gorki330 Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Nie napisałam , nie potrzeba jej w tej chwili specjalnnej karmy , to codostaje u mnie jej wystarczy , mam karmić często a mało ,traktować jak suczkę w połogu czyli wysokobiałkowo . Quote
Martika&Aischa Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 gorki330 napisał(a):Stella zaliczyła dziś wizytę u weterynarza , jutro wyślę kopię opisu niestety skaner mi się popsuł , Stella ma gorączkę i zapalenie macicy, zabieg sterylizacji zapisany na przyszły tydzień , dostała antybiotyki i trzeba to troszkę podleczyć,macica nie jest zamknięta i narazie nie ma paniki ,stan ogólny to straszne zaniedbanie,brak tkanki tłuszczowej.zanik mięsni z powodu zagłodzenia , stawy ok ,ona poprostu nie ma siły chodzić , zrobione są badania krwi - morfologia i biochemia . wątroba nerki,trzustka w porządku , duzo robali , tak dużo że wet powiedział że nie widział tak wysokich parametrów , oczy,uszy też ok , prawdopodobnie trochę nie dosłyszy , zęby a właściwie ich szczątki starte do korony , wiek Stelli to prawdopodobnie około 10 lat , wiele razy rodziła , niewielki guz na sutku - do usunięcia podczas sterylizacji . Leczenie -augmentin , fluoksetyna - to na depresje , karnityna - odbudowa mięśni , i intensywne odrobaczanie. Stella bardzo sie tym wszystkim zestresowała i zaczynamy socjalizację od początku . Rokowania są wbrew pozorom optymistyczne , będzie dobrze tylko potrzeba jej czasu na ponowna wiarę w człowieka . Cioteczko wstaw rachuneczek jeśli będziesz mogła i podaj dokładny koszt wizyty i leków. Stellcia nasza kochana dziewczynka ..napewno ją to dużo stresu kosztowało. Quote
Martika&Aischa Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 gorki330 napisał(a):Nie napisałam , nie potrzeba jej w tej chwili specjalnnej karmy , to codostaje u mnie jej wystarczy , mam karmić często a mało ,traktować jak suczkę w połogu czyli wysokobiałkowo . A odżyweczka na stawy ? będzie potrzebna ? Quote
gorki330 Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Na razie nie potrzeba , słabe łapy to poprostu brak mięśni , łapki sa w porządku jak na jej wiek , mam caniviton forte w razie potrzeby , w tej chwili trzeba pannę podtuczyć :) Quote
Martika&Aischa Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 gorki330 napisał(a):Na razie nie potrzeba , słabe łapy to poprostu brak mięśni , łapki sa w porządku jak na jej wiek , mam caniviton forte w razie potrzeby , w tej chwili trzeba pannę podtuczyć :) No to super :) Bardzo się cieszę dziewczynki że wszystko się powolutku układa i żadne paskudztwo w naszej Stelci nie siedzi :) Quote
Martika&Aischa Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 Jeśli będziesz miała problem ze skanerem ...zrób zdjęcie apartem lub telefonem i prześlij mi na @ a ja wrzucę do rozliczenia i Beatkaa zwróci pieniążki. A ja wszystkie cioteczki pięknie proszę w imieniu naszych dziewczynek o wsparcie :( podrzucanie bazarku;) Przed nami koszty - sterylizacja, karma na stawy dla Gwiazdki i deklaracje na hotelik bo przecież musimy szukać! Quote
Beatkaa Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Biedna Stella :-( Takie zaniedbanie...:angryy: Dobrze,że ma już odpowiedną opiekę. Strasznie się tym przyjęłam jak czytałam opis z wizytu u weta.:-(Daj znać to prześlę ile trzeba. Quote
Martika&Aischa Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 Cioteczko Stelcia sobie na pewno poradzi. Jest w dobrym rękach. I tyle cioteczek martwi się o jej zdrówko. Quote
dominikabankert Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 moze macie 5zl w kieszeni:(http://www.dogomania.pl/threads/205432-***-uratuj-mi-%C5%BCycie-to-tylko-5-z%C5%82-*** Quote
gorki330 Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Zrobiłam zdjęcie z opisu wizyty u weterynarza , wysłałam do Furciaczka Quote
anula42 Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Martika- nie ma sprawy, tylko poprosze o jakiś adres na który tę odżywkę skieruję Quote
Martika&Aischa Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 anula42 napisał(a):Martika- nie ma sprawy, tylko poprosze o jakiś adres na który tę odżywkę skieruję Cioteczko narazie Stelcia odżyweczki nie potrzebuje jej stawy są słabe bo jest ogólnie wycieńczona :( dużo sunieczka przeszła :( Odżyweczkę przekażemy najwyżej Gwiazdeczce, choć wiem że narazie ma podawany preparat na stawy. Quote
Agnieszka_K Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Witajcie cioteczki od ONków:) wiem, że nigdzie nie ma kasy i wciąż jej potrzeba, ale bardzo proszę zajrzyjcie na bazarek cegiełkowy na ratowanie życia ONki :( i na jej wątek http://www.dogomania.pl/threads/205137-Umieram-na-oczach-całej-wsi-!!!!/page2 EDIT: dopiero zobaczyłam, że kochana dominikabankert (dzięki wielkie!!!) już was informowała, przepraszam za dubla... Quote
Beatkaa Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Dziewczynki nie zapominam o Was i o tej później porze wpadam Was odwiedzić. :) Miziam wirtualnie Gwiazdeczkę i Stellę ! Quote
Argat Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Prosiłabym jeszcze raz o konto, mam na allegro kilku chętnych do wpłat... Quote
Martika&Aischa Posted April 5, 2011 Author Posted April 5, 2011 Argat napisał(a):Prosiłabym jeszcze raz o konto, mam na allegro kilku chętnych do wpłat... Cioteczko już proszę Dominiczkę o przesłanie nr konta :) Quote
furciaczek Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 gorki330 napisał(a):Zrobiłam zdjęcie z opisu wizyty u weterynarza , wysłałam do Furciaczka Nie doszlo cos:shake: Quote
Beatkaa Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Martika@Aischa napisał(a):Cioteczko już proszę Dominiczkę o przesłanie nr konta :) Juz wysłałam dane do przelewu do Argat :) Quote
Martika&Aischa Posted April 5, 2011 Author Posted April 5, 2011 [quote name='Beatkaa']Juz wysłałam dane do przelewu do Argat :) No to super :) Całujemy w noski naszą kochaną Stellcię oraz Gwiazdeczkę Quote
Beatkaa Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 [quote name='Martika@Aischa']No to super :) Całujemy w noski naszą kochaną Stellcię oraz Gwiazdeczkę Dołączam się:calus: Quote
Argat Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Dostałam nr konta, nawet dwa razy :) Już wysłałam, poprosiłam o dopisywanie że wpłata jest na Onki i z allegro Quote
Martika&Aischa Posted April 5, 2011 Author Posted April 5, 2011 Argat napisał(a):Dostałam nr konta, nawet dwa razy :) Już wysłałam, poprosiłam o dopisywanie że wpłata jest na Onki i z allegro Super :) Pięknie dziękujemy :) Quote
Martika&Aischa Posted April 5, 2011 Author Posted April 5, 2011 Cioteczko Fur Ty nam chyba sunie podmieniłaś:-o:-o:-o To nie jest ten sam psiak :lol: Gwiazdeczka jest po prostu przepiękna!!! I ta radość w oczach :lol::loveu: Quote
Recommended Posts