Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie napisałam , nie potrzeba jej w tej chwili specjalnnej karmy , to codostaje u mnie jej wystarczy , mam karmić często a mało ,traktować jak suczkę w połogu czyli wysokobiałkowo .

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

gorki330 napisał(a):
Stella zaliczyła dziś wizytę u weterynarza , jutro wyślę kopię opisu niestety skaner mi się popsuł , Stella ma gorączkę i zapalenie macicy, zabieg sterylizacji zapisany na przyszły tydzień , dostała antybiotyki i trzeba to troszkę podleczyć,macica nie jest zamknięta i narazie nie ma paniki ,stan ogólny to straszne zaniedbanie,brak tkanki tłuszczowej.zanik mięsni z powodu zagłodzenia , stawy ok ,ona poprostu nie ma siły chodzić , zrobione są badania krwi - morfologia i biochemia . wątroba nerki,trzustka w porządku , duzo robali , tak dużo że wet powiedział że nie widział tak wysokich parametrów , oczy,uszy też ok , prawdopodobnie trochę nie dosłyszy , zęby a właściwie ich szczątki starte do korony , wiek Stelli to prawdopodobnie około 10 lat , wiele razy rodziła , niewielki guz na sutku - do usunięcia podczas sterylizacji .
Leczenie -augmentin , fluoksetyna - to na depresje , karnityna - odbudowa mięśni , i intensywne odrobaczanie.
Stella bardzo sie tym wszystkim zestresowała i zaczynamy socjalizację od początku .
Rokowania są wbrew pozorom optymistyczne , będzie dobrze tylko potrzeba jej czasu na ponowna wiarę w człowieka .

Cioteczko wstaw rachuneczek jeśli będziesz mogła i podaj dokładny koszt wizyty i leków. Stellcia nasza kochana dziewczynka ..napewno ją to dużo stresu kosztowało.

Posted

gorki330 napisał(a):
Nie napisałam , nie potrzeba jej w tej chwili specjalnnej karmy , to codostaje u mnie jej wystarczy , mam karmić często a mało ,traktować jak suczkę w połogu czyli wysokobiałkowo .

A odżyweczka na stawy ? będzie potrzebna ?

Posted

Na razie nie potrzeba , słabe łapy to poprostu brak mięśni , łapki sa w porządku jak na jej wiek , mam caniviton forte w razie potrzeby , w tej chwili trzeba pannę podtuczyć :)

Posted

gorki330 napisał(a):
Na razie nie potrzeba , słabe łapy to poprostu brak mięśni , łapki sa w porządku jak na jej wiek , mam caniviton forte w razie potrzeby , w tej chwili trzeba pannę podtuczyć :)

No to super :) Bardzo się cieszę dziewczynki że wszystko się powolutku układa i żadne paskudztwo w naszej Stelci nie siedzi :)

Posted

Jeśli będziesz miała problem ze skanerem ...zrób zdjęcie apartem lub telefonem i prześlij mi na @ a ja wrzucę do rozliczenia i Beatkaa zwróci pieniążki. A ja wszystkie cioteczki pięknie proszę w imieniu naszych dziewczynek o wsparcie :( podrzucanie bazarku;) Przed nami koszty - sterylizacja, karma na stawy dla Gwiazdki i deklaracje na hotelik bo przecież musimy szukać!

Posted

Biedna Stella :-( Takie zaniedbanie...:angryy: Dobrze,że ma już odpowiedną opiekę.
Strasznie się tym przyjęłam jak czytałam opis z wizytu u weta.:-(Daj znać to prześlę ile trzeba.

Posted

anula42 napisał(a):
Martika- nie ma sprawy, tylko poprosze o jakiś adres na który tę odżywkę skieruję

Cioteczko narazie Stelcia odżyweczki nie potrzebuje jej stawy są słabe bo jest ogólnie wycieńczona :( dużo sunieczka przeszła :( Odżyweczkę przekażemy najwyżej Gwiazdeczce, choć wiem że narazie ma podawany preparat na stawy.