AnnaA Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 wielkie dzięki. To trzeba tylko transport od malagoe do W-wy..Ja niestety jestem 80 km ale na południe od W-wy. Myslę, że do W-wy dacie rade transport zorganizowac. Ammounie jedzie w czwartek do Rudy Śląskie. Zawozi Angie Franeczkę, maleńkiego Rudzika i starą spanielkę. Trzeba byc z Nuką przed 9-tą rano na Ursynowie. Quote
malagos Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Anna, to tyle psów jedzie do Niemiec? Samochód chyba jakiś specjalny, nie? Quote
martka1982 Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 szukam transportu kobiernice-wawa, może dałoby radę połączyć? Quote
AnnaA Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Tak. Rudzik był u mnie na DT od lutego 2010 roku a tam znalazł chętną starsza panią. Franeczka narazie nie ma domku, ale p.Ilona ją bierze na DT i jeżeli nie zjadzie domku, to zostanie u niej. Stara, schorowana spanielka też narazie domku nie ma ale p.Ilona zdecydowala sie jej pomóc i też szukac domku. Tak też pewnie zlitowała sie nad nuką i też ją zabiera. Tak, ma dużą przyczepę kampingową. Quote
szafra Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Pani Ilono - czy działa Pani na rzecz jakiejś fundacji zajmującej się adopcją psów do Niemiec ? Np. Hands-for-dogs lub Hunde in Not, fundacja Hundehilfe Polen lub innej? Quote
szafra Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Ze strony Schroniska w Legnicy, które współpracuje z tą organizacją: Organizacja działa w Niemczech od 5 lat, pomagają wybranym schroniskom z kilku krajów. Nasza współpraca od grudnia 2010 roku z organizacją polega na adopcji psów i ich transporcie do Niemiec. Pies zostaje zostaje wybrany z naszej strony internetowej. Następnie fundacja sprawdza warunki i dom osoby, która zainteresowała się danym psem . Przyszły właściciel podpisuje umowę adopcyjną. Pies, który został zabrany ze schroniska, trafia bezpośrednio do nowego domu i rodziny czekającej na niego w Niemczech. Otrzymujemy zdjęcia i informacje psów w nowych domach :). Hunde in Not finansuje czipy i paszporty, przywozi leki i karmę. Fundacja Hands for dogs pomaga w : - adopcjach psów z naszego schroniska i transporcie do Niemiec - finansowania chipów i paszportów - finansowaniu zabiegów kastracji/sterylizacji, - dostarczaniu karmy, koców, leków itp Quote
shanti Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Proszę dziewczyny organizujące transport do Rudy (jesli takowe są), umawiajcie się między sobą dobrze? Trudno mi ogarnąć to jeśli jestem na drugim końcu Polski i nie mam nr tel do niektórych. Będę naprawdę wdzięczna. Quote
szafra Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 jeszcze wątek http://www.dogomania.pl/threads/89321-Co-powinnismy-wiedzie%C4%87-wyadoptowuj%C4%85c-poza-granice-Polski!!! Quote
szafra Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Więcej już nie czytam o adopcjach do Niemiec, bo mam mętlik w głowie!:shake: Quote
monika55 Posted April 26, 2011 Author Posted April 26, 2011 Szafra, widzisz że jesteśmy postawione pod ścianą. Jaki mamy wybór? Quote
Lolalola Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 JESTEM!!!! a wiec moja cioteczka od transportu powiedziala,ze pojedzie.....ale to dla niej potworna odleglosc,wiec jesli da sie polaczyc transport Nusi z innymi psami to piszcie ciotki szybko,bo nie chce kogos trzymac w niepewnosci a widze,ze duzo sie tu dzialo pod moja nieobecnosc......transport wyszedlby wtedy w granicach 480 zl... Ciocia Angie napisala,ze skoro trzeba to poczeka i do piatku na mala i pisala mi tez cos o transporcie suni,ze moze bedzie ktos znajomy od niej,ale musi sie najpierw dodzwonic...... Ciociu Angie teraz juz mozemy swobodnie pisac na watku(wczoraj wymienialysmy tylko pw na moja prosbe)bo najpierw chcialam miec pewny transport i to ze mozna poczekac na sunie do piatku i nie siac zbednego zametu;) Co ROBIC DALEJ CIOTKI????? Quote
shanti Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Ja nie mam innych propozycji ani pomysłów, więc jestem za. Lolalola, jeśli możesz to działaj. Quote
AnnaA Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Pisałam już dwa razy, napiszę jeszcze raz. Nukę trzeba dostarczyc do WARSZAWY do godz 9-tej w czwartek. Do Rudy Śląskiej jedzie z psiakami Ammounie /Ola tel 509-866-322/ i ma miejsce zeby zabrac też Nukę. Będziemy wdzięczne za partycypowanie w kosztach transportu. Quote
Lolalola Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 AnnaA napisał(a):Pisałam już dwa razy, napiszę jeszcze raz. Nukę trzeba dostarczyc do WARSZAWY do godz 9-tej w czwartek. Do Rudy Śląskiej jedzie z psiakami Ammounie /Ola tel 509-866-322/ i ma miejsce zeby zabrac też Nukę. Będziemy wdzięczne za partycypowanie w kosztach transportu. no wlasnie to chcialam uslyszec:) jest juz pomysl na to jak sunia dojedzie do Wawy????? ja sie doloze do kosztow jak juz pisalam;) Quote
Lolalola Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 czy jest juz ktos na transport malej do wawy??? Quote
Fufurek Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 szafra napisał(a):Więcej już nie czytam o adopcjach do Niemiec, bo mam mętlik w głowie!:shake: Oczywiście obawy zawsze będą, ale to jest z tego co widzę (czytam) jedyne wyjście. Poza tym jak ja brałam w Krakowie psy ze schroniska to też nikt nie wykonywał żadnej wizyty przed adopcyjnej. Quote
AnnaA Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Do zorganizowania transportu i wyrobienia Nuce paszportu macie JEDEN dzień. Kto sie do tego zabierze? Quote
szafra Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Malagos - dla odmiany napisz może jak Nuka dzisiaj się zachowuje i co u niej ? Spokojniejsza czy szaleje... Quote
Lolalola Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 szafra napisał(a):malagos - dla odmiany napisz może jak nuka dzisiaj się zachowuje i co u niej ? Spokojniejsza czy szaleje... ciotki!!!!!!jak pisala anna,lepiej sie skupmy na paszprcie i transporcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!to jeden dzien!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!jak sie nic nie zrobi to mala niebawem bedzie za tm...................................... Quote
Jo37 Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Lolalola napisał(a):ciotki!!!!!!jak pisala anna,lepiej sie skupmy na paszprcie i transporcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!to jeden dzien!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!jak sie nic nie zrobi to mala niebawem bedzie za tm...................................... Nie pisz tak jakby decyzja uśpienia suni już zapadła . Quote
Lolalola Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Jo37 napisał(a):Nie pisz tak jakby decyzja uśpienia suni już zapadła . a jaki bedzie los suni,jak sie transport nie znajdzie i paszportu nie bedzie????????? gadu gadu a czas leci....jakie Nuka ma inne opcje????chce ja ktos adoptowac????dac dt?????jaka Nuka ma przyszlosc jesli nie ten dom w Niemczech???????blagam....jak sie nic nie wydarzy to jej los bedzie przesadzony!!!! Quote
Lolalola Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 odnosnie transportu do Wawy......jesli nikt nie moglby jechac to moze ktos ma jakas zaprzyjazniona firme taksowkarzy czy czos takiego,wtedy mozna zapakowac jamnisie do klatki i poprosic o dostarczenie w umowione miejsce!!!ja bym zaplacila juz za ten kurs.....tylko niech zostana podjete jakies decyzje i bardzo prosze jakas cioteczke o info co dalej z sunia....skoro jestesmy juz tak blisko:roll: Quote
dorota1 Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Ja też tego nie rozumiem. Jak wyszło, że u malagos nie może zostać, to już właściwie wtedy zapadł na nią wyrok. Teraz jest szansa w postaci DT w Niemczech i wygląda na to, że sunia tej szansy nie wykorzysta. Bardzo to smutne:shake: Quote
Recommended Posts