uważam , że byłoby lepiej gdyby jednak Gwiazda pojechała gdzie indziej. Quote
Martika&Aischa Posted April 6, 2011 Author Posted April 6, 2011 Ania+Milva i Ulver napisał(a):10zł +karma Uważam , że byłoby lepiej gdyby jednak Gwiazda pojechała gdzie indziej. A dlaczego ???? Quote
dominikabankert Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 u Jumanji jest jedna onka na ktorej watku jestem juz dlugo i ktorej dosyc pomagam i nie narzekamy na Jumanji.....a propos ze sie tak spytam czy szkodnik Arktyka zostala znaleziona , dala znac ze gdzie wegetuje sobie? wie cos ktos czy ja schwytali???? Quote
Martika&Aischa Posted April 6, 2011 Author Posted April 6, 2011 dominikabankert napisał(a):u Jumanji jest jedna onka na ktorej watku jestem juz dlugo i ktorej dosyc pomagam i nie narzekamy na Jumanji.....a propos ze sie tak spytam czy szkodnik Arktyka zostala znaleziona , dala znac ze gdzie wegetuje sobie? wie cos ktos czy ja schwytali???? A pytał ktoś Jumanji czy miałaby miejsce ???? i jaki jest koszt miesięczny utrzymania dużej Oneczki ??? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Martika@Aischa napisał(a):A dlaczego ???? a dlatego iż hotel powiedział jasno do Fur iż nie chce miec z dogomanią nic wspólnego po tym co tu przeczytał Quote
wojtuś Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 dominikabankert napisał(a):u Jumanji jest jedna onka na ktorej watku jestem juz dlugo i ktorej dosyc pomagam i nie narzekamy na Jumanji.....a propos ze sie tak spytam czy szkodnik Arktyka zostala znaleziona , dala znac ze gdzie wegetuje sobie? wie cos ktos czy ja schwytali???? U yumanji mamy 2 Psiaki; niewidomego spaniela Rudusia i ON Lapsia ze Szczytna, Psiaki były najpierw w Obornikach Śl. później chwilę u Donki5 (superowe warunki) a w końcu są u yumanji (od lipca 2010 jak yumanji miała już gotowe kojce) Quote
wojtuś Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Martika@Aischa napisał(a):A pytał ktoś Jumanji czy miałaby miejsce ???? i jaki jest koszt miesięczny utrzymania dużej Oneczki ??? Napisałem z prośbą o miejsce dla Gwiazdki, za 2 Psiaki Spaniela i ON mamy ulgowo 500 zł/miesiąc, poczekajmy na odp. yumanji, jutro do Niej zadzwonię gdyby nie było wiadomości:) Quote
dominikabankert Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 my placilismy za onke 300zł na miesac, teraz niestety placimy 380zl bo nasza onka sie pogryzla , narobila duzych szkod i w ogole:( martika wejdz sobie na naszym bazarku tym dla onki i bokserow- to jest wlasnie ta onka. Quote
Martika&Aischa Posted April 6, 2011 Author Posted April 6, 2011 wojtuś napisał(a):Napisałem z prośbą o miejsce dla Gwiazdki, za 2 Psiaki Spaniela i ON mamy ulgowo 500 zł/miesiąc, poczekajmy na odp. yumanji, jutro do Niej zadzwonię gdyby nie było wiadomości:) No to super :) Mam nadzieję że uda się znaleźć szybciutko miejsce dla Gwiazdeczki :) Bardzo dziękujemy za pomoc. A w roli wyjaśnienia Panią Beatkę z Hoteliku osobiście przeprosiłam i sprawa została zamknięta raz na zawsze!!! To przemiła i bardzo wyrozumiała osoba :) Quote
Martika&Aischa Posted April 6, 2011 Author Posted April 6, 2011 dominikabankert napisał(a):my placilismy za onke 300zł na miesac, teraz niestety placimy 380zl bo nasza onka sie pogryzla , narobila duzych szkod i w ogole:( martika wejdz sobie na naszym bazarku tym dla onki i bokserow- to jest wlasnie ta onka. Wiem Dominiczko wiem która ....słodka dziewczynka :) Quote
yumanji Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Wojtus mnie zaprosil.Czy gwiazdka moglaby byc w boksie ze starszym ,spokojnym samcem?Ten boks jest zakratowany do sufitu,ewentualnie mam boks tylko dla niej,ale sciany do wys 180 cm.Pytanie,w jakiej jest kondycji i czy probowalaby zwiac? Quote
Martika&Aischa Posted April 7, 2011 Author Posted April 7, 2011 yumanji napisał(a):Wojtus mnie zaprosil.Czy gwiazdka moglaby byc w boksie ze starszym ,spokojnym samcem?Ten boks jest zakratowany do sufitu,ewentualnie mam boks tylko dla niej,ale sciany do wys 180 cm.Pytanie,w jakiej jest kondycji i czy probowalaby zwiac? Myślę że Fur musiałaby się wypowiedzieć bo u niej jest Gwiazdeczka więc pewnie już wiele o niej może powiedzieć. Już piszę PW żeby zajrzała na wątek. Quote
