Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gwiazdka - cudo , Stella też nie narzeka na humor , jest coraz bardziej śmiała ,chętnie wychodzi z kojca i chyba załapała o co mi chodzi z tymi spacerami bo w nocy i przez cały dzisiejszy dzień nie załatwiła się u siebie ,ze spacerami to też nie za długo poniewaz jej łapki sa szybsze niż Stella i panna się potyka , a tak poważnie to ma bardzo słabe nogi i po 20 min zaczynają się trząśc i trzeba się położyć , apetyt bez zmian czyli ogromny , całuśna bardzo , podsumowując wszystko idzie ku dobremu , jutro wizyta u weta , poproszę dane na jakie mam wpisać Stellę .

Posted

gorki330 napisał(a):
Gwiazdka - cudo , Stella też nie narzeka na humor , jest coraz bardziej śmiała ,chętnie wychodzi z kojca i chyba załapała o co mi chodzi z tymi spacerami bo w nocy i przez cały dzisiejszy dzień nie załatwiła się u siebie ,ze spacerami to też nie za długo poniewaz jej łapki sa szybsze niż Stella i panna się potyka , a tak poważnie to ma bardzo słabe nogi i po 20 min zaczynają się trząśc i trzeba się położyć , apetyt bez zmian czyli ogromny , całuśna bardzo , podsumowując wszystko idzie ku dobremu , jutro wizyta u weta , poproszę dane na jakie mam wpisać Stellę .

Gwiazdeczka nam z dnia na dzień pięknieje ....nasza Stellcia też coraz pewniejsza :) ech ...dziewczynki moje kochane jak ja się cieszę :loveu:

Posted

gorki330 napisał(a):

Cioteczko a o jakie dane dokładnie chodzi ???? o dane do faktury od weterynarza ????

Posted

anula42 napisał(a):
co za radość - to całkiem inna sunia-mordeczka jakby usmiechnieta, oczka bardziej zywe- istne cudo-a jesli chodzi o te stawy, to może mogłabym coś zaproponować- zanim moja Sabula odeszła też już miała klopoty z chodzeniem,i zamówiłam dla niej odżywkę Gelacan Fast (podobno bardzo dobra), korzystała z niej dosłownie kilka dni i reszte przesłałam dla Cezarka (tego psiaczka kochanego który jest pod opieka fundacji Pro-Animals),mogę ja zamówić tylko prosiłabym o jakiś adres na który ja prześlę (o kwestie finansowe nie musicie się martwić bo ja pokrywam koszty)

Cioteczko może tą odżyweczkę przesłać Kasi dla Stelci ?

Posted

powiem tak: arktyka bała się do Stelli wchodzić. Z tego powodu nie sprzątała jej kojca. Tylko wstawiała karmę i wodę z przeciwnej strony.
Nie pojmuję teraz tego zjawiska. ta sunia jest bardzo przyjazna.

Posted

Beatkaa napisał(a):
Kochani to jak z karmą??? Moim zdaniem skoro sunia dostaje już sumplementy na stawy to może jednak warto kupić taką karmę,dzięki,której spadnie z wagi?

Beatkaa wyczyść skrzyneczkę.

Posted

Beatkaa napisał(a):
Kochani to jak z karmą??? Moim zdaniem skoro sunia dostaje już sumplementy na stawy to może jednak warto kupić taką karmę,dzięki,której spadnie z wagi?

Myślę że ta druga karma będzie odpowiedniejsza ...Pani Beatka z hoteliku zna naszą Gwiazdeczkę i poleciła że ta będzie najodpowiedniejsza. Myślę że ta będzie dobra ;)

Posted

Martika@Aischa napisał(a):
Beatkaa wyczyść skrzyneczkę.

Wyczyszczona.:)

Myślę że ta druga karma będzie odpowiedniejsza ...Pani Beatka z hoteliku zna naszą Gwiazdeczkę i poleciła że ta będzie najodpowiedniejsza. Myślę że ta będzie dobra ;)

OK,nie ma sprawy :)

Posted

Cioteczko Pani z FB zalicytowała na aukcji bo nie bardzo się zorientowała o co chodzi ...deklaruje wpłatę dla dwóch suń ...proszę prześlij jej nr konta ....trzeba to allegro zmienić kochana na cegiełkowe.

Czy cioteczka prowadząca allegro ma konto do wpłat ??? Pytam tu bo nadal nie mogę wysłać :( skrzyneczka pełna :(

Posted

Marto skrzynkę opróżniłam,nie wiem czemu jest jakiś problem :(
Ty też masz pełną i nie mogłam wysłać danych do przelewu...ale widzę,że już nie trzeba :)

Posted

Stella zaliczyła dziś wizytę u weterynarza , jutro wyślę kopię opisu niestety skaner mi się popsuł , Stella ma gorączkę i zapalenie macicy, zabieg sterylizacji zapisany na przyszły tydzień , dostała antybiotyki i trzeba to troszkę podleczyć,macica nie jest zamknięta i narazie nie ma paniki ,stan ogólny to straszne zaniedbanie,brak tkanki tłuszczowej.zanik mięsni z powodu zagłodzenia , stawy ok ,ona poprostu nie ma siły chodzić , zrobione są badania krwi - morfologia i biochemia . wątroba nerki,trzustka w porządku , duzo robali , tak dużo że wet powiedział że nie widział tak wysokich parametrów , oczy,uszy też ok , prawdopodobnie trochę nie dosłyszy , zęby a właściwie ich szczątki starte do korony , wiek Stelli to prawdopodobnie około 10 lat , wiele razy rodziła , niewielki guz na sutku - do usunięcia podczas sterylizacji .
Leczenie -augmentin , fluoksetyna - to na depresje , karnityna - odbudowa mięśni , i intensywne odrobaczanie.
Stella bardzo sie tym wszystkim zestresowała i zaczynamy socjalizację od początku .
Rokowania są wbrew pozorom optymistyczne , będzie dobrze tylko potrzeba jej czasu na ponowna wiarę w człowieka .