Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 347
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dałam.. póki co zwrotki nie ma, za to niespodziewania wysikał mi się na dywan (poza pierwsza nocą, kiedy sikał i kupy walił nigdy mu się to nie zdarzyło..)

Domek sprawdzony przez MA, wygląda, że Pako zamieszka w Poznaniu..
W mieszkaniu, za to z Panem pracującym głownie w domu
no i z Panią, z dzieckiem i z kotem - więc myślę, że trochę wyzwanie na początku..

kochany taki jest pieszczoszek, inteligentny i w sumie.. posłuszny - więc powinno być dobrze :)

Posted

do domku, to ewentualnie w następny weekend..
natomiast jest tam małe dziecko
Pako nie jest przetestowany na dzieci. Na ludzi obcych przyjaznych warczy (ze strachu? nie ufa?)
Spróbuje go w weekend sprawdzić na dzieci, ale mam duże obawy

Posted

no właśnie nie bardzo, chyba 3 -letnie..
Pako jest młodziutki, ale też po jakiś przejściach, nie wiadomo, jak znalazł się w schronie. Na pewno był bardzo zalękniony. Teraz ma zaufanie do nas, wie, czego się po nas spodziewać..
Ale generalnie na obcych ludzi reakcją jest warczenie albo szczekanie..
Musi mieć trochę czasu..

Posted

No Państwo chyba zdają sobie sprawę, że to jest primo: pies a nie pluszak (chociaż jest słodki jak.... No schrupać poprostu ;)) secundo: to jest pies po przejściach, więc liczę na zdrowy rozsądek, cierpliwość i konsekwencję do dziecka :)

Posted

nie jestem pewna..
martwię się, bo właśnie niespecjalnie mają pytania, co mnie dziwi, bo ja pewnie bym miała tysiące

no nic, zobaczymy - na razie spróbuję go przetestować na okoliczność dzieci..

Posted

Dzieci powinno się wychowywać w towarzystwie zwierząt. Uczą się odpowiedzialności i wrażliwości.
No ale do tego potrzeba odpowiedzialnych rodziców. Uważam, że każdemu należy się szansa.

Posted

Właśnie wszystko zależy od rodziców..
Tym bardziej zaskakujące jest to, że nie ma żadnych pytań.
Niepokoi mnie tez podejście - że dziecko się nie może doczekać, że dziecko na spacery (?!) z psiakiem, że psiak na święta..
Pako nie jest śliczną pluszową zabawką.. Są zmiany w jego zachowaniu, np. na spacerze do zwierząt go ciągnie, na ludzi warczy - odwrotnie niż u nas, gdzie woli być z nami(aż piszczy do nas) niż z psiakami, choć oczywiście bawi się bardzo.
Mimo, że szczeniak jednak miał przejścia, sam pobyt w schronie tez nie był łatwy. Jest wylękniony, wycofany, a jednocześnie zabawowy i przylepa. I na pewno trzeba wziąć na to poprawkę..

Ale, nie ukrywam, ja mogę być przewrażliwiona :D
Dlatego nie powiedziałam NIE i zamierzam przetestować Pako na dzieci.

Posted

"araman" napisał(a):

Zmiana planów :cool:

Ponieważ DT miał obawy czy Pakuś nie będzie jednak stanowił zagrożenia dla 3-latka w nowym domku, bo charakterek to on ma i warknąć mu się zdarza, cichcem podmieniłyśmy z Agatą szczeniorka am na 4-miesięczna szczeniorzycę sh Dakotę :PP

a ja, i tak sprawdzę go na dzieci :)

Posted

na razie nie mam żadnych wieści, poza tym, że..

zaczął podnosić łapkę przy siusianiu.. czasem..
na spacerze, na dziecko - takie nie najmłodsze może z 7-9 lat, zareagował osłupieniem, dosłownie stanął i otworzył szeroko oczy..

domek z Poznania (z 3 letnim dzieckiem) dostał mała haszczankę.
Pako jeszcze chwilkę poczeka, ale żebyśmy byli spokojniejsi..

rośnie, a zachowuje się, jakby był coraz większym szczylem - chyba nadrabia..
:D postaram się porobić zdjęć, coby udokumentować.