furciaczek Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 yumanji napisał(a):Wojtus mnie zaprosil.Czy gwiazdka moglaby byc w boksie ze starszym ,spokojnym samcem?Ten boks jest zakratowany do sufitu,ewentualnie mam boks tylko dla niej,ale sciany do wys 180 cm.Pytanie,w jakiej jest kondycji i czy probowalaby zwiac? U mnie siedzi sama, nie zwraca uwagi na szczekajacy psy biegajace gdzies obok. Ale wiemy ze dosc mocno dziabnela Stelle gdy razem mieszkaly. Gwiazdka w chwilach duzej ekscytacji potrafi klapnac paszcza, ale to raczej takie nerwowe klapanie, rozladowujace napiecie. Podczas czyszczenia ucha lub czynnosci za ktorymi nie przepada tez probuje chwytac zabkami ale raczej mozna to wyeliminowac przy systematycznej pracy- juz jest ciut lepiej. Ma slaby tyl i raczej nie bedzie w stanie pokonac 180cm scianki. Na spacerach trzyma sie blisko, odwolywalna jest. Uwielbia kontakt z czlowiekiem, dosc fajnie sie skupia na przewodniku. Nie jest szczekliwa. Quote
wojtuś Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 yumanji napisał(a):Wojtus mnie zaprosil.Czy gwiazdka moglaby byc w boksie ze starszym ,spokojnym samcem?Ten boks jest zakratowany do sufitu,ewentualnie mam boks tylko dla niej,ale sciany do wys 180 cm.Pytanie,w jakiej jest kondycji i czy probowalaby zwiac? Yumanji wielkie dzięki że zajrzałaś do Gwiazdki:loveu::loveu::loveu: Obydwie dziewczynki pięknie się zbierają, wróciła u nich radość i chęć do życia i widać to nawet na zdjęciach:) furciaczek napisał(a):U mnie siedzi sama, nie zwraca uwagi na szczekajacy psy biegajace gdzies obok. Ale wiemy ze dosc mocno dziabnela Stelle gdy razem mieszkaly. Gwiazdka w chwilach duzej ekscytacji potrafi klapnac paszcza, ale to raczej takie nerwowe klapanie, rozladowujace napiecie. Podczas czyszczenia ucha lub czynnosci za ktorymi nie przepada tez probuje chwytac zabkami ale raczej mozna to wyeliminowac przy systematycznej pracy- juz jest ciut lepiej. Ma slaby tyl i raczej nie bedzie w stanie pokonac 180cm scianki. Na spacerach trzyma sie blisko, odwolywalna jest. Uwielbia kontakt z czlowiekiem, dosc fajnie sie skupia na przewodniku. Nie jest szczekliwa. Gwiazdka szczęśliwa u Furciaczka: Yumanji a jeszcze prośba;) :modla: ;);) na jaką kwotę mies. musimy być przygotowani:) Kochani:loveu: proszę wypowiedźcie się co myślicie:) Quote
Beatkaa Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Skoro hotelik zjechał z ceny to też nie odrzucajmy tego od razu,za duże psy zazwyczaj w DT czy hotelikach bierze się czasami po 15zł/dobę.;) Yumanji a jak wygląda to cenowo? :) Quote
Martika&Aischa Posted April 7, 2011 Author Posted April 7, 2011 Czekamy na informacje :) Jaka była by cena za hotelik ? Znaleźć coś musimy bo czas ucieka a Gwiazdka gościnnie jest u cioteczki Fur. Quote
Beatkaa Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Martika@Aischa napisał(a):Czekamy na informacje :) Jaka była by cena za hotelik ? Znaleźć coś musimy bo czas ucieka a Gwiazdka gościnnie jest u cioteczki Fur. Dokładnie :) Quote
yumanji Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Martika@Aischa napisał(a):Czekamy na informacje :) Jaka była by cena za hotelik ? Znaleźć coś musimy bo czas ucieka a Gwiazdka gościnnie jest u cioteczki Fur. 300 plus zarcie,czyli pewnie worek 15-kg mniej wiecej... Quote
Martika&Aischa Posted April 8, 2011 Author Posted April 8, 2011 yumanji napisał(a):300 plus zarcie,czyli pewnie worek 15-kg mniej wiecej... Dziewczyny czyli koszt utrzymania Gwiazdeczki już znamy ...trzeba zatem podjąć decyzje. No i co najważniejsze zacząć zbierać finanse na utrzymanie Gwiazdki w Hoteliku! Quote
Martika&Aischa Posted April 8, 2011 Author Posted April 8, 2011 Urocza dziewczynka z tej naszej Gwiazdeczki ...prawdziwa Gwiazda :):):) Dziewczyny i co postanawiamy w sprawie hoteliku ???? Jeśli hotelik jest sprawdzony to myślę że trzeba podjąć już decyzję i odciążyć cioteczkę Fur! Quote
Martika&Aischa Posted April 8, 2011 Author Posted April 8, 2011 Jest jeszcze jeden hotelik który zgodziłby się przyjąć naszą Gwiazdkę pod swoją opieką ale dopiero za dwa tygodnie będzie miejsce dla Gwiazdeczki. Hotelik wszyscy znamy a o wspaniałej opiece mieliśmy się okazję już przekonać :):):) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 nie mam nic przeciwko wyjeździe Gwiazdy do yumanji:) i tak potrzebne deklaracje....jak wyglada sprawa finansowa dziewczyn? Quote
Recommended Posts