azalia Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Sylwija daj mu tyle,żeby sobie pojadł do syta,najwyżej będzie zwrotka. Quote
sylwija Posted April 9, 2011 Author Posted April 9, 2011 dałam.. póki co zwrotki nie ma, za to niespodziewania wysikał mi się na dywan (poza pierwsza nocą, kiedy sikał i kupy walił nigdy mu się to nie zdarzyło..) Domek sprawdzony przez MA, wygląda, że Pako zamieszka w Poznaniu.. W mieszkaniu, za to z Panem pracującym głownie w domu no i z Panią, z dzieckiem i z kotem - więc myślę, że trochę wyzwanie na początku.. kochany taki jest pieszczoszek, inteligentny i w sumie.. posłuszny - więc powinno być dobrze :) Quote
Celebrinfea Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 No to tylko pogratulować takiej ręki do adopcji! Kochany misiak! :) Trzymam kciuki za szczęśliwy finał :) Quote
Marycha35 Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Niech pierwszy rzuci kamieniem komu się na dywan nie zdarzyło......;) supero wieści o domku, brawo, brawo:) Quote
Livka Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Co u Pako słychać, jest już może w nowym domku ? ;) Quote
sylwija Posted April 11, 2011 Author Posted April 11, 2011 do domku, to ewentualnie w następny weekend.. natomiast jest tam małe dziecko Pako nie jest przetestowany na dzieci. Na ludzi obcych przyjaznych warczy (ze strachu? nie ufa?) Spróbuje go w weekend sprawdzić na dzieci, ale mam duże obawy Quote
Celebrinfea Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 A małe to znaczy...? Czy jest już na tyle duże aby dotarło, że psiakowi nie wkładamy palca do oka? ;) Trzymam kciuki tak czy siak. Quote
sylwija Posted April 11, 2011 Author Posted April 11, 2011 no właśnie nie bardzo, chyba 3 -letnie.. Pako jest młodziutki, ale też po jakiś przejściach, nie wiadomo, jak znalazł się w schronie. Na pewno był bardzo zalękniony. Teraz ma zaufanie do nas, wie, czego się po nas spodziewać.. Ale generalnie na obcych ludzi reakcją jest warczenie albo szczekanie.. Musi mieć trochę czasu.. Quote
Celebrinfea Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 No Państwo chyba zdają sobie sprawę, że to jest primo: pies a nie pluszak (chociaż jest słodki jak.... No schrupać poprostu ;)) secundo: to jest pies po przejściach, więc liczę na zdrowy rozsądek, cierpliwość i konsekwencję do dziecka :) Quote
sylwija Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 nie jestem pewna.. martwię się, bo właśnie niespecjalnie mają pytania, co mnie dziwi, bo ja pewnie bym miała tysiące no nic, zobaczymy - na razie spróbuję go przetestować na okoliczność dzieci.. Quote
Piromanka Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Dzieci powinno się wychowywać w towarzystwie zwierząt. Uczą się odpowiedzialności i wrażliwości. No ale do tego potrzeba odpowiedzialnych rodziców. Uważam, że każdemu należy się szansa. Quote
sylwija Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 Właśnie wszystko zależy od rodziców.. Tym bardziej zaskakujące jest to, że nie ma żadnych pytań. Niepokoi mnie tez podejście - że dziecko się nie może doczekać, że dziecko na spacery (?!) z psiakiem, że psiak na święta.. Pako nie jest śliczną pluszową zabawką.. Są zmiany w jego zachowaniu, np. na spacerze do zwierząt go ciągnie, na ludzi warczy - odwrotnie niż u nas, gdzie woli być z nami(aż piszczy do nas) niż z psiakami, choć oczywiście bawi się bardzo. Mimo, że szczeniak jednak miał przejścia, sam pobyt w schronie tez nie był łatwy. Jest wylękniony, wycofany, a jednocześnie zabawowy i przylepa. I na pewno trzeba wziąć na to poprawkę.. Ale, nie ukrywam, ja mogę być przewrażliwiona :D Dlatego nie powiedziałam NIE i zamierzam przetestować Pako na dzieci. Quote
Celebrinfea Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Sylwija trzymam kciuki, choć pewnie też jestem przewrażliwiona :) Quote
sylwija Posted April 16, 2011 Author Posted April 16, 2011 "araman" napisał(a): Zmiana planów :cool: Ponieważ DT miał obawy czy Pakuś nie będzie jednak stanowił zagrożenia dla 3-latka w nowym domku, bo charakterek to on ma i warknąć mu się zdarza, cichcem podmieniłyśmy z Agatą szczeniorka am na 4-miesięczna szczeniorzycę sh Dakotę :PP a ja, i tak sprawdzę go na dzieci :) Quote
vanili Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 ja tez :D:D :) trzymam kciuki :) za chatynkę :) Quote
Celebrinfea Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Dzień dobry puchatku :) Co tam u słoneczka słychać? Quote
sylwija Posted April 21, 2011 Author Posted April 21, 2011 na razie nie mam żadnych wieści, poza tym, że.. zaczął podnosić łapkę przy siusianiu.. czasem.. na spacerze, na dziecko - takie nie najmłodsze może z 7-9 lat, zareagował osłupieniem, dosłownie stanął i otworzył szeroko oczy.. domek z Poznania (z 3 letnim dzieckiem) dostał mała haszczankę. Pako jeszcze chwilkę poczeka, ale żebyśmy byli spokojniejsi.. rośnie, a zachowuje się, jakby był coraz większym szczylem - chyba nadrabia.. :D postaram się porobić zdjęć, coby udokumentować. Quote
Marycha35 Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 To dobre wieści:) Szczylek dorasta, swoim tempem;) Quote
Recommended Posts