Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam
Pierwszy dzień za nami , upłynoł spokojnie , Stella to psina w podeszłym wieku styrana życiem babulka , ukochała swoje miejsce i tak naprawde to nie bardzo chce z niego wychodzić , apetyt ogromny , qupa wzorowa , ogon się kręci ja na karuzeli , zabrała sobie do kojca maskotkę z terenu i tak razem sobie patrzą , bardzo polubiła moją Bryzę - zwaną Dusią , zaleca się kręci dupką posyła buziaki ,
Chyba będzie cieczka ,w kojcu było parę kropek krwi .
W poniedziałek zabiorę ją do weterynarza , zrobimy badania i bedzie jasne co jej dolega .

Posted

[quote name='gorki330']Witam
Pierwszy dzień za nami , upłynoł spokojnie , Stella to psina w podeszłym wieku styrana życiem babulka , ukochała swoje miejsce i tak naprawde to nie bardzo chce z niego wychodzić , apetyt ogromny , qupa wzorowa , ogon się kręci ja na karuzeli , zabrała sobie do kojca maskotkę z terenu i tak razem sobie patrzą , bardzo polubiła moją Bryzę - zwaną Dusią , zaleca się kręci dupką posyła buziaki ,
Chyba będzie cieczka ,w kojcu było parę kropek krwi .
W poniedziałek zabiorę ją do weterynarza , zrobimy badania i bedzie jasne co jej dolega .[/QUOTE]
Cioteczko ja się sama uśmiecham do komputera jak czytam tak wspaniałe wieści :) Stelcia nasza kochana:loveu:

Posted

Kasiu, piękne fotki - Stella uśmiechnięta, zadowolona, nie ta sama co w brudnowskim kojcu gdzie nie śmiała nikomu w oczy spojrzeć ..
wyraźnie lubi psie towarzystwo, choć Gwiazdka nie chciała się z nią zakumplować - szkoda.

Gwiazdka w Brudnowie była w stanie ogólnoustrojowego zapalenia, nie miała ochoty na nic, chodziła smętna, w bólu i udręczeniu tym zapaleniem ucha .. teraz po pierwszych dniach kuracji odżyła, wydaje mi się, że zeszła jej jakaś opuchlizna z mordki .. nabrała ochoty na życie .. no i pokazała swój charakterek.

Szukam miejsc dla ONków z pseudohodowli - wciąż kilka jest do rozlokowania w DT/DS, chwilowo nic na horyzoncie .. jak się jakaś sensowna opcja DT pojawi, podrzucę dla Gwiazdki - wiemy już, że ona potrzebuje opiekuna z mocnym charakterem.

Posted

Poszedł już przelew na konto hoteliku gdzie były dziewczyny w kwocie 180zł,możesz zaznaczyć Marto w wydatkach.Furciaczek jeszcze potwierdzi ten przelew. :)

Kochana psinka ze Stelli,cieszymy się,że jest u Ciebie Kasiu.:loveu:Tak się zastanawiam ile Stella może mieć lat.

Posted

Cioteczka Beatka z Hoteliku w Aleksandrowie Kujawskim przekazuje słodkie buziaczki naszym kochanym dziewczynkom w te ich słodkie "zimne i mokre noski":lol:
Pięknie dziękujemy w imieniu naszych dziewczynek :loveu::loveu::loveu:

Posted

Dziewczyny,
dostałam podpowiedź od właścicielki hoteliku na temat najkorzystniejszej karmy dla Gwiazdki

w skrócie przekazuję uzasadnienie:

ta karma ma dobre a nawet bardzo dobre składniki ochronne na stawy + witaminy + obniżona wartość tłuszczu i białka,
bo to karma dla szczeniąt ras dużych, więc ma wypasiony skład i jednocześnie niską wartość kaloryczną.
Ta zamówiona wcześniej w necie też ma niską wartość kaloryczną, ale niestety jest bardzo wyjałowiona i ma słabą zawartość witamin a
Gwiazdka potrzebuje witamin .. więc po wykarmieniu tej co już zamówiona, można by zakupić powyższą jako kolejną.
W zooplusie jest najtańsza.

Dzięki B. za podpowiedzi i dalszą troskę o Gwiazdkę :)

Posted

Nie,jeszcze jej nie zamawiałam kochani.Rozmawiałam z fur i mówiła,że osobno podaje jej jakieś suplementy na stawy,więc dlatego skupiłam się na wyborze karmy,takiej,która bedzie miala za zadanie pomóc jej zrzucić zbędne kilogramy,bo witaminki dostaje.To może niech się każdy wypowie co sądzi i wspólnie coś wybierzemy...:)

Posted

Niestety, składniki ochronne na stawy w karmie to tylko chwyt reklamowy, żadna karma nie ma takich proporcji, aby leczyć stawy- to moga tylko zapewnić preparaty stawowe dodawane do zwykłej karmy bytowej- a jest to znacznie tańsze. arthoblock forte- proponowałabym nauczona doświadczeniami z bordogami. W razie pogorszenia stanu stawów- kwas hialuronowy- bonharen (dwie fiolki)