Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mieliśmy kolejny pomiar wagi i wzrostu. W ciągu tygodnia urosło się jej jakieś 0,5 cm, ale za to ruszyła z wagą i w ciągu tygodnia przybrała 1,3 kg
W tej chwili wg weterynarza ma jakieś 3,5 miesiąca, waży 8,4 kg i ma 40 cm wzrostu.
A na zdjęciu pięknie przybija piątkę ( łapkę podaje zupełnie inaczej :D)

Posted

Witam,

niecały tydzień temu adoptowaliśmy 6 tygodniową demonicę z fundacji SOS Animals, pani z fundacji przekonywała, że młoda wygląda na dużego psa, choć oczywiście niczego nie może zagwarantować. Jak przywieźli Helę pomyślałam, że średnio wygląda na wielkoluda, potem porównałam jej wymiary z 6 tygodniowymi np. labradorami i rzeczywiście, jest dużo mniejsza. Teraz Hela waży 3,6 kg i ma niecałe 7 tygodni, przytyła 600g w 4 dni, więc rośnie jak dzika. Zastanawiamy się jaką może osiągnąć wielkość. Dysponuję tylko takimi zdjęciami, bo średnia z niej modelka, wiecznie skacze.
Pomożecie?

Posted

Teraz Hela waży 3,6 kg i ma niecałe 7 tygodni, przytyła 600g w 4 dni, więc rośnie jak dzika. Zastanawiamy się jaką może osiągnąć wielkość.

Co do Heli to obstawiam docelowo jakieś 12-14kg. A ile ma wzrostu w kłębie?
Gdyby było możliwe wstawianie zdjęć pieska co tydzień albo chociaż co miesiąc i informowanie o przyrostach to byłoby super.

• 4 weeks later...
Posted

Minęło już troszkę czasu i Fantula ma w tej chwili no właśnie to jest dobre pytanie. Wet w połowie sierpnia stwierdził, że ma ok. 3,5 miesiąca.
Fanta jakoś tydzień temu zaczęła intensywną zmianę zębów, a czytałam, że pies zmienia zęby w wieku 4 miesięcy, dlatego teraz się zastanawiam ile ona naprawdę ma.
Ale w tej chwili ma 47 cm w kłębie i ok. 11 kg wagi. Ciekawe co to z niej będzie. :cool1:

P.S. Sugerując się po koniach, którymi się zajmuje to zadek Fanta ma jeszcze wyższy niż kłąb więc pewnie jeszcze urośnie. Przynajmniej tak bywa u koni :P

• 4 weeks later...
Posted

Hela ma prawie 4 mce, niesamowicie przybrała na wadze, bo już ma prawie 16kg. Jest strasznie śmiesznej budowy, bo przypomina posturą rottweilera (mocny tułów-chyba, że po prostu za dobrze ją karmimy xD), a paszcze ma jak terier. Jak tylko dorwę jakiś normalny aparat, to wrzucę jakąś fotę.
W każdym razie, każdy, kto przewidywał małego psa pomylił się, buhaha!

Posted

Fanta ma ok. 6,5 miesiąca, waży 13,5 kg i ma jakieś 50 cm wzrostu. Obrosła w bardzo mięciutkie futerko, w sumie takie jak mają pluszowe zabawki ;) Według weterynarza może jeszcze podrosnąć z 10 cm. Psem będzie raczej szczupłym, ale wygląda zgrabniutko :)
A tu kilka fotek[attachment=2839:10717.attach]

Posted

Fanta ładnie ruszyła z wagą. Jeśli dobrze doczytałam, to przybyło jej ok. 2,5kg przez miesiąc. Zresztą widać po zdjęciach, że klata jej się rozrasta. Mam psiaka w wieku Fanty. Waży ok. 13kg. Chciałabym, żeby jeszcze urósł ale nie wiem czy osiągnie 20kg. Chociaż weterynarz szacował jego docelową wagę na 20-25kg. Pocieszające jest to, że wet. daje Fancie jeszcze 10cm do urośnięcia. Może i mój ma takie szanse. W końcu jedziemy wagowo i wiekowo na podobnym wózku.

Posted

No to i ja mam pytanie, jak duża urośnie moja sunia. Ma 8 tygodni, jej mama sięga mniej więcej jakies 10cm za kolano.
A oto i ona: :D
https://scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1425680_3738074946118_607746263_n.jpg
https://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/1005371_3704934837636_134749685_n.jpg
na tym ma 7 tyg:
https://scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-frc1/1005006_3689933622615_1477437617_n.jpg

Jak myslicie? :)

Posted

Wg mnie zapowiada się na niewielkiego pieska tak do 10kg. Przy kolejnym szczepieniu poproś o zważenie psiaka.
Czy za kolano znaczy powyżej kolana czy do połowy łydki?

• 2 weeks later...
Posted

Ja również mam pytanie dotyczące wzrostu pieska. Razem z mężem mamy naszą ukochaną Tosię- suczka wzięta ze schroniska. Pani mówiła,że będzie mała tymczasem nam się wydaje, że raczej będzie duża :) Bardzo proszę, napiszcie co myślicie- czy piesek urośnie duży,czy może przypomina jakąś rasę? Tosia ma ponad pięć miesięcy, waży ok.11-12 kg. Przesyłam jej aktualne zdjęcia i fotkę jak wyglądała kiedy do nas trafiła, miała wtedy 3 miesiące.