Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W naszym schronisku przebywa od tygodnia collak, chłopak, około trzyletni. Znaleziono go w dzielnicy Zdrój, tak jak poprzedniego - Shantiego. Na razie, mimo ogłoszeń w lokalnym portalu, nikt go nie szukał. Jest dobrze odżywiony, nie zachudzony, zadbany. Ma bardzo przyjazny stosunek do wszystkiego co żyje.

Szukamy dla niego domu. Przed adopcją zostanie wykastrowany.

Posted

Był w schronie gość podobno chętny do adopcji psa. Podobał mu się colak. Powiedziałam że rozważę, ale wydam tylko po kastracji. Krótko po tym zadzwoniła właścicielka, podobno znajomy widział jej psa w schronisku i chcemy go wykastrować. Z płaczem prawie błagała, żeby tego nie robić i że ona po niego przyjedzie. Za dwa dni, bo teraz nie ma czasu. Wyjaśniłam jej procedurę odbioru psiaka no i zobaczymy. Ale kumasz, jakby były zrobione tylko szczepienia na koszt schroniska, to ok. ale że kastracja.....:angryy:

Posted

Właścicielka była go obejrzeć. Collak jednak na razie został w schronisku. Powiedzmy była zgodność 50/50, ale nie winiła bym Pani, nie był u nich długo. Reakcji na nią żadnej. Sama była zdziwiona i szczerze zaskoczona. Też tego nie rozumiem. Wiele się zgadzało. Będę z nią w kontakcie.
Ma przyjechać do końca tygodnia z synem, bo to był właściwie jego pies. Jeśli i jego nie pozna, będzie do adopcji.

• 3 weeks later...
Posted

To była akcja:evil_lol:
Ja myślałam, że pan to jakiś szaleniec, bo jak zobaczył go w kojcu to nie chciał stamtąd odejść. Myślałam że mi padnie w schronisku na zawał. :evil_lol